agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Sebze Yemekleri
(https)




Beğeni Düzeni15Beğeniler

 
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Prev Önceki mesaj   Sonraki mesaj Next
Eski 01-05-2015, 18:40   #31
Yeni Üye
 
ovuncsuperi's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-05-2015
Şehir: Istanbul
Mesajlar: 1
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi balbay Mesajı Göster
Yaklaşık 35-45 dk aralığında pişen enginarları demlenmeye bırakır, ev halkının gelmesine yakın sade ya da sarımsaklı yoğurt ile afiyetle yeriz.

Çocuklar yaprakları sıyırıp yeme yarışı yaparlar. Ne yalan söyleyeyim elle yemeye başlayıp çatalla devam edip, tabağı ekmek ile sıyırttırma dan da tabağımı bırakmam.

Her yıl kişi başı en az 40 enginar yenirse karaciğerin yıllık bakımının yapıldığını söyler eskiler.

Enginarları benim gibi toplarken çiğ yiyenler aldığımız alkolün ekstra bakımını yapıyorlar))
Merhabalar,

Tarifiniz harika olmuş. Bu yemeği Ildırı'nın komşu köylerinden Barbaros Köylüsü babaannem yapardı.

Enginar Dolması fotoğraflarınızın bazılarını Ege'den yemek tarifleri ve sağlıklı beslenme önerileri paylaştığımız bloğumuz da kullanmak isterim. Dilerseniz sizin ve/ve ya agaclar.net in de adını geçirebileceğimizi düşünüyorum.

Yanıtınız için şimdiden çok teşekkürler,

Övünç.

ovuncsuperi Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
 

Etiketler
dolma, enginar, zeytinyağ


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 14:50.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025