agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Sebze Yemekleri
(https)




Beğeni Düzeni15Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 23-06-2007, 00:29   #1
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 29-03-2007
Şehir: İzmir-Çanakkale
Mesajlar: 329
Enginarı alırken sap kısmından tutularak sallarız. Enginarın başı sağa sola yatıyorsa tazedir. Sallanmıyorsa kartlamıştır. Pişer ama zor pişer.

Ayıklanmasını eşim tarifi olmaz gelsinler kurs vereyim diyor.

ZEYTİN YAĞLI ENGİNAR

3 adet taze soğan doğranıp tencerenin içine konur. Üzerine ayıklanmış 3-4 adet enginarlar konur. Arzunuza göre bir iki adet patates ilave edilir. Üzerine bol dere otu doğranır. Zeytin yağı,limon,tuz ve bir çay kaşığı şeker bir kapta çırpılır üzerine dökülür. Kısık ateşte pişmeye bırakılır,beş altı dakika sonrabir çay bardağı sıcak su üzerine ilave edilir.
Etli enginar tarifi yarın. )

kedicik ve mandalinci beğendi.
Bekir S. Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 07:43.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025