agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Sebze Yemekleri
(https)




Beğeni Düzeni24Beğeniler

Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 19-04-2007, 17:32   #1
Ağaç Dostu
 
Halit Togay's Avatar
 
Giriş Tarihi: 30-09-2005
Şehir: Ataköy-İstanbul
Mesajlar: 726
Galeri: 130
lobyo phala

Lobyo Phala yazılmış mıydı?
Borçka'dan. Ceviz, karalahana ve kurufasülye ile yapılıyor.

tener beğendi.

Düzenleyen Halit Togay : 19-04-2007 saat 18:12
Halit Togay Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-04-2007, 20:58   #2
Doğadelisi
 
Billur Korkmaz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-03-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 277
Galeri: 67
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Halit Togay Mesajı Göster
Lobyo Phala yazılmış mıydı?
Borçka'dan. Ceviz, karalahana ve kurufasülye ile yapılıyor.
İsmini bilmem ama hani şu içine kuyrukyağı katıp yaptıklarıysa, yoook yemem hocam, kalsın.. Bir kez yedim Zonguldak'ta o gece acildeydik.

Billur Korkmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-03-2008, 14:06   #3
Ağaç Dostu
 
Sonja Varol's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-03-2007
Şehir: Stuttgart
Mesajlar: 136
Lobyo Phala

Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Halit Togay Mesajı Göster
Lobyo Phala yazılmış mıydı?
Borçka'dan. Ceviz, karalahana ve kurufasülye ile yapılıyor.
Lobyo Phala tarifi de benden olsun...

Simdi bahcelerde yazdan kalan son karalahanalar mevcut. Hem de kisin sogunu yemis. Evde biraz da barbunya varsa hemen ise koyulmali... Tabi tadini bilenler icin.


Lobyo Phala



MALZEMELER:
Iki demet kara lahana
Bir su bardagi barbunya
1,5 Yemek kasigi tereyag

HARCI ICIN:
1 su bardagi ceviz ici
1 dis sarmisak
yarim demet kindzi (taze kisnis otu)
3 adet sivri biber
2 **** 3 dal maydanoz
2 **** 3 dal sasprami (taze **** kuru feslegen)

YAPILISI:
Kara lahanalar kücük kücük dogranir.Bir tencerede kaynayan kara lahanalar bir süre haslanir. Rengi degisen ve yumusamaya basliyan kara lahanalarin ilk suyu süzülerek dökülür.
Üzerine yeniden su eklenen kara lahanalar, iyice yumusayincaya kadar tekrar kaynatilir.
Ayri tencerede,geceden islatilmis barbunyalar haslanincaya kadar kaynatilir.Yumusayan barbunyalar lahanaya eklenir ve haslanana kadar pisirilir.Lobyo phala piserken misir unu eklenir.Kara lahananin harci havanda hazirlanir.
Ceviz,tuz,sarmisak,sasprami,kindzi,biber ve maydanoz havanda iyice dövülür.Lobyo phala pistikten sonra ocaktan inmeye yakin bu harc eklenir ve fazla kaynatilmadan ocaktan alinir.Üzerine tereyagi eklenen lobyo phala sicak olarak servis yapilir.

Cadi (misir ekmegi) ile yenmesi tavsiye edilir...

Afiyet olsun...


Düzenleyen Selahattin Yılmaz : 24-03-2008 saat 22:01
Sonja Varol Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-03-2008, 14:12   #4
Ağaç Dostu
 
Sonja Varol's Avatar
 
Giriş Tarihi: 13-03-2007
Şehir: Stuttgart
Mesajlar: 136
Zurvili (Kirmizi Pancar Yemegi)

Yapilisi cok kolay, cok lezzetli bir otlu yemek. Misir ekmegi ile de cok iyi yeniyor. Yalniz yerken biraz parmaklariniza dikkat etmelisiniz

Zurvili (Kirmizi Pancar Yemegi) Tarifi


Malzemeler:
2-3 Bag Pancar Yapragi
4-5 Yemek Kasigi dövülmüs ceviz
2 Dis Sarmisak
Taze Kindzi
Taze Maydanoz
Koravo(Eksi)
Tuz


Yapilisi:
Pancar yapraklarini iki-üc santim olarak keserek iki-üc su yikiyoruz ve tencerede hazirladigimiz tuzlu sicak suda pisinceye kadar hasliyoruz.


Diger tarafta dövülmüs ceviz, sarmisak, kindzi, maydanoz, koravo ve tuzu iyice karistiriyoruz.

Hasladigimiz pancar yapraklarinin suyunu süzerek, bir de soguk sudan geciriyoruz.

Hazirladigimiz cevizli malzemenin icine sicak su koyarak karistirip, suyu süzülmüs pancarlari ilave ediyoruz.



Bütün malzemeyi harmanlayip servise sunuyoruz.

Cadi (Misir Ekmegi) ile yenmesi tavsiye edilir.

Afiyet olsun...


Düzenleyen Selahattin Yılmaz : 24-03-2008 saat 22:04
Sonja Varol Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 15:07.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025