agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Sebze Yemekleri
(https)




Beğeni Düzeni14Beğeniler
  • 1 Gönderen
  • 1 Gönderen
  • 1 Gönderen
  • 1 Gönderen ebrub
  • 1 Gönderen Nerkol
  • 2 Gönderen füsunANK
  • 1 Gönderen nerimos19
  • 1 Gönderen
  • 1 Gönderen
  • 1 Gönderen
  • 1 Gönderen
  • 1 Gönderen
  • 1 Gönderen

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 22-11-2008, 21:05   #1
Ağaç Dostu
 
ebrub's Avatar
 
Giriş Tarihi: 28-09-2008
Şehir: adana
Mesajlar: 130
Galeri: 2
Urfa Kazan Kebabı

Bir patlıcan yemeği de benden, Urfa yemeği diye ögrenmiştim. Patlıcanları verev verev (tam kopartmadan) kesiyoruz. Diğer tarafta kıyma, doğranmış yeşil biber ve soganları yogurarak basit bir köfte yapıyoruz. Dilimlerin arasına bu köfteleri yerleştiriyoruz. Buna lezzet versin diye birkaç tane de domatesi, patlıcanları kestiğimiz gibi verev kesiyoruz yine tam kopartmadan. Yaptıgımız köfteleri, patlıcan ve domateslerin verev boşluklarına koyuyoruz ve geniş bir tencereye bunları diziyoruz.

Üzerlerine, yağ gezdiriyoruz, su ve salçayı karıştırarak hazırladıgımız salçalı sosu döküyoruz ve maydanoz koyuyoruz birkaç dal.

Kısık ateşte ağır agır pişecek. Salçalı sosun bol olması ve patlıcanların bu sosun içinde pişmesi lezzeti arttırıyor. Afiyet olsun...

mrduran beğendi.
ebrub Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-08-2009, 10:57   #2
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 11-04-2007
Şehir: Isparta
Mesajlar: 1
Değişik bir patlıcan kızatması

konuyu görmüşken bende çok sevdiğim bir patlıcan kızatması tarifi vermek istiyorum.
Alaca soyulan patlıcanlar tuzlu suda bekletilerek acı suyunun çıkması sağlanır ve acı suyu süzüldükten sonra bütün olarak haşlanır. Diğer tarafta 2 yumurta yarım su bardağı un (koyu bir kıvam olacak un az gelirse biraz daha eklenebilir.) ve biraz tuz ekleyerek karıştırıyoruz. Patlıcanları bu karışıma batırarak kızgın yağda her tarafını kızartarak pişiriyoruz. Afiyet olsun.

mrduran beğendi.
Nerkol Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-08-2009, 12:22   #3
Ağaç Dostu
 
füsunANK's Avatar
 
Giriş Tarihi: 05-10-2006
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,391
Galeri: 49
Patlıcan salatası

Name:  patlıcan.jpg
Views: 13960
Size:  56.2 KB
4- 5 adet bostan patlıcan yoksa kemer patlıcan
4 adet orta boy kuru soğan
4 adet domates
4-5 adet sivribiber
Bir kaç diş sarımsak
Süslemek ve tat vermek için bir kaç dal maydonoz
2 adet kesmeşeker

Patlıcanlar közlenir.
Kuru soğanlar tüm halkalar şeklinde doğranır.Sivri biberler ince ince doğranır. Soğanların kavrulabileceği kadar bir miktarda zetinyağında kesmeşeker,tuz ve sarımsak da ilave edilerek soğanlar sararıncaya kadar çevrilir.
Domatesler kabuğu soyulmadan çok ince olmayacak şekilde halka halka dilimlenir.Onlarda zeytinyağında aynı tavada pişirilir.
Soğanlar daha fazla kavrulmasın diye , tavaya ilave edilen domateslerin üzerine alınır.
Bir tarafta közlenmiş parlıcanlar soyulup yayvan bir servis tabağına alınır.Bıçakla kafes şeklinde kesilir.Üzerine yarım limon sıkılır.
Diğer tarafta pişmiş olan domatesli sos kalan yağı ile beraber üzerine yayılır. Yağ çok fazla kalırsa hepsini dökmeyebilirsiniz.
Üzerine maydonozlar konur.Servis yapılır. Afiyet olsun.


*Fotodaki salatayı ben yapmıştım. Fakat yağı biraz fazla olmuş. Görünen zeytinyağları sizi yanıltmasın, tadı çok güzel oluyor. Öneririm.Umarım tarifi de anlaşılabilir şekilde yapmışımdır.Tarif anneme ait.

ahmeter ve mrduran beğendi.
füsunANK Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-09-2009, 16:56   #4
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-01-2008
Şehir: ÇORUM
Mesajlar: 249
patlıcan pane ( değişik usulde )

patlıcanların en küçüklerini acı olmayanlarını seçelim . Dışını yıkayıp kurulayalım **** kurumasını bekleyelim . Patlıcanları kavurmalık doğrayalım . Yarım bardak kızartma yağında aşırı kızgınken atıp kızartalım .kızarmadan asla çevirmeyelim iki yüzü kızarsa yeter .Üzerine sırayla bol soğan azıcık pişince bol biber , üç diş sarımsak ve bolca domates ekleyip karıştıralım ocaktan almadan önce tuzunu koyup az karıştırıp ocaktan indirelim sıcağını boş maydanoz ekleyip kapak kapatım on dakika sonra yemeğimiz servise hazırdır. Patlıcan sevipte bunu sevmeyeni daha görmedim .Püf noktası ise Yağın aşırı kızgın olması bu yemeği yapma şansınız yok patlıcanlar parçalanır ve ağzı açık pişirilmesidir. Afiyet olsun.

mrduran beğendi.
nerimos19 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 07-09-2009, 16:58   #5
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-01-2008
Şehir: ÇORUM
Mesajlar: 249
Bu çok ayrıntılı geldi ise közlenmiş patlıcandan çok az yağ kullanarakta yapılabilir .

nerimos19 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 30-07-2010, 13:44   #6
Yeni Üye
 
Giriş Tarihi: 30-07-2010
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 3
Çok teşekkürler size ve annenize akşama deneyeceğim.

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi füsunANK Mesajı Göster
Eklenti 100008
4- 5 adet bostan patlıcan yoksa kemer patlıcan
4 adet orta boy kuru soğan
4 adet domates
4-5 adet sivribiber
Bir kaç diş sarımsak
Süslemek ve tat vermek için bir kaç dal maydonoz
2 adet kesmeşeker

Patlıcanlar közlenir.
Kuru soğanlar tüm halkalar şeklinde doğranır.Sivri biberler ince ince doğranır. Soğanların kavrulabileceği kadar bir miktarda zetinyağında kesmeşeker,tuz ve sarımsak da ilave edilerek soğanlar sararıncaya kadar çevrilir.
Domatesler kabuğu soyulmadan çok ince olmayacak şekilde halka halka dilimlenir.Onlarda zeytinyağında aynı tavada pişirilir.
Soğanlar daha fazla kavrulmasın diye , tavaya ilave edilen domateslerin üzerine alınır.
Bir tarafta közlenmiş parlıcanlar soyulup yayvan bir servis tabağına alınır.Bıçakla kafes şeklinde kesilir.Üzerine yarım limon sıkılır.
Diğer tarafta pişmiş olan domatesli sos kalan yağı ile beraber üzerine yayılır. Yağ çok fazla kalırsa hepsini dökmeyebilirsiniz.
Üzerine maydonozlar konur.Servis yapılır. Afiyet olsun.


*Fotodaki salatayı ben yapmıştım. Fakat yağı biraz fazla olmuş. Görünen zeytinyağları sizi yanıltmasın, tadı çok güzel oluyor. Öneririm.Umarım tarifi de anlaşılabilir şekilde yapmışımdır.Tarif anneme ait.

energyvodka Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 03:59.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025