![]() |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Doğadelisi
|
Alıntı:
![]() |
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-03-2007
Şehir: Stuttgart
Mesajlar: 136
|
Lobyo Phala
Alıntı:
Simdi bahcelerde yazdan kalan son karalahanalar mevcut. Hem de kisin sogunu yemis. Evde biraz da barbunya varsa hemen ise koyulmali... Tabi tadini bilenler icin. ![]() Lobyo Phala MALZEMELER: Iki demet kara lahana Bir su bardagi barbunya 1,5 Yemek kasigi tereyag HARCI ICIN: 1 su bardagi ceviz ici 1 dis sarmisak yarim demet kindzi (taze kisnis otu) 3 adet sivri biber 2 **** 3 dal maydanoz 2 **** 3 dal sasprami (taze **** kuru feslegen) YAPILISI: Kara lahanalar kücük kücük dogranir.Bir tencerede kaynayan kara lahanalar bir süre haslanir. Rengi degisen ve yumusamaya basliyan kara lahanalarin ilk suyu süzülerek dökülür. Üzerine yeniden su eklenen kara lahanalar, iyice yumusayincaya kadar tekrar kaynatilir. Ayri tencerede,geceden islatilmis barbunyalar haslanincaya kadar kaynatilir.Yumusayan barbunyalar lahanaya eklenir ve haslanana kadar pisirilir.Lobyo phala piserken misir unu eklenir.Kara lahananin harci havanda hazirlanir. Ceviz,tuz,sarmisak,sasprami,kindzi,biber ve maydanoz havanda iyice dövülür.Lobyo phala pistikten sonra ocaktan inmeye yakin bu harc eklenir ve fazla kaynatilmadan ocaktan alinir.Üzerine tereyagi eklenen lobyo phala sicak olarak servis yapilir. Cadi (misir ekmegi) ile yenmesi tavsiye edilir... Afiyet olsun... Düzenleyen Selahattin Yılmaz : 24-03-2008 saat 22:01 |
|
|
|
|
|
|
#4 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 13-03-2007
Şehir: Stuttgart
Mesajlar: 136
|
Zurvili (Kirmizi Pancar Yemegi)
Yapilisi cok kolay, cok lezzetli bir otlu yemek. Misir ekmegi ile de cok iyi yeniyor. Yalniz yerken biraz parmaklariniza dikkat etmelisiniz ![]() Zurvili (Kirmizi Pancar Yemegi) Tarifi Malzemeler: 2-3 Bag Pancar Yapragi 4-5 Yemek Kasigi dövülmüs ceviz 2 Dis Sarmisak Taze Kindzi Taze Maydanoz Koravo(Eksi) Tuz Yapilisi: Pancar yapraklarini iki-üc santim olarak keserek iki-üc su yikiyoruz ve tencerede hazirladigimiz tuzlu sicak suda pisinceye kadar hasliyoruz. Diger tarafta dövülmüs ceviz, sarmisak, kindzi, maydanoz, koravo ve tuzu iyice karistiriyoruz. Hasladigimiz pancar yapraklarinin suyunu süzerek, bir de soguk sudan geciriyoruz. Hazirladigimiz cevizli malzemenin icine sicak su koyarak karistirip, suyu süzülmüs pancarlari ilave ediyoruz. Bütün malzemeyi harmanlayip servise sunuyoruz. Cadi (Misir Ekmegi) ile yenmesi tavsiye edilir. Afiyet olsun... Düzenleyen Selahattin Yılmaz : 24-03-2008 saat 22:04 |
|
|
|
![]() |
|
|