Terbiyeli Karnabahar:
1 ortaboy karnabahar
1 ortaboy soğan
1/2 kg. kıyma
1/2 subardağı zeytinyağı
2 adet domates
1 adet limon
1 yumurta
yeterince tuz
Et kokusu kalmaması için öncelikle tencerede kıymayı orta ateşte pişirir, içine rendelenmiş soğanı ilave edip hafif pembeleştiririz. Minik doğranmış domatesleride ilave edip şöyle bir çevirdikten sonra, yıkanmış ve top top ayrılmış karnabaharları tencereye dizeriz. Üzerini örtecek kadar miktar suyunu koyduktan sonra bir miktar tuzunu serpip, yine çok harlı olmayan ateşte pişmeye bırakırız.
Pişmesine az bir süre kaldığını gördüğümüzde, ayrı bir kapta kırdığımız bir yumurtanın içine sıkılmış bir limonun suyunu çırpıp karnabaharların üzerine dökeriz ve 5 dakika daha pişiririz.. Mayhoş sevmeyenler yarım limon sıkabilirler..
Bazan değişiklik olsun diye yumurta ve limonsuyuna 1 yemekkaşığı yoğurtta ilave ediyorum, daha değişik bir lezzet oluşuyor..
Denerseniz Afiyet Olsun sizlere..