agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Sebze Yemekleri
(https)




Beğeni Düzeni15Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 09-04-2010, 09:05   #25
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 12-09-2007
Şehir: izmir
Mesajlar: 1,331
Galeri: 3
Yıllardır enginar alırım.

Ildır ile Gerence arası asfalt olmadan öncede enginar tarlalarının arasındaki toprak yoldan çok geçmişliğim var, İğdeliğe gidip çipuraya olta atalım niyeti ile ( bahsettiğim seneler 1980 li yılların başı, enginar çok moda değildi ama oralarda boldu). Tarla sahibine parasını verip enginarımızı da arabanın bagajına doldururduk. Enginarı yemek yapmak için seçecek iseniz küçük ve körpeyi tercih edersiniz, onun için de kafayı hafif sallamak ve kafaya yakın yerdeki sap yumuşak ise onu almak iyidir. Ama dolma yapacak iseniz büyük ve açık olan iyidir. Onlarda sapın durumuna bakmaya gerek olmaz. Görünüm size fikir verir, aynen balıkta olduğu gibi.

Enginarın zamanını geçirmemek, mümkünse her hafta tüketmek sağlık için mühim meseledir. Enginarlı pilav yapın. O olduğu sürece pilavı başka türlü yemek istemezsiniz.

hosseda Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 

Etiketler
dolma, enginar, zeytinyağ


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 21:22.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025