agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Mutfak > Sebze Yemekleri
(https)




Cevapla
 
Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 19-07-2007, 10:24   #91
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 19-04-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,457
Galeri: 225
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Sebahattin Sargın Mesajı Göster
......tarifler.....güzel. Ben bunları bir an önce yaptırayım
Sebahattin Bey, "Yaptırayım" ne demek?
Kime yaptıracaksınız? Siz neden yapmıyorsunuz? Merak ettim, hadi bakalım açıklayın şimdi Yalnız cevabınız bayanları kızdıracak cinsten olmasın sakın

hassoman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-07-2007, 11:37   #92
Ağaç Dostu
 
Sebahattin Sargın's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-12-2006
Şehir: Sakarya
Mesajlar: 4,157
Galeri: 345
Sevgili hassoman 17 yaşındayım ve ailem beni her zaman kendi işini kendin göreceksin diye yetişdirdi. Yani kendi yemeklerimi kendim yapıyorum, yemek yapmayıda baya seviyorum yakında aşçı olup çıkacağım . Ama bamya yapmayı hiç denemedim ve çok zor geliyor bana. Annem gibi bir usta varken onun ellerinden yesem daha iyi olacak . Belki bir gün bir yerde toplanır bamya yemeğini sizler yaparsınızda yeriz bizde

Sebahattin Sargın Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-07-2007, 11:57   #93
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 19-04-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,457
Galeri: 225
Ah o annelerin yemekleri

Segili Sebo,
Sana takıldım yahu
Ama, korkma dene. İlk yemeğin istediğin gibi olmayabilir. Ama giderek daha iyi olacaktır.
Şu konuda haklısın. Ne kadar uğraşırsan uğraş annenin yemeklerinde bulduğun tadı hiç bir yerde bulamayacaksın. Çünkü anne yemeklerinin içinde bir başkası tarafından asla konulamayacak olan anne sevgisi vardır.

hassoman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-07-2007, 11:59   #94
Ağaç Dostu
 
Sebahattin Sargın's Avatar
 
Giriş Tarihi: 16-12-2006
Şehir: Sakarya
Mesajlar: 4,157
Galeri: 345
Evet aynen öyle, annemin yemeklerinde ki tat hiç bir yerde yok. Şu girit usulü bamya yemeğini deniyeceğim ilk olarak, umarım becerebilirim .

Sebahattin Sargın Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-07-2007, 13:08   #95
Doğadelisi
 
Billur Korkmaz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-03-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 277
Galeri: 67
Bamyanın hertürlüsünü pişirmeye razıyım da ahh şu bir saat süren ayıklama işlemi var ya; ayıklanmış satılsaydı ne iyi olurdu..

Meğer bamya sevenlerin sayısı ne kadar da çokmuş, değil mi Sevgili Hassoman?..

Billur Korkmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-07-2007, 13:30   #96
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 15-09-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 3,592
Sevgili Billur Korkmaz BAMYA KALEMTRAŞINI deneyin. Hani bayanların kullandığı makyaj kalemlerini açtıkları kalın kalemtraşlar varya onunla bir deneyin bakalım nasıl olacak. **** normal kalemtraşla deneyin ) Şaka günün birinde bu kalemtraş konusu çok tutacak.

Mahmut Leventoğlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-07-2007, 13:34   #97
Doğadelisi
 
Billur Korkmaz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-03-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 277
Galeri: 67
Sayın Mahmut Leventoğlu, ilk anda sahi sandım aşırı sıcağın da etkisiyle, şöyle bir mantık süzgecimden geçirdim önerinizi, hemen uyandım tabi ki şakaymış ama böyle bir pozitif projenin gerçekleşmesi işe yarayacaktır eminim. Özellikle çalışan hanımlar bayılacaklardır bamya kalemtraşına..

Billur Korkmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-07-2007, 13:54   #98
Ağaç Dostu
 
limon's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-03-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 6,265
Galeri: 637
Billur Hanım bense sebzeleri ayıklamaya bayılırım. Alayım elime bir çuval taze fasulyeyi veya bamyayı veya barbunyayı vb.. oturayım tek tek yavaş yavaş tadını çıkara çıkara ayıklayayım. Hele yanımda da sohbet edecek arkadaşlarım varsa değmeyin keyfime
(Var bende bir gariplik. Bahçeden yabani ot temizlemeye de bayılıyorum çünkü)

limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 19-07-2007, 14:03   #99
Doğadelisi
 
Billur Korkmaz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-03-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 277
Galeri: 67
Sevgili Limon, ben sadece bamyada sıkılıyorum her nedense.. Sanıyorum çok sevdiğim bir sebze olduğu için iş dönüşü karnımız aç olunca fasulye veya diğer sebzeler gibi çabucak ayıklanıp masaya yetişmesi zaman aldığı için olsa gerek.. Hemen yiyebilme isteği bamyayı..

Gariplik sizde değil ki, bende.. Ne mutlu size üretken bir insansınız, diğer forumlarda da görüyorum bitki üretme konusundaki performansınızı ve gıpta ediyorum.. Kolaylıklar dilerim..

Billur Korkmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-07-2007, 01:31   #100
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 29-03-2007
Şehir: İzmir-Çanakkale
Mesajlar: 329
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Billur Korkmaz Mesajı Göster
...iş dönüşü karnımız aç olunca fasulye veya diğer sebzeler gibi çabucak ayıklanıp masaya yetişmesi zaman aldığı için olsa gerek.. Hemen yiyebilme isteği bamyayı..

Annem ve eşim bamyayı temizledikten sonra bir pişirimlik paketlere bölerler ve dondurucuya o şekilde yerleştirirler. Pişirim zamanı hazır.

Bekir S. Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-07-2007, 01:32   #101
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 29-03-2007
Şehir: İzmir-Çanakkale
Mesajlar: 329
Bamya için yatıya bile giderim

Bekir S. Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-07-2007, 01:54   #102
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 19-04-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,457
Galeri: 225
Bamya Böreği?

Sevgili Billur Korkmaz,
Bamya çorbasını denediniz mi hiç?..
Ben bir kaç kez sıcak sıcak içtim; ama yapmak hiç aklıma gelmedi.
Varsa reçeteniz efendim.

Ama bir çorbayla kurtulduğunuzu sanmayın. Şimdi sıkı durun:
Bamyanın böreği var mı?
Gecenin bu saatinde birden bire aklıma geliverdi.
Bamya böreği, bamya böreği?..
Hayda!..
Artık uyku tutmaz beni.

hassoman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-07-2007, 10:52   #103
Doğadelisi
 
Billur Korkmaz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-03-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 277
Galeri: 67
Aman Allahım!..

Bamyacılar gece yarısı forumumuzda nöbet tutmaktalar, bizim dernek çok iyi çalışıyor desenize..

İlk yanıtım Rikeb'e: Bende bundan sonra sizinkiler gibi yaparım, üşenmem Rikebciğim..

Sayın Hassoman'a ikinci yanıtım tabii ki: Sayenizde bamyanın binbir çeşit yemeğini öğrendim de, merakla reçelinin tarifini verecek misiniz diye bekliyorum.) Sahi olur mu reçeli?

Billur Korkmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 23-07-2007, 23:30   #104
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 19-04-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,457
Galeri: 225
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Billur Korkmaz Mesajı Göster
Aman Allahım!.....Hassoman'a.... Sahi olur mu (bamya) reçeli?
Siz beni iyice uykusuz bırakmaya niyetlisiniz galiba!.. Ben bamya böreği derken siz de reçelini ortaya attınız...
Bamya reçeli... Bamya reçeli...
Kulağa hoş geliyor sevgili Billur Korkmaz, niye olmasın yahu

hassoman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-07-2007, 04:51   #105
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 29-03-2007
Şehir: İzmir-Çanakkale
Mesajlar: 329
Ha gayret lazın hamsisinden reçel olurda bamyadan olmaz mı?
Yaşasın bamya kardeşliği.

Bekir S. Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-07-2007, 08:33   #106
Ağaç Dostu
 
habibe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-02-2007
Şehir: kocaeli
Mesajlar: 1,653
Galeri: 33
Bamyanın yemeğini pek yemesemde;
İpe dizilmiş kuru bamyadan bir çorba yaplır ki şöyle kıymalı bol soğanlı bol limonlu mmm ağzım sulandı )

habibe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-07-2007, 10:19   #107
ebonsa
Guest
 
Mesajlar: n/a
Reçel mi? ıyyy, nayıırrr...
Annem duymasın
Görmek istemem

  Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-07-2007, 20:51   #108
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 19-04-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,457
Galeri: 225
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi habibe Mesajı Göster
Bamyanın yemeğini pek yemesemde;
İpe dizilmiş kuru bamyadan bir çorba yaplır ki şöyle kıymalı bol soğanlı bol limonlu mmm ağzım sulandı )
Habibe hanım,
İyi de hani tarifiniz?...
Yediğiniz içtiğiniz sizin olsun. Bize denediğiniz tarif gerekli.

hassoman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-07-2007, 22:35   #109
Ağaç Dostu
 
limon's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-03-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 6,265
Galeri: 637
Arkadaşlar iki gün toplamayınca bamyalarım tohumluk olmuşlar. Tamamen kuruyuncaya kadar dalında mı bekleteyim?

limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-07-2007, 13:31   #110
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 29-03-2007
Şehir: İzmir-Çanakkale
Mesajlar: 329
Evet hem daha olgunlaşır. ****** doğal bamya ise ziraatten aldıysan tohum seneye yapmaz. Ben maalesef organik tohum bulamadım iki yıldır ziraatten alıyorum.

Bekir S. Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-07-2007, 13:59   #111
Ağaç Dostu
 
habibe's Avatar
 
Giriş Tarihi: 01-02-2007
Şehir: kocaeli
Mesajlar: 1,653
Galeri: 33
Sevgili hassoman Ben Afyonluyum. Bu çorba, düğünlerimizin özel günlerimizin ve davetlerimizin baş yemeğidir. Olmazsa olmazımızdır yani.

*100 gr kuru bamya ile 2-3 kez çorba yapılabiliniyor. Yani 35 gr bamyadan 4-5 porsiyon çıkar. (Küçük boy bamya makbul olanıdır.)

Yapılışı..

* Bamya dizilerini tüysüz temiz bir bez arasına (ben sofra mendilinde yapıyorum) alarak ovalarım.
Bu işlemi bamyanın kenarındaki, minik kuru antenleri düşsün diye yaparız

*Bir tencerede kaynattığımız suya, bu tozu anteni temizlenmiş bamyalar atılır. Haşlamaya bırakılır.

*Çorbayı pişirmek istediğimiz ayrı bir tencereye sıvıyağ konularak iri 1 baş doğranmış soğan öldürülür, peşinden 100-120 gr kadar kıyma ilave edilerek beraber çevirilir. Kıyması kavrulduğunda 1 çorba kaşığı salça ve tuz ilave edilir. Arzuya göre sıcak **** soğuk su ilavesi ile kaynaması beklenir.

* Suda kaynayan bamyalarımız yumuşadığında bir süzgece alınır. Soguk suya tutularak soğuması sağlanır. Soğuyan bamyaları ipinden boşaltarak, kıymalı kaynayan suya ilave edilir. İndirmeye yakın karabiber ekilerek çorbanın suyunun özleştiği görülene dek kaynamaya bırakılır.

* Servis yapılırken limon sıkılarak afiyetle içilir..

habibe Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-07-2007, 14:30   #112
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 19-04-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,457
Galeri: 225
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi habibe Mesajı Göster
* Servis yapılırken limon sıkılarak afiyetle içilir..
Sevgili 'Afyonlu' arkadaşım Habibe,
Beni çok sevindirdiniz. Tarifiniz isteksizlere bile rahatlıkla 'bamya çorbası' pişirmeye özendirecek kadar güzel olmuş. Billur hanıma ne demeli bilmem. Onun yüzünden on günde bir bamya yemeden duramaz olduk. Ama, bu sene bamyalar da bir harika yani... Eh sizin sayenizde çorba işi de tamam Habibe Hanım...
Sırada ne var?

hassoman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-07-2007, 21:08   #113
Ağaç Dostu
 
limon's Avatar
 
Giriş Tarihi: 14-03-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 6,265
Galeri: 637
Bekir Bey bamyanın tohumunu Eminönü'nden almıştım. Bakın durum budur. Bir tanesini koparıp durumu göstermek istedim
Name:  27Temmuz 005.JPG
Views: 4258
Size:  69.0 KBName:  27Temmuz 006.JPG
Views: 1814
Size:  62.4 KB

limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-07-2007, 12:35   #114
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 19-04-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,457
Galeri: 225
Bamya Salatası?..

Dün Japon misafirim vardı. Konu Japon yemeklerinden açıldı. Boyu uzun olan bir cins bamyadan salata yaptıklarını söyledi:

Bamyayı birer parmak kalınlığında doğradıktan sonra soya sosu ile iyice, bir güzel harmanlıyorlarmış. Sonra servis!..

Ben denesem mi diye düşünmedim değil!..Ama, Ankara'da uzun boylu, endamı yerinde o özel bamya cinsini bulma şansım yok. Yakında Ören'e geçeceğim. Orada bulursam cesaretim yerinde olursa denemeyi düşünüyorum. Benden önce deneyen olursa görüşlerini paylaşalım efendim...

hassoman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 28-07-2007, 14:18   #115
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 29-03-2007
Şehir: İzmir-Çanakkale
Mesajlar: 329
Yani maşallah hakketten tohumluk olmuş.
Selahattin hocam daha iyi bilir ama resimden organik mi? Genetiği ile oynanmış mı? Bilmek zor. Bildiğim ya çimlenmez çimlensede meyve vermez. Verimdeğil bakın meyve İsrail bu işi iyi başarmış takdir etmek lazım bunu dik meyvesini ye ama tohumunu seneye benden alacaksın diyor.
İkinci seçenek organik bulmak ben bu yıl Selehattin hocamdan rica etmiştim ama oda işleri yoğunluğundan bulamadı herhalde.

Bekir S. Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-07-2007, 22:23   #116
Doğadelisi
 
Billur Korkmaz's Avatar
 
Giriş Tarihi: 26-03-2007
Şehir: istanbul
Mesajlar: 277
Galeri: 67
Sitemizin en popüler, adından sık söz ettiren sebzesi olmayı başaran hangi sebzedir sizce.. Tabii ki Bamya..

Billur Korkmaz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-07-2007, 22:54   #117
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 19-04-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 1,457
Galeri: 225
Sevgili Billur,
Bamya Sevenler Derneği iyi çalışıyor da ondan....Var mı başka bir sebzenin derneği

hassoman Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-07-2007, 23:18   #118
Ağaç Dostu
 
nevsune's Avatar
 
Giriş Tarihi: 04-05-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 4,917
Galeri: 215
Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi hassoman Mesajı Göster
Ben denesem mi diye düşünmedim değil!..Ama, Ankara'da uzun boylu, endamı yerinde o özel bamya cinsini bulma şansım yok.
Geçen yıl Küçükesat halinde bir manav, bir yerlerden getirtiyordu. Ben bir miktar buzluğa atmıştım. Hala o manav duruyor mu bilmiyorum. Bu yıl sıcaklardan bakmayı bile unuttum. Bu hafta o tarafa gideceğim, unutmazsam bir bakarım. Ama siz zaten Ören'den halledeceksiniz.

nevsune Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 14-08-2007, 15:52   #119
Ağaç Dostu
 
şükran ünal's Avatar
 
Giriş Tarihi: 25-07-2007
Şehir: Ankara
Mesajlar: 432
Galeri: 8
bamya yemeğini bizde hem kurusunu (kuzu etiyle)hem tazesini (bunuda mutlaka kemikli tavuk eti ile)pişiririz.Tazesini eğer büyükleri varsa hiç korkmadan ikiye üçe böleriz.zaten temizlediğmizde üzerine limon sıkıp harmanlayarak bekletiriz.Diğer tarafta bol soğan sarımsağı zeytinyağında ateş üzerinde şeffaflaştırın.Kemikli tavuk parçalarını katın hafif kavurun. Kabuğu soyulmuş domatesleri ve sulandırılmış domates biber salçasının birazını ilave edin bamyaları da ilave edin.birkaç kez tencereyi sallayarak sararmalarını sağlayın.Sonra kalan sulandırılmış domatesli salça sosunu ilave edin pul biber tuz ve ister limon suyu ister bir minik limon tuzu ilavesi ile tadını ayarlayıp kısık ateşte pişmeye bırakın hiç karıştırmayın .Afiyetle yiyin.

şükran ünal Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 24-07-2008, 20:33   #120
Ağaç Dostu
 
Giriş Tarihi: 15-09-2006
Şehir: İstanbul
Mesajlar: 3,592
BAMYACILAR BAMYACILAR haden gari nerdesiniz ? Bu goca goca bamyaları napcez gari şimdi?
Girit usulü haşlayıp kızartıp soslayarakmı;
Tavuklu **** etli bamya mı,
Çorbamı
Düğünlerin baş yemeği olarakmı nası yapcez gari?

Hassoman nerlerdesin arkıdeş hadi gari
Zaten bi vişne çukuruna düştüm habire vişne ayıklatıyorlar evde. Nolcek bunna arkıdeş ?
Hani vişne likörü yapcedik gene bu sene .
Kütahya ve Uşak yöresi vişneleri İstanbul piyasasını sardı ve ben çok sevinçliyim. Likör şişeleri gözümün önüne dizildi galdı gari
Selam ve sevgilerimle

Mahmut Leventoğlu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Cevapla


Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık


Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 17:22.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)


Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025