İşte size şimdi anımsadığım bir yöresel yemek
DİBLE ( laz fasulyesi )
1/2 taze fasulye
1 ortaboy soğan
1 cay bardagi pirinc
½ su bardağı zeytinyağı
2 ortaboy domates
1 su bardağı su
tuz, karabiber, pulbiber
Taze fasulyeleri yıkadıktan sonra minik minik doğrayınız. (kenarda beklesin) Rendelenmiş soğanı zeytinyağında hafif pembeleştirdikten sonra içine küp küp doğranmış domatesleri ilave ediniz ve şöyle bir çeviriniz. Sonra taze fasulyeleri koyup 10 dakika kadar fasulyeler sararana kadar pişirdikten sonra suyunu ilave ediniz, yıkanmış pirinci üstüne serpiniz. Yeterince tuz, pul biber ve karabiberini ekledikten sonra kısık ateşte suyunu çekene kadar pişiriniz.
Afiyet olsun..