![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
|
Bence ayını şey değil. Perlit veya klio kullanabilirsiniz ama bunlar toprak harcının yarısını oluşturamazlar. Coco-peat alternatifi orman tabanından alacağınız yaprak çürüntüleri, kendi yaptığınız kompost gibi malzemeler olabilir. Etraftaki ormanlık alanları keşfe çıkın. Özellikle kestane ağaçlarının bulunduğu yerlerde çukurluklarda birikmiş, yıllardır bekleyen çok güzel malzeme bulabilirsiniz. Öte yandan, bir torba perlit kaç paradır bilmiyorum ama iki kalıp coco-peat ile bir torba perlitin hacmi aşağı yukarı aynıdır. |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 02-04-2009
|
Sn Meyvelitepe teşekkürler Yarında tezi yok havalar açar acmaz kestane ormanının yolunu tutayım.Bizim buralarda epeyce bir kestanelik alan var.Tekrar teşekkürler. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 28-09-2006
|
Merhabalar baştan sona bütün yazdıklarınızı okumaya başladım emeğinize sağlık.Ormandan toplayacağımız çürüntüler hastalıklara neden olur mu acaba?mantar gibi... |
|
|
|
|
|
#4 | |
|
Ağaçsever
|
Alıntı:
o yüzden tekrar sormak istiyorum acaba bahçeme hastalık veya zararlı canlı getirir miyim??cevaplarsanız çok mutlu olurum teşekkürler 🙏 |
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
agaclar.net
Giriş Tarihi: 22-03-2007
|
Orman dibi sağlıklıdır. Hastalık geleceğini sanmam. Belki böcek yumurtası gelir ama onların da sebzelerinize bir zararı olmaz. |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 27-09-2016
|
toprağa faydalı eklemeler
Sebze bahçesinde boş alanlara : odun külü, ezilmiş yumurta kabukları , çay demi , kafelerden alınabilen kahve telvesi, perlit , saman , muz kabuğu - sebze kabukları vb. toprağa karıştırmak fayda sağlar. Arı popülasyonu için, bir köşeye su kabı koyarak arıların su ihtiyacı da giderilmeli. |
|
|
|
|
|
#7 | |
|
Ağaçsever
|
Alıntı:
|
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 27-09-2016
|
Bu bir alışkanlık olmalı, toprağı rutin olarak organik maddelerle beslemek amaçlı. Doğada var olan hiçbirşeyin çöp olmadığı mantığıyla. Belli ölçü yok, önemli olan toprağa katkı yapmak. Örneğin ; o gün evden çıkan sebze-meyva kabuklarını çöpe atmak yerine , el çapasıyla bir köşede ufak çukur açıp toprağa gömersek bu bile toprağa faydadır. (doğada plastik dışında hiçbirşey çöp değildir ) |
|
|
|
|
|
#9 | |
|
Ağaçsever
|
Alıntı:
Başlayabilmek her halde en önemli adım olacak.Tek temennimiz içinde bulunduğumuz korona hastalığı sürecini hayırlısıyla en kısa zamanda atlatabilmek. |
|
|
|
|
![]() |
| Etiketler |
| sebze, sebze adası, yükseltilmiş yastık |
|
|