![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
|
Urfa Kazan Kebabı
Bir patlıcan yemeği de benden, Urfa yemeği diye ögrenmiştim. Patlıcanları verev verev (tam kopartmadan) kesiyoruz. Diğer tarafta kıyma, doğranmış yeşil biber ve soganları yogurarak basit bir köfte yapıyoruz. Dilimlerin arasına bu köfteleri yerleştiriyoruz. Buna lezzet versin diye birkaç tane de domatesi, patlıcanları kestiğimiz gibi verev kesiyoruz yine tam kopartmadan. Yaptıgımız köfteleri, patlıcan ve domateslerin verev boşluklarına koyuyoruz ve geniş bir tencereye bunları diziyoruz. Üzerlerine, yağ gezdiriyoruz, su ve salçayı karıştırarak hazırladıgımız salçalı sosu döküyoruz ve maydanoz koyuyoruz birkaç dal. Kısık ateşte ağır agır pişecek. Salçalı sosun bol olması ve patlıcanların bu sosun içinde pişmesi lezzeti arttırıyor. Afiyet olsun... |
|
|
|
|
|
#2 |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 11-04-2007
|
Değişik bir patlıcan kızatması
konuyu görmüşken bende çok sevdiğim bir patlıcan kızatması tarifi vermek istiyorum. Alaca soyulan patlıcanlar tuzlu suda bekletilerek acı suyunun çıkması sağlanır ve acı suyu süzüldükten sonra bütün olarak haşlanır. Diğer tarafta 2 yumurta yarım su bardağı un (koyu bir kıvam olacak un az gelirse biraz daha eklenebilir.) ve biraz tuz ekleyerek karıştırıyoruz. Patlıcanları bu karışıma batırarak kızgın yağda her tarafını kızartarak pişiriyoruz. Afiyet olsun. |
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
|
Patlıcan salatası
![]() 4- 5 adet bostan patlıcan yoksa kemer patlıcan 4 adet orta boy kuru soğan 4 adet domates 4-5 adet sivribiber Bir kaç diş sarımsak Süslemek ve tat vermek için bir kaç dal maydonoz 2 adet kesmeşeker Patlıcanlar közlenir. Kuru soğanlar tüm halkalar şeklinde doğranır.Sivri biberler ince ince doğranır. Soğanların kavrulabileceği kadar bir miktarda zetinyağında kesmeşeker,tuz ve sarımsak da ilave edilerek soğanlar sararıncaya kadar çevrilir. Domatesler kabuğu soyulmadan çok ince olmayacak şekilde halka halka dilimlenir.Onlarda zeytinyağında aynı tavada pişirilir. Soğanlar daha fazla kavrulmasın diye , tavaya ilave edilen domateslerin üzerine alınır. Bir tarafta közlenmiş parlıcanlar soyulup yayvan bir servis tabağına alınır.Bıçakla kafes şeklinde kesilir.Üzerine yarım limon sıkılır. Diğer tarafta pişmiş olan domatesli sos kalan yağı ile beraber üzerine yayılır. Yağ çok fazla kalırsa hepsini dökmeyebilirsiniz. Üzerine maydonozlar konur.Servis yapılır. Afiyet olsun. *Fotodaki salatayı ben yapmıştım. Fakat yağı biraz fazla olmuş. Görünen zeytinyağları sizi yanıltmasın, tadı çok güzel oluyor. Öneririm.Umarım tarifi de anlaşılabilir şekilde yapmışımdır.Tarif anneme ait. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-01-2008
|
patlıcan pane ( değişik usulde )
patlıcanların en küçüklerini acı olmayanlarını seçelim . Dışını yıkayıp kurulayalım **** kurumasını bekleyelim . Patlıcanları kavurmalık doğrayalım . Yarım bardak kızartma yağında aşırı kızgınken atıp kızartalım .kızarmadan asla çevirmeyelim iki yüzü kızarsa yeter .Üzerine sırayla bol soğan azıcık pişince bol biber , üç diş sarımsak ve bolca domates ekleyip karıştıralım ocaktan almadan önce tuzunu koyup az karıştırıp ocaktan indirelim sıcağını boş maydanoz ekleyip kapak kapatım on dakika sonra yemeğimiz servise hazırdır. Patlıcan sevipte bunu sevmeyeni daha görmedim .Püf noktası ise Yağın aşırı kızgın olması bu yemeği yapma şansınız yok patlıcanlar parçalanır ve ağzı açık pişirilmesidir. Afiyet olsun. |
|
|
|
|
|
#5 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 12-01-2008
|
Bu çok ayrıntılı geldi ise közlenmiş patlıcandan çok az yağ kullanarakta yapılabilir . |
|
|
|
|
|
#6 | |
|
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 30-07-2010
|
Çok teşekkürler size ve annenize akşama deneyeceğim. Alıntı:
|