View Single Post
Eski 06-03-2010, 23:53   #79
verdoque
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 20-06-2008
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 554
Evet köşe montajı için kazık uygulaması iyi görünüyor.

Bugün Rüzgarlı'ya gittik. Aktif karbon filtre sormak için gitmiştik ama osb satan bir dükkandan da fiyat aldık. 244x122x1.1 cm'lik plakaya 18 lira fiyat verdi, yalnız kesme yapmıyor. 50 liraya oralardan bir dekupaj makinası alıp kesebileceğimizi söyledi. Sonra Koçtaş'a gittik, orda OSB fiyatı 23.50'ydi. Kesmeyi Bauhaus gibi ücretsiz yapıyorlar.

Aktif karbon filtreyi de EM kullanabilmek için klordan kurtulma amacıyla bahçe musluğuna takacağız. Ona da 45-70 arası fiyatlar aldık. Dükkanlardan birinde filtre haznesinin içine koyup kullanmak için içi doldurulabilir filtreden bahsettiler. Granül halinde aldığımız karbonu filtrenin içine doldurup doldurup kullanabiliyormuşuz. Eve gelince internetten baktık, amcanın litresine 10 lira biçtiği granül karbon 3 liraya satılıyor. Neyse o konuyla ilgili henüz karar veremedik. Su deposu alıp klorunu uçurduktan sonra kullanmak da alternatifler arasında. Böyle olursa damla sulama yapabilme, sulama suyuna EM ilave edebilme gibi avantajları olacak.

Gübre için muhtarımıza not bıraktım, geçen sene yakındaki bir köyden gübre ayarlamıştı, aynı organizasyonun tekrarlanması için istekte bulunacağım.

Henüz başlamadı ama burda düzenli olarak çimler biçilir, biçilmiş çimlerden malç malzemesi için istemeyi düşünüyorum.

Geçen hafta çimlendirmeye başladığım domateslerden bir kısmını fide poşetlerine şaşırttım.
2 kiraz, 3 normal domates çeşidi var. Belki cherryleri balkonda büyütüp büyük domatesleri bahçeye alabilirim. Fazla fideleri de eşe dosta dağıtırım diye planlıyorum.

Biberler bir türlü çimlenemedi. Çarlistonlarda tek tük çimlenme var ama kırmızılarda hiç hareket yok. Genel olarak yapı marketten organik diye satın aldığım tohumlar az sayıda ve uzun sürede çimleniyor. Kendi domateslerimden aldığım tohumlar ve yeni aldığım Ayaş domatesleri 3 günde çok yüksek oranda çimlendiler.

Eklenen Resimler
  
verdoque Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön