bamya yemeğini bizde hem kurusunu (kuzu etiyle)hem tazesini (bunuda mutlaka kemikli tavuk eti ile)pişiririz.Tazesini eğer büyükleri varsa hiç korkmadan ikiye üçe böleriz.zaten temizlediğmizde üzerine limon sıkıp harmanlayarak bekletiriz.Diğer tarafta bol soğan sarımsağı zeytinyağında ateş üzerinde şeffaflaştırın.Kemikli tavuk parçalarını katın hafif kavurun. Kabuğu soyulmuş domatesleri ve sulandırılmış domates biber salçasının birazını ilave edin bamyaları da ilave edin.birkaç kez tencereyi sallayarak sararmalarını sağlayın.Sonra kalan sulandırılmış domatesli salça sosunu ilave edin pul biber tuz ve ister limon suyu ister bir minik limon tuzu ilavesi ile tadını ayarlayıp kısık ateşte pişmeye bırakın hiç karıştırmayın .Afiyetle yiyin.
|