Mantarlı Karides Güveç
Karidesleri tencereye alıyoruz.Üzerini geçecek kadar su ekleyip yarım limonun suyunu sıkıp aynı limonu da suyun içine atıp 5-6 dakika haşlıyoruz. Haşlandıktan sonra süzgeçe alıyoruz.
Aynı tencereye (fazla bulaşık olmasın) biraz sıvı yağ, biraz tereyağını hafiften eritip dilim dilim doğradığımız mantarları ekliyoruz, mantarlar suyunu salıp çekince halka halka doğradığımız yeşil biberleri ekliyoruz.
Biberler biraz kavrulunca karidesleri ekliyoruz.
Karidesleri ekledikten sonra çok nazik karıştırıyoruz ki parçalanmasınlar.
İki adet kabuklarını soyup doğradığımız domatesleri ekliyoruz. Biraz tuz, biraz karabiber... Domatesler çok ölmeden yarım veya bir çay bardağı kadar su ekliyoruz ve tüm karışımı güvece alıyoruz.
Bu arada fırını 200 derece ısıtıyoruz. Güveci fırına sürüyoruz. Çok uzaklaşmıyoruz başından arada bir bakıp üzeri kızarmışsa bir kaşıkla hafifçe karıştırıyoruz.
Tekrar üzeri hafifçe kızarınca, üzerine örtecek kadar rendelenmiş taze kaşar peynirini ilave ediyoruz. Peynir eriyip, hafifçe kızarınca fırından alıyoruz. Afiyet olsun...
|