![]() |
|
![]() |
#91 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Kime yaptıracaksınız? Siz neden yapmıyorsunuz? ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#92 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili hassoman 17 yaşındayım ve ailem beni her zaman kendi işini kendin göreceksin diye yetişdirdi. Yani kendi yemeklerimi kendim yapıyorum, yemek yapmayıda baya seviyorum yakında aşçı olup çıkacağım ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#93 |
Ağaç Dostu
|
Ah o annelerin yemekleri
Segili Sebo, Sana takıldım yahu ![]() Ama, korkma dene. İlk yemeğin istediğin gibi olmayabilir. Ama giderek daha iyi olacaktır. Şu konuda haklısın. Ne kadar uğraşırsan uğraş annenin yemeklerinde bulduğun tadı hiç bir yerde bulamayacaksın. Çünkü anne yemeklerinin içinde bir başkası tarafından asla konulamayacak olan anne sevgisi vardır. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#95 |
Doğadelisi
|
Bamyanın hertürlüsünü pişirmeye razıyım da ahh şu bir saat süren ayıklama işlemi var ya; ayıklanmış satılsaydı ne iyi olurdu.. Meğer bamya sevenlerin sayısı ne kadar da çokmuş, değil mi Sevgili Hassoman?.. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#96 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-09-2006
|
Sevgili Billur Korkmaz BAMYA KALEMTRAŞINI deneyin. Hani bayanların kullandığı makyaj kalemlerini açtıkları kalın kalemtraşlar varya onunla bir deneyin bakalım nasıl olacak. **** normal kalemtraşla deneyin ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#97 |
Doğadelisi
|
Sayın Mahmut Leventoğlu, ilk anda sahi sandım aşırı sıcağın da etkisiyle, şöyle bir mantık süzgecimden geçirdim önerinizi, hemen uyandım tabi ki şakaymış ama böyle bir pozitif projenin gerçekleşmesi işe yarayacaktır eminim. Özellikle çalışan hanımlar bayılacaklardır bamya kalemtraşına.. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#98 |
Ağaç Dostu
|
Billur Hanım bense sebzeleri ayıklamaya bayılırım. Alayım elime bir çuval taze fasulyeyi veya bamyayı veya barbunyayı vb.. oturayım tek tek yavaş yavaş tadını çıkara çıkara ayıklayayım. Hele yanımda da sohbet edecek arkadaşlarım varsa değmeyin keyfime ![]() (Var bende bir gariplik. Bahçeden yabani ot temizlemeye de bayılıyorum çünkü) |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#99 |
Doğadelisi
|
Sevgili Limon, ben sadece bamyada sıkılıyorum her nedense.. Sanıyorum çok sevdiğim bir sebze olduğu için iş dönüşü karnımız aç olunca fasulye veya diğer sebzeler gibi çabucak ayıklanıp masaya yetişmesi zaman aldığı için olsa gerek.. Hemen yiyebilme isteği bamyayı.. ![]() Gariplik sizde değil ki, bende.. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#100 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 29-03-2007
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#101 |
Ağaç Dostu
|
Bamya için yatıya bile giderim |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#102 |
Ağaç Dostu
|
Bamya Böreği?
Sevgili Billur Korkmaz, Bamya çorbasını denediniz mi hiç?.. Ben bir kaç kez sıcak sıcak içtim; ama yapmak hiç aklıma gelmedi. Varsa reçeteniz efendim. Ama bir çorbayla kurtulduğunuzu sanmayın. Şimdi sıkı durun: Bamyanın böreği var mı? ![]() Gecenin bu saatinde birden bire aklıma geliverdi. Bamya böreği, bamya böreği?.. Hayda!.. Artık uyku tutmaz beni. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#103 |
Doğadelisi
|
Aman Allahım!.. Bamyacılar gece yarısı forumumuzda nöbet tutmaktalar, bizim dernek çok iyi çalışıyor desenize.. ![]() İlk yanıtım Rikeb'e: Bende bundan sonra sizinkiler gibi yaparım, üşenmem Rikebciğim.. ![]() Sayın Hassoman'a ikinci yanıtım tabii ki: Sayenizde bamyanın binbir çeşit yemeğini öğrendim de, merakla reçelinin tarifini verecek misiniz diye bekliyorum. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#104 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bamya reçeli... Bamya reçeli... Kulağa hoş geliyor sevgili Billur Korkmaz, niye olmasın yahu ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#105 |
Ağaç Dostu
|
Ha gayret lazın hamsisinden reçel olurda bamyadan olmaz mı? Yaşasın bamya kardeşliği. ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#107 |
Guest
|
Reçel mi? ıyyy, nayıırrr... Annem duymasın ![]() Görmek istemem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#108 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
İyi de hani tarifiniz?... Yediğiniz içtiğiniz sizin olsun. ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#110 |
Ağaç Dostu
|
Evet hem daha olgunlaşır. ****** doğal bamya ise ziraatten aldıysan tohum seneye yapmaz. Ben maalesef organik tohum bulamadım iki yıldır ziraatten alıyorum. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#111 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili hassoman Ben Afyonluyum. Bu çorba, düğünlerimizin özel günlerimizin ve davetlerimizin baş yemeğidir. Olmazsa olmazımızdır yani. *100 gr kuru bamya ile 2-3 kez çorba yapılabiliniyor. Yani 35 gr bamyadan 4-5 porsiyon çıkar. (Küçük boy bamya makbul olanıdır.) Yapılışı.. * Bamya dizilerini tüysüz temiz bir bez arasına (ben sofra mendilinde yapıyorum) alarak ovalarım. Bu işlemi bamyanın kenarındaki, minik kuru antenleri düşsün diye yaparız ![]() *Bir tencerede kaynattığımız suya, bu tozu anteni temizlenmiş bamyalar atılır. Haşlamaya bırakılır. *Çorbayı pişirmek istediğimiz ayrı bir tencereye sıvıyağ konularak iri 1 baş doğranmış soğan öldürülür, peşinden 100-120 gr kadar kıyma ilave edilerek beraber çevirilir. Kıyması kavrulduğunda 1 çorba kaşığı salça ve tuz ilave edilir. Arzuya göre sıcak **** soğuk su ilavesi ile kaynaması beklenir. * Suda kaynayan bamyalarımız yumuşadığında bir süzgece alınır. Soguk suya tutularak soğuması sağlanır. Soğuyan bamyaları ipinden boşaltarak, kıymalı kaynayan suya ilave edilir. İndirmeye yakın karabiber ekilerek çorbanın suyunun özleştiği görülene dek kaynamaya bırakılır. * Servis yapılırken limon sıkılarak afiyetle içilir.. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#112 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili 'Afyonlu' arkadaşım Habibe, Beni çok sevindirdiniz. Tarifiniz isteksizlere bile rahatlıkla 'bamya çorbası' pişirmeye özendirecek kadar güzel olmuş. Billur hanıma ne demeli bilmem. Onun yüzünden on günde bir bamya yemeden duramaz olduk. ![]() Sırada ne var? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#114 |
Ağaç Dostu
|
Bamya Salatası?..
Dün Japon misafirim vardı. Konu Japon yemeklerinden açıldı. Boyu uzun olan bir cins bamyadan salata yaptıklarını söyledi: Bamyayı birer parmak kalınlığında doğradıktan sonra soya sosu ile iyice, bir güzel harmanlıyorlarmış. Sonra servis!.. Ben denesem mi diye düşünmedim değil!..Ama, Ankara'da uzun boylu, endamı yerinde o özel bamya cinsini bulma şansım yok. Yakında Ören'e geçeceğim. Orada bulursam cesaretim yerinde olursa denemeyi düşünüyorum. Benden önce deneyen olursa görüşlerini paylaşalım efendim... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#115 |
Ağaç Dostu
|
![]() ![]() Selahattin hocam daha iyi bilir ama resimden organik mi? Genetiği ile oynanmış mı? Bilmek zor. Bildiğim ya çimlenmez çimlensede meyve vermez. Verimdeğil bakın meyve ![]() İkinci seçenek organik bulmak ben bu yıl Selehattin hocamdan rica etmiştim ama oda işleri yoğunluğundan bulamadı herhalde. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#118 |
Ağaç Dostu
|
Geçen yıl Küçükesat halinde bir manav, bir yerlerden getirtiyordu. Ben bir miktar buzluğa atmıştım. Hala o manav duruyor mu bilmiyorum. Bu yıl sıcaklardan bakmayı bile unuttum. Bu hafta o tarafa gideceğim, unutmazsam bir bakarım. Ama siz zaten Ören'den halledeceksiniz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#119 |
Ağaç Dostu
|
bamya yemeğini bizde hem kurusunu (kuzu etiyle)hem tazesini (bunuda mutlaka kemikli tavuk eti ile)pişiririz.Tazesini eğer büyükleri varsa hiç korkmadan ikiye üçe böleriz.zaten temizlediğmizde üzerine limon sıkıp harmanlayarak bekletiriz.Diğer tarafta bol soğan sarımsağı zeytinyağında ateş üzerinde şeffaflaştırın.Kemikli tavuk parçalarını katın hafif kavurun. Kabuğu soyulmuş domatesleri ve sulandırılmış domates biber salçasının birazını ilave edin bamyaları da ilave edin.birkaç kez tencereyi sallayarak sararmalarını sağlayın.Sonra kalan sulandırılmış domatesli salça sosunu ilave edin pul biber tuz ve ister limon suyu ister bir minik limon tuzu ilavesi ile tadını ayarlayıp kısık ateşte pişmeye bırakın hiç karıştırmayın .Afiyetle yiyin. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#120 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-09-2006
|
BAMYACILAR BAMYACILAR haden gari nerdesiniz ? Bu goca goca bamyaları napcez gari şimdi? Girit usulü haşlayıp kızartıp soslayarakmı; Tavuklu **** etli bamya mı, Çorbamı Düğünlerin baş yemeği olarakmı nası yapcez gari? Hassoman nerlerdesin arkıdeş hadi gari Zaten bi vişne çukuruna düştüm habire vişne ayıklatıyorlar evde. Nolcek bunna arkıdeş ? Hani vişne likörü yapcedik gene bu sene . Kütahya ve Uşak yöresi vişneleri İstanbul piyasasını sardı ve ben çok sevinçliyim. Likör şişeleri gözümün önüne dizildi galdı gari ![]() Selam ve sevgilerimle |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|