18-05-2008, 18:28
|
#1
|
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-04-2008
Şehir: Burdur
Mesajlar: 338
|
Bir Ege Zeytinyağlısı
Büyük amcamın eşinden öğrendiğim bir yemek
1 adet bostan patlıcanı, zar şeklinde kesilmiş, bir kaç sivri biber, ince doğranmış soğan zeyinyağında birlikte kavuruyoruz. Salça ve rendelenmiş 2 domates ekliyoruz. Altını kısıp pişmeye bırakıyoruz. Bu arada, 2 yumurtayı çırpıyoruz. 10-15 dakika içinde patlıcan piştiğinde, üzerine çırpılmış yumurtayı ekliyoruz. Bir kaç dakika daha pişirip, altını kapatıyoruz. Biraz şakşukaya benziyor. Kavurmayıp çiğden yapmayın, lezzeti o kadar güzel olmuyor.
Sofraya getirirken, yanında bir kaç yaprak feslegen de fena gitmez hani. Afiyet olsun.
|
|
|