agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Sebze Yemekleri
(https)




Beğeni Düzeni44Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 10-07-2008, 18:42   #6
Ağaç Dostu
 
limon's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-03-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 6,265
Galeri: 637
Kremalı Mantar Çorbası

Mantarları ince dilimler halinde kesiyoruz. (Kuşbaşı değil, dilim dilim olacak) Tencereye az sıvı yağ koyup mantarları kavuruyoruz. Suyunu salıp çekince tencerinizin büyüklüğüne ve kaç kişiye yapacağınıza göre su ilave ediyoruz. Tuz, biraz karabiber ekliyoruz. 10 dakika kadar kaynıyor. Bu arada biz çukur bir kapta suyun miktarına göre 2-3 kaşık unu suyla pürüzsüz şekilde karıştırıyoruz. Kaynayan çorbanın suyundan da yarım kepçe alıp ekleyip iyice karıştırıyoruz. Daha sonra çorbayı karıştırırken yavaş yavaş bu unlu karışımı ekliyoruz.
Çorba boza kıvamından biraz daha koyuca olsun, daha suluysa biraz daha unlu karışım hazırlayıp ekleyin, çok koyuysa su ilave edebilirsiniz. Bir iki taşım kaynayınca altını kısıyoruz ve bir küçük paket kremayı ekliyoruz. Kremayı katınca koyuluğu biraz incelmiş olacak. Bir tık kaynayınca hemen kapatıp servis yapıyoruz. Kremadan sonra çok kaynatmamaya özen gösteriyoruz ki kremamız kesilmesin. Afiyet olsun...

tener beğendi.
limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 06:31.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025