![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
|
Kaldırık (veya zılbırık veya hodan veya ıspıt)
Aynı yukarıda kengerde tarif edildiği üzre yapılır. En azından ben öyle yaparım. Giresun'da turşusunu yapıp daha sonra yemeği turşudan yaptıklarını da biliyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Doğadelisi
|
Karnabahar tarifim yöresel olmasada sonuçta sebze yemeği; zira, anımsadığım yöresel yemek yok şimdilik.. Sadece aklıma gelen Sn. Halit Togay'ın kaldırık (ıspıt,hodan,zılbırık) ve kenger bitkisiyle yaptığı yemek tarifi, incecik kıyılmış karalahana ile de nefis oluyor. Yemeyenlere tavsiye ederim.. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
kaldırık
Bol soğanlı ve acılı biberli kavurması çok güzel oluyor, Samsunlular kaldırayak, kaldırık(şiveleri yüzünden kaldirik diyorlar bende ilk öyle öğrendim) çiçekli, mor çiçek diyorlar. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|