agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Sebze Yemekleri
(https)




Beğeni Düzeni14Beğeniler
  • 1 Gönderen
  • 1 Gönderen
  • 1 Gönderen
  • 1 Gönderen
  • 1 Gönderen
  • 2 Gönderen
  • 1 Gönderen
  • 1 Gönderen
  • 1 Gönderen
  • 1 Gönderen
  • 1 Gönderen
  • 1 Gönderen Çamfıstığı
  • 1 Gönderen

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 28-05-2020, 16:41   #1
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 01-08-2014
Şehir: istanbul
Mesajlar: 880
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hosseda Mesajı Göster
Tavaya konan sıvı yağ kızdırılır patlıcanlar bu yağda bütün olarak kızartılarak tepsiye alınır....
Midesi hassas olanlar için, patlıcanları kızartmadan bu yemeği yapmanın bir yolu var mıdır acaba?

Dutlubahçe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-05-2020, 16:49   #2
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-04-2020
Şehir: Çanakkale / Bayramiç
Mesajlar: 154
Tabi ki var efendim.Patlıcanlar güzelce yıkanır ve kuruduktan sonra mesela bir peçeteye emdirilmiş zeytinyağ ile hafifçe yağlanır.180 ' fırında yumuşacık olana kadar çevrilir.
Bıçak yardımıyla soğuyan patlıcanların karnı baştan başa kesilerek açılır ve daha önceden soğanın içinde sotelediğiniz kıyma,kuşbaşı kırmızı et veya beyaz et karışımı doldurulur.

Üzerine ince uzun kesilmiş biber ve domates konur ihtiyacı kadar salçalı suyu ilave edilerek fırına atılır.Akşama yanında buz gibi cacık ve prinç pilavı veya bulgur pilavıyla servis edilir.Afiyet olsun efendim.

Dutlubahçe beğendi.
Çamfıstığı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 18:20.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025