agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Sebzeler
(https)

Beğeni Düzeni3621Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 22-02-2010, 22:18   #1
agaclar.net

MeyveliTepe's Avatar

Giriş Tarihi: 22-03-2007
Yeni sebze parkındaki her biri 4 metrekare 20 ada için bir palet coco-peat temin ettim. Bir palette 288 adet var. Her adaya 12 adet koyacağım. Buna ilaveten, her adaya 2 torba klinoptilolit (umdemin), 2 çuval işlenmiş sığır gübresi, yarım kilo kemik tozu, yarım kilo odun külü, yarım kilo kükürt, yarım torba leonardit, iki avuç iz element (demir, bakır, çinko, mangan, magnezyum), kalanı da bahçe toprağı olacak. Fideler yerlerine dikildikten sonra en üste 5 santim kalınlığında keçi gübresi ve çim kırpıntısından yapılmış kompost malç olarak serilecek. Fide dikiminden önce EMA ve mikoriza takviyesi yapmayı düşünüyorum.

MeyveliTepe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-02-2010, 13:55   #2
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 13-04-2006
Galeri: 25
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi MeyveliTepe Mesajı Göster
... iki avuç iz element (demir, bakır, çinko, mangan, magnezyum),
Sn.MeyveliTepe
iz elementde hangi ürünü kullanıyorsunuz/tavsiye edersiniz?

(bir yerlerde konusu geçmişti ama bulamadım)

Ayazkızı beğendi.
denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-02-2010, 14:04   #3
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 20-06-2008
Aynı şeyi ben de soracaktım

Bir de leonardit ve klinoptiloit içeren organosen gübre işimizi görür değil mi? İçinde fazladan amonyum nitrat gübresi varmış.

http://maden.esengroup.com.tr/organosen/organosen.html

Ayazkızı beğendi.
verdoque Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-02-2010, 14:12   #4
agaclar.net

MeyveliTepe's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi verdoque Mesajı Göster
Aynı şeyi ben de soracaktım

Bir de leonardit ve klinoptiloit içeren organosen gübre işimizi görür değil mi? İçinde fazladan amonyum nitrat gübresi varmış.

http://maden.esengroup.com.tr/organosen/organosen.html
İçine kimyasal gübre koydukları için ben bu ürünü kullanmıyorum.

Sn.Denizakvaryumu, yine Meg-Iron-V kullanacağım.

civanmukti, bufalu ve Sofii beğendi.
Eski 24-02-2010, 23:03   #5
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 09-11-2009
coco-peat

Alıntı:
Yeni sebze parkındaki her biri 4 metrekare 20 ada için bir palet coco-peat temin ettim. Bir palette 288 adet var. Her adaya 12 adet koyacağım. Buna ilaveten, her adaya 2 torba klinoptilolit (umdemin), 2 çuval işlenmiş sığır gübresi, yarım kilo kemik tozu, yarım kilo odun külü, yarım kilo kükürt, yarım torba leonardit, iki avuç iz element (demir, bakır, çinko, mangan, magnezyum), kalanı da bahçe toprağı olacak. Fideler yerlerine dikildikten sonra en üste 5 santim kalınlığında keçi gübresi ve çim kırpıntısından yapılmış kompost malç olarak serilecek. Fide dikiminden önce EMA ve mikoriza takviyesi yapmayı düşünüyorum.
Sayın Meyvelitepe,

4 metrekare ada için 12 adet coco-peat koyacağınızı söylemişsiniz. 65 litrelik coco-peat bloklarından ise 780 litre yapar. Zaten adanın toplam hacmi 1200 litre civarında. Coco-peat oranı çok fazla değil mi?

Coco-Peat oranı benim tahminim oranında ise bu belirttiğiniz karışım adadaki bitkilerin besin ihtiyaçlarını karşılıyabilecek mi?

Saygılarımla

Reytabu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 09-05-2010, 21:56   #6
Yeni Üye

Giriş Tarihi: 04-07-2009
Alıntı:
Sayın Meyvelitepe,

Ben de adaları bugün tamamladım.... Kayınpeder sagolsun yardım etti de kısa sürede bitti. Ama etraftakilerin Kaca mal oldu bunlar... Curur bunlar.. Bunlar ne burada... soruları arasında işi bitirdim. 3 adet 1.22x2.44 lük ada oldu. Size sormak istediğim bir kaç soru vardı...

1. 1 torba klinoptilolit kac kg? Bir de Ankara da nerede bulabilirim?
2. EMA ve B5A benzer ürünler mi?
3. EMA yerine EMA bukaşi denilen bir ürün kullansam nasıl olur?
4. Kükürt saf halde olan mı yoksa tarım kükürdümü ve nereden bulunur?

teşekkürler

aydınlı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 11-05-2010, 22:54   #7
agaclar.net

MeyveliTepe's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi aydınlı Mesajı Göster
Sayın Meyvelitepe,

Ben de adaları bugün tamamladım.... Kayınpeder sagolsun yardım etti de kısa sürede bitti. Ama etraftakilerin Kaca mal oldu bunlar... Curur bunlar.. Bunlar ne burada... soruları arasında işi bitirdim. 3 adet 1.22x2.44 lük ada oldu. Size sormak istediğim bir kaç soru vardı...

1. 1 torba klinoptilolit kac kg? Bir de Ankara da nerede bulabilirim?
2. EMA ve B5A benzer ürünler mi?
3. EMA yerine EMA bukaşi denilen bir ürün kullansam nasıl olur?
4. Kükürt saf halde olan mı yoksa tarım kükürdümü ve nereden bulunur?

teşekkürler
1. Klinoptilolit genelde 25 kg'lık torbalarda oluyor. Aslında her firma başka türlü torbalıyor olabilir. Benim kullandığım umdemin isimli bir ürün. Rota madencilik tarafından üretiliyor. İnternetten telefonunu bulup arayabilirsiniz. Osman bey var orada. Onunla görüşmeye çalışın. Bizim gibilere özel destek vermeye çalışıyor.
2. EMA ve B5A benzer ürünler değil. EMA'nın ne olduğunu biliyoruz. Ancak B5A hakkında bir fikrim yok.
3. Bukashi, EMA emdirilmiş kepek gibi bir malzeme. EM başlığında sn.Doğasever'in çok detaylı anlatımları var.
4. Ben belli bir oranda granül kükürt toprağa karıştırıyorum. Uzun bir sürede mikroorganizmalar tarafından çözülerek toprak asitliğini 6-7 arasında tutmaya çalışıyorum.

Eski 17-04-2012, 11:14   #8
Ağaç Dostu.

bahcedenn's Avatar

Giriş Tarihi: 26-11-2011
Alıntı:
Sayın MeyveliTepe ve yardımcı olabilecek arkadaşlarım,
Sizin paylaştığınız sebze adasına benzer bir adayı ben de yapmaya çalışıyorum. Yalnız İz Element konusunda takıldım. Yanlış hatırlamıyorsam siz iz element olarak FLORIKAN MEG IRON V kullanıyordunuz. Fakat ben bu ürünü temin edemedim. Bu ürün yerine de forumda bu başlık altında satılan iz elementten temin ettim. Sanırım aynı işi görecektir. Gene de danışıp fikirlerinizi almak istedim. Teşekkür ederim. Saygılarımla...

bahcedenn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 20-04-2012, 02:15   #9
agaclar.net

MeyveliTepe's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi bahcedenn Mesajı Göster
Sayın MeyveliTepe ve yardımcı olabilecek arkadaşlarım,
Sizin paylaştığınız sebze adasına benzer bir adayı ben de yapmaya çalışıyorum. Yalnız İz Element konusunda takıldım. Yanlış hatırlamıyorsam siz iz element olarak FLORIKAN MEG IRON V kullanıyordunuz. Fakat ben bu ürünü temin edemedim. Bu ürün yerine de forumda bu başlık altında satılan iz elementten temin ettim. Sanırım aynı işi görecektir. Gene de danışıp fikirlerinizi almak istedim. Teşekkür ederim. Saygılarımla...
İçerikteki maddelere göre değişir. Kalsiyum, demir, mangan, magnezyum, çinko, bakır gibi iz elementlerin toprakta bulunması gerekir. Sürekli kullanmak da gerekmez. Kalsiyum hariç tüketimleri hızlı değildir. Meg Iron lazım olanların bir çoğunu beraber bulundurduğu için pratik ama başka pek çok kaynak da olabilir elbette.

Eski 21-04-2012, 23:41   #10
Ağaç Dostu.

bahcedenn's Avatar

Giriş Tarihi: 26-11-2011
Alıntı:
İçerikteki maddelere göre değişir. Kalsiyum, demir, mangan, magnezyum, çinko, bakır gibi iz elementlerin toprakta bulunması gerekir. Sürekli kullanmak da gerekmez. Kalsiyum hariç tüketimleri hızlı değildir. Meg Iron lazım olanların bir çoğunu beraber bulundurduğu için pratik ama başka pek çok kaynak da olabilir elbette.
Sn. MeyveliTepe, teşekkür ederim cevabınız için.
Sebze adalarında kullanmayı düşündüğüm ürün için garanti edilen içerik;
Suda çözünür Bor % 1,5
Suda çözünür Bakır % 1
Suda çözünür Demir % 6
Suda çözünür Mangan % 4
Suda çözünür Molibden % 0,05
Suda çözünür Çinko % 7 olarak belirtilmiş.

bahcedenn Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-04-2012, 10:42   #11
Ağaç Dostu

limon's Avatar

Giriş Tarihi: 14-03-2007
Galeri: 637
Çok beğendim bu uygulamayı. Yaramaz hayvanları olanlar için (örn.sevgili Kiraz ) çitle çevirme fikri de güzel.
Name:  IMG_0217.jpg
Views: 4379
Size:  62.3 KB

Name:  IMG_0192.jpg
Views: 3439
Size:  43.3 KB

Domates bağlamak için bambu kullanıyordum ama bitki fazla dallanıp budaklandığında pek kullanışlı olmuyordu ve sert rüzgarda devriliyorlardı. Bu uygulama hoşuma gitti, fasulye, bezelye için de rahat olur.
Name:  IMG_0183.JPG
Views: 4656
Size:  53.8 KB

Name:  IMG_0193.jpg
Views: 7757
Size:  52.5 KB

Buna da mobil bahçe adını vermişler.
Name:  IMG_0180.jpg
Views: 3189
Size:  34.2 KB

limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-05-2013, 10:37   #12
Ağaç Dostu

nkutsay's Avatar

Giriş Tarihi: 12-01-2013
Alıntı:
Sn. meyvelitepe toprak karisimi ile bazi sorularim var size:
Yarim torba leonardit kac kilodur?
Cocoapeatlerde adet dediginiz sulaninca 65 litre olacagi varsayilan bloklar midir?
Bu karisimi gelistirdiniz mi? Yine benzer bir karisim mi uyguluyorsunuz?

tesekkurler...

nkutsay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 15-05-2013, 14:37   #13
agaclar.net

MeyveliTepe's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi nkutsay Mesajı Göster
Sn. meyvelitepe toprak karisimi ile bazi sorularim var size:
Yarim torba leonardit kac kilodur?
Cocoapeatlerde adet dediginiz sulaninca 65 litre olacagi varsayilan bloklar midir?
Bu karisimi gelistirdiniz mi? Yine benzer bir karisim mi uyguluyorsunuz?

tesekkurler...
Yarım torba leonardit 12,5 kg olur.

Bir cocopeat kalıbı 65 litre oluyor mu bilmiyorum, olmuyor galiba. En fazla 3-4 misli büyüyordu yanılmıyorsam.

Karışımda yerine göre farklı malzemeler kullanabiliyorum. Söz gelimi, kemik tozu yerine alçı tozu kullandım (jips bulamadığımdan). Malzemeler ile ilgili çok detay yok ama son yaptıklarımla ilgili buraya bakabilirsiniz.

Eski 24-04-2015, 19:50   #14
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 06-06-2011
Alıntı:
Sayın meyvelitepe çok soru soru sizi bunaltıyorum ama .

bir soru daha sormak istiyorum...
fide dikiminden önce EMA ve mikoriza yapmayı düşünüyorum ne demek...nasıl yapılır....aydınlatırsanız sevinirim...

gulizgul Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-04-2015, 21:45   #15
agaclar.net

MeyveliTepe's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi gulizgul Mesajı Göster
Sayın meyvelitepe çok soru soru sizi bunaltıyorum ama .

bir soru daha sormak istiyorum...
fide dikiminden önce EMA ve mikoriza yapmayı düşünüyorum ne demek...nasıl yapılır....aydınlatırsanız sevinirim...
Ema bir bakteri kokteyl, fide dikiminden hemen önce veya fide dikildikten sonra can suyuna karıştırılarak can suyu olarak verilebilir. Mikorizalar ise köklerle simbiyotik yaşam oluşturan faydalı mantarlar. Bir kez köklere bulaştırılması yeterli oluyor. Şayet bu malzemeler elinizde varsa, mikorizayı fideleri dikerken köklere çok az miktarda serperek de dikebilirsiniz.

İyi bir karışım hazırladıysanız, fideleriniz sağlıklı ise bu malzemeler şart olan şeyler değil. Fidelerinizi öylece de dikebilirsiniz.

Kül içerdiği zengim potasyum sebebiyle kullanılır, fakat çok alkali olduğu için fazla kullanılmamalı, mutlaka da kükürt desteği yapılmış olmalı ki PH yükselmesin.

Eski 07-05-2015, 06:25   #16
Ağaçsever

Alıntı:
Ema bir bakteri kokteyl, fide dikiminden hemen önce veya fide dikildikten sonra can suyuna karıştırılarak can suyu olarak verilebilir. Mikorizalar ise köklerle simbiyotik yaşam oluşturan faydalı mantarlar. Bir kez köklere bulaştırılması yeterli oluyor. Şayet bu malzemeler elinizde varsa, mikorizayı fideleri dikerken köklere çok az miktarda serperek de dikebilirsiniz.

İyi bir karışım hazırladıysanız, fideleriniz sağlıklı ise bu malzemeler şart olan şeyler değil. Fidelerinizi öylece de dikebilirsiniz.

Kül içerdiği zengim potasyum sebebiyle kullanılır, fakat çok alkali olduğu için fazla kullanılmamalı, mutlaka da kükürt desteği yapılmış olmalı ki PH yükselmesin.
Sayın Meyvelitepe
Elimde Piranha Mikoriza Mantarları bulunmakta....Ama üzerinde nasıl kullanılacağına dair bir talimat yok..Acaba fısfısın içine koyup köklerine fısfıslamam yeterli olacakmıdır..Birde suyla seyreltmem gerekiyormu...Yoksa sadece kendisinimi kullanacağım...Cevabınız için şimdiden çok *** ederim...

Eski 07-05-2015, 20:18   #17
agaclar.net

MeyveliTepe's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi gulizgul Mesajı Göster
Sayın Meyvelitepe
Elimde Piranha Mikoriza Mantarları bulunmakta....Ama üzerinde nasıl kullanılacağına dair bir talimat yok..Acaba fısfısın içine koyup köklerine fısfıslamam yeterli olacakmıdır..Birde suyla seyreltmem gerekiyormu...Yoksa sadece kendisinimi kullanacağım...Cevabınız için şimdiden çok *** ederim...
Bu ürün toz halinde mi, sıvı halde mi?

Toz halde ise, iki kaşık 2 litre suda eritin, dikmeden önce fidelerinizi onar saniye bu suya daldırıp öyle dikin. Sonunda kalan suyu da fidelerinizin can suyu ile beraber diplerine dökün. Sıvı halde ise aynını bir çay bardağı ürünü 2 litre suya karıştırarak uygulayabilirsiniz.

Eski 07-05-2015, 21:17   #18
Ağaçsever

Alıntı:
Bu ürün toz halinde mi, sıvı halde mi?

Toz halde ise, iki kaşık 2 litre suda eritin, dikmeden önce fidelerinizi onar saniye bu suya daldırıp öyle dikin. Sonunda kalan suyu da fidelerinizin can suyu ile beraber diplerine dökün. Sıvı halde ise aynını bir çay bardağı ürünü 2 litre suya karıştırarak uygulayabilirsiniz.
Çok *** ederim cevabınız için..Sıvı halde...O halde 1 çay bardağına 2 litre su....

Eski 06-04-2017, 14:39   #19
Ağaçsever

oartuc's Avatar

Giriş Tarihi: 06-02-2017
Alıntı:
Sayın meyvelitepe;

Blogtaki ve forumdaki yazılarınızdan çok faydalandım,sizin sebze adalarınızı model alarak arka bahçemin yarısına 3,5X1 metre 4 ada yaptım yeni öğrenmeye başladığımdan karışımım sizinki kadar zengin değil ve malzeme temininde de sıkıntı yaşıyorum ve bu konuda sizden yardım rica ediyorum.

Ben her ada için 5 blok 70X5=350 litre cocopeat,1 çuval koyun gübresi,8kg. leonardit,odun külü,kükürt ve geri kalanı da toprak ile karıştırmayı düşünüyorum.

Ulaşamadığım malzemeler kemik tozu,iz element (Bu nedir?) klinoptilolit,em(Em tedarik ettim aslında ama tedarikçiden ve gönderdiği üründen emin değilim,son kullanma tarihi geçmiş ve kapağı açılmış ürün gönderdi.)

Sormak istediğim bir diğer konu ise bu malzemelerin hepsini karıştırmalımıyım yoksa katman katman mı olmalı?

oartuc Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 06-04-2017, 14:54   #20
agaclar.net

MeyveliTepe's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi oartuc Mesajı Göster
Sayın meyvelitepe;

Blogtaki ve forumdaki yazılarınızdan çok faydalandım,sizin sebze adalarınızı model alarak arka bahçemin yarısına 3,5X1 metre 4 ada yaptım yeni öğrenmeye başladığımdan karışımım sizinki kadar zengin değil ve malzeme temininde de sıkıntı yaşıyorum ve bu konuda sizden yardım rica ediyorum.

Ben her ada için 5 blok 70X5=350 litre cocopeat,1 çuval koyun gübresi,8kg. leonardit,odun külü,kükürt ve geri kalanı da toprak ile karıştırmayı düşünüyorum.

Ulaşamadığım malzemeler kemik tozu,iz element (Bu nedir?) klinoptilolit,em(Em tedarik ettim aslında ama tedarikçiden ve gönderdiği üründen emin değilim,son kullanma tarihi geçmiş ve kapağı açılmış ürün gönderdi.)

Sormak istediğim bir diğer konu ise bu malzemelerin hepsini karıştırmalımıyım yoksa katman katman mı olmalı?
Olması gerekenleri bulmuşsunuz. Hepsini güzelce karıştırın, odun külünü fazla kaçırmayın.

Eski 06-04-2017, 15:21   #21
Ağaçsever

Giriş Tarihi: 04-05-2012
Alıntı:
Sayın meyvelitepe;

merhaba siz de benim gibi acemi durumdasınız. ben de sevgili meyvelitepenin blogundan ve burdaki yazılarından bolca faydalandım. zaman zaman da doğrudan sorularımla kendisini meşgul ettim ama sağolsun sabırla bizim gibi acemilere destek veriyor.
cocopeat toplu alımda uygun olabilir ama hala perakende alımda blok başına 15-20 TL seviyelerine geliyor. bu fiyatlara ulaşmasında ana sebep malum döviz kurudur diye düşünüyorum. bunu neden yazıyorum? araştırma yapıp uygun fiyata bulduysanız bilgi isteyeceğim, yok araştırmadım diyorsanız da maliyet çalışmasını yapın diyeceğim.
kemik tozunu ben de bulamadım. internet ortamında kemik unu üreticilerine ulaşılabiliyor ama onlar da endüstriyel düzeyde tavuk üreticilerine hitap ediyorlar genellikle.
mikro element konusunda ise size gübretaşın online satış mağazasını öneririm. sıvı ve toz olmak üzere organik tarımda kullanılabilir açıklamasıyla 2 ürün var:
COMBI - 1 Kg
bu benim aldığım toz halindeki
MİCRO
buysa sıvı olan. kargo bedava fiyatlar uygun ve en önemlisi organik tarımda kullanılabilir olması. kargo konusunda henüz aceleci değiller. bana ulaşması 1 hafta kadar sürdü. ama paniğe gerek yok. illa ki geliyor.

sıvı veya toz konusunda tercih sizin. ama oranlar ve içerik biraz farklı.

umarım bir miktar faydalı olabilmişimdir. kolaylıklar dilerim.

civanmukti Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-04-2017, 08:13   #22
Ağaçsever

oartuc's Avatar

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi civanmukti Mesajı Göster
merhaba siz de benim gibi acemi durumdasınız. ben de sevgili meyvelitepenin blogundan ve burdaki yazılarından bolca faydalandım. zaman zaman da doğrudan sorularımla kendisini meşgul ettim ama sağolsun sabırla bizim gibi acemilere destek veriyor.
cocopeat toplu alımda uygun olabilir ama hala perakende alımda blok başına 15-20 TL seviyelerine geliyor. bu fiyatlara ulaşmasında ana sebep malum döviz kurudur diye düşünüyorum. bunu neden yazıyorum? araştırma yapıp uygun fiyata bulduysanız bilgi isteyeceğim, yok araştırmadım diyorsanız da maliyet çalışmasını yapın diyeceğim.
kemik tozunu ben de bulamadım. internet ortamında kemik unu üreticilerine ulaşılabiliyor ama onlar da endüstriyel düzeyde tavuk üreticilerine hitap ediyorlar genellikle.
mikro element konusunda ise size gübretaşın online satış mağazasını öneririm. sıvı ve toz olmak üzere organik tarımda kullanılabilir açıklamasıyla 2 ürün var:
COMBI - 1 Kg
bu benim aldığım toz halindeki
MİCRO
buysa sıvı olan. kargo bedava fiyatlar uygun ve en önemlisi organik tarımda kullanılabilir olması. kargo konusunda henüz aceleci değiller. bana ulaşması 1 hafta kadar sürdü. ama paniğe gerek yok. illa ki geliyor.

sıvı veya toz konusunda tercih sizin. ama oranlar ve içerik biraz farklı.

umarım bir miktar faydalı olabilmişimdir. kolaylıklar dilerim.
Sayın civanmukti;

Ben acemi değil çok çok çok acemiyim aslında.

Öncelikle verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim,ben bulmakta zorluk çektiğim ürünleri gördüğümde fiyatlarına pek dikkat etmiyorum.Bir zamanlar forumda bedava dağıtılmış em'in 1 litresine 55 tl verdim mesela gelen ürünün de bozuk olup olmadığından da tam emin değilim zaten,son kullanma tarihi 2015.

Cocopeat e gelince ben bursa'daki bir firmadan 1 bloğunu (70 lt. olduğunu söylüyorlar ama ben öyle olmadığını düşünüyorum maks. 50lt) 15 tl.ye kargo ücretsiz alıyorum. Daha ucuzu varsa bende hayır demem doğrusu.

Bu tür ürünleri topluca bir arada bulabileceğim bir yere henüz rastlamadım,(Bunları yazarken aklıma yeni bir iş fikri geldi. ) hepsini bir yerde bulabilmek büyük kolaylık olurdu gerçekten.

iyi çalışmalar dilerim.

Eski 07-04-2017, 09:11   #23
Ağaçsever

Alıntı:
Sayın civanmukti;

Ben acemi değil çok çok çok acemiyim aslında.

Öncelikle verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ederim,ben bulmakta zorluk çektiğim ürünleri gördüğümde fiyatlarına pek dikkat etmiyorum.Bir zamanlar forumda bedava dağıtılmış em'in 1 litresine 55 tl verdim mesela gelen ürünün de bozuk olup olmadığından da tam emin değilim zaten,son kullanma tarihi 2015.

Cocopeat e gelince ben bursa'daki bir firmadan 1 bloğunu (70 lt. olduğunu söylüyorlar ama ben öyle olmadığını düşünüyorum maks. 50lt) 15 tl.ye kargo ücretsiz alıyorum. Daha ucuzu varsa bende hayır demem doğrusu.

Bu tür ürünleri topluca bir arada bulabileceğim bir yere henüz rastlamadım,(Bunları yazarken aklıma yeni bir iş fikri geldi. ) hepsini bir yerde bulabilmek büyük kolaylık olurdu gerçekten.

iyi çalışmalar dilerim.
maliyet de önemli bir unsur. sizin durumunuzda cocopeate 300 TL veriyorsunuz. böyle olunca alternatif çözümlere yönelmek de iyi olabilir. cocopeat alternatifi olarak hacim yapma amaçlı yaprak çürüntüleri olabilir. neticede bu iş hem emek hem de para gerektiren bir uğraş. doğal ve bedava olan çözümler biraz daha emek istiyor ama herkes sonuçta kendi fiyat/performans analizini yapacaktır. (cocopeatten vazgeçtiğim için daha ucuzunu araştırmadım açıkçası)

bahsettiğiniz EM'in tarihi geçmişse iade edin derim. normalde EM hafif sirkemsi ama rahatsız etmeyen ekşilikte bir kokuya sahip. bunun da altarnatifini evde kendiniz evsel sebze meyve atıklarından yapabilirsiniz. Etkin mikroorganizmalar başlığını araştırabilirsiniz ama yapım 3 aya yakın süreceği için belki bu yıla yetişmez.

bizim sebze adaları için kullanmak istediğimiz malzeme tarifi klasik tarımcılıkta henüz bilinmeyen bir yöntem olduğu için tarım ürünleri satan bir yerde topluca bulmak mümkün değil maalesef. hala insanlar deli gibi kimyasal gübre basıyorlar ve piyasada egemen yöntem hep kimyasal olarak toprak besleme, önlem alma ve mücadele etme yönünde.

selamlar.

Eski 07-04-2017, 09:45   #24
Ağaçsever

oartuc's Avatar

Alıntı:
maliyet de önemli bir unsur. sizin durumunuzda cocopeate 300 TL veriyorsunuz. böyle olunca alternatif çözümlere yönelmek de iyi olabilir. cocopeat alternatifi olarak hacim yapma amaçlı yaprak çürüntüleri olabilir. neticede bu iş hem emek hem de para gerektiren bir uğraş. doğal ve bedava olan çözümler biraz daha emek istiyor ama herkes sonuçta kendi fiyat/performans analizini yapacaktır. (cocopeatten vazgeçtiğim için daha ucuzunu araştırmadım açıkçası)

bahsettiğiniz EM'in tarihi geçmişse iade edin derim. normalde EM hafif sirkemsi ama rahatsız etmeyen ekşilikte bir kokuya sahip. bunun da altarnatifini evde kendiniz evsel sebze meyve atıklarından yapabilirsiniz. Etkin mikroorganizmalar başlığını araştırabilirsiniz ama yapım 3 aya yakın süreceği için belki bu yıla yetişmez.

bizim sebze adaları için kullanmak istediğimiz malzeme tarifi klasik tarımcılıkta henüz bilinmeyen bir yöntem olduğu için tarım ürünleri satan bir yerde topluca bulmak mümkün değil maalesef. hala insanlar deli gibi kimyasal gübre basıyorlar ve piyasada egemen yöntem hep kimyasal olarak toprak besleme, önlem alma ve mücadele etme yönünde.

selamlar.
Haklısınız,maliyet önemli bir unsur.Henüz acemi sınıfında bile olamadığım için bahçe maceram biraz karışık,o yüzden tam hazırlıklı değilim.Araştırdıkça yeni şeyler öğreniyor ve denemek istiyorum haliyle sürekli bahçe planı değişiyor.

Bahçeyi tamamen bozup yaptığım için bu sene biraz maliyetli ve yorucu oldu açıkçası ama seneye her şey çok daha kolay ve ucuz olacak ******.Sebze adalarını,etkim mikro organizmaları yeni keşfettim hazırlanacak vaktim olmadı,seneye bokashi ile kompost çalışmalarım olacak ***.

Em'nin tarihi geçmiş ama kokusu kötü olmadığı için bozulmadığını düşünüyorum ama yine de emin değilim,başka da bulamadığım için geri gönderip eldekinden de olmak istemiyorum.

Sayın brcparlakkaya

Ben karışımı tamamen meyvelitepe'nin yazılarından yola çıkarak hazırlıyorum. Aşağıdaki mesaj size ipucu olabilir.

Alıntı:

Eski 07-04-2017, 13:52   #25
Ağaç Dostu

mister73's Avatar

Giriş Tarihi: 09-11-2016
Alıntı:

COMBI - 1 Kg
bu benim aldığım toz halindeki.
Paylaşım için çok teşekkürler. Yalnız kafama takılan bir konu var, fikrinizi almak isterim. Gübretaş'ın toz ürününü incelediğimde uygulama tavsiyesi olarak yapraktan ve damlama sulama olarak iki uygulamadan bahsetmiş, bizim düşündüğümüz ise toprak harcına karıştırmak; beklenen fayda sağlanabilir mi acaba?

mister73 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-04-2017, 14:07   #26
Ağaçsever

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi mister73 Mesajı Göster
Paylaşım için çok teşekkürler. Yalnız kafama takılan bir konu var, fikrinizi almak isterim. Gübretaş'ın toz ürününü incelediğimde uygulama tavsiyesi olarak yapraktan ve damlama sulama olarak iki uygulamadan bahsetmiş, bizim düşündüğümüz ise toprak harcına karıştırmak; beklenen fayda sağlanabilir mi acaba?
ben şahsen hem toprağa karıştırmayı hem de arada bir yapraktan vermeyi düşünüyordum. toprakta çözünmesi gerekir ve umudum ve tahminim de akıp gitmemesi yönünde.

Eski 25-04-2017, 22:14   #27
Ağaç Dostu

kırkdilim's Avatar

Giriş Tarihi: 06-05-2007
Sebze adalarıyla 4.yıla başlıyorum.Betopandan yapmıştım şu ana kadar bir sıkıntı yaşamadım.Sadece köşebent olarak kullandığım ağaç kazıkların birkaç tanesi çürüdü o kadar.

Hep ertelediğim damlama sistemini de nihayet kurdum.Ana hat olarak mavi renkli kangal boru kullanıp her çıkışa vana takacaktım,adaların hepsi düz bir hatta olmadığı için yapamadım.Boru sert,isteğin gibi eğilip bükülmüyor.

Ana hat olarak deliksiz damlatıcı kullandım.Ardından "T" leri takıp delikli damlatıcıları serdim.Aslında T'ye ek bir boru takıp vanayı yine de takabilirdim ama mesafeyi uzattığı için vazgeçtim.

Eklenen Resimler

kırkdilim Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön

Etiketler
sebze, sebze adası, yükseltilmiş yastık

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 00:20.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025