![]() |
Alıntı:
|
Merhaba
2 Eklenti(ler)
Tohumdan yetiştirdiğim yıldız çadırları. Tüm tohumlar çıktı.Durmadan yeni filiz veriyor. Bende onları ipe sardırıyorum. Ne zaman çiçek verecek acaba? Yeşilliği de çok hoş doğrusu :oEklenti 316592Eklenti 316593
|
1 Eklenti(ler)
Sayın Arıkuşu, benim yıldız çadırımda sizinkiyle hemen hemen aynı boyda, açmaya başladı. Yakında sizinki de başlar.
Eklenti 316618 |
Eğer gönlü olursa 5 cm. cikken bile çiçek veriyor :)
Hava iyice ısındığında, bol güneş aldığında çiçeklenir merak etmeyin. |
1 Eklenti(ler)
2 sene önce topladğım tohumları alakasız bir yere koyup unutmuşum. Uygun olmayan koşullarda saklandığı için çimlenenebileceğinden ümidim yoktu , yine de çöpe atamadım. 50 litrelik bir saksıdaki benjaminin toprağına öylesine serpeleyip toprağı yüzeyden karıştırdım.
Benjamin bu işe ne diyecek bilemiyorum ama hepsi çimlenmiş gibi :) Eklenti 316803 |
Alıntı:
|
Köklere verebileceği zarardan çok yıldız çadırı-kırmızı örümcek aşkından korkuyorum sevgili Mete Tiren :)
|
Alıntı:
Ama sanırım küçük bir el küreği ile bir kaçını başka saksıya aktarıp diğerlerini feda edebilirsiniz :) |
Tam tersi bir tablo yaşıyoruz seninle sevgili Mete Tiren :)
Sellukam kırmızı örümceğe direnebilse de, yıldız çadırının ince narin yaprakları direnemiyor. |
1 Eklenti(ler)
10 gün önce mini minicikti ama acayip bir hızla büyüyor.
|
Merhaba
1 Eklenti(ler)
Sn. sakdağ dediğiniz gibi çiçek verdi yıldız çadırım:rolleyes: Çok güzel bir renk bence. Eklenti 321083
|
http://i.imgur.com/eYbws.jpg buda benimki yıldızım,henüz çiçekleri yok ,balkonun tavanına kadar dogalgaz borusuna sarılarak uzadı
|
5 metre uzadı neden çiçek açmıyor ki:?
|
Sn. dünyam bu sene bu bitkide bir anormallik olduğunu düşünüyorum.. Kaç tane kök var bilmiyorum metrelerce uzayan.. Tek bir çiçek bile yok :))
|
ne yapsak çiçeği korkutsakmı seni çöpe atacağım desem korkudan çiçek açarmı,ne renk çiçek açacağını bile bilmiyorum ya beyaz ya kırmızı..
|
Alıntı:
|
"Şeytana uy" derim sevgili tiya.
Tohumların bir kısmını seneye ekmek üzere saklayabilirsin :) |
Alıntı:
Sevgili Selis, bol sulama düzeninde tomurcuğa değilde boya gidiyor. Suyunu azaltın.Tatiller yüzünden benimki dönem dönem aşırı susuz kaldı saksıda olmasına rağmen yığın yığın çiçek açıyor. Bu aralar kırmzı örümcek sardı, yaprakları döküldü, derin bir budama düşünüyorum ben de. |
http://i.imgur.com/JmZPU.jpghttp://i.imgur.com/VkThO.jpg
aşagılardan hergün çiçek ararken, tutmuş balkonun tavana yakın yerden 1 çiçek açmış,şimdi hergün yukarlardan daha fazla çiçek açmışmı diye bakıyorum:) çiçeğim güzel kırmızıymış ,bunun beyazı bende yok ama istiyıorum.:D |
2 Eklenti(ler)
Bu da benim vefalı yıldızım, tek kök.
Eklenti 327018 Eklenti 327019 İki yıldır bahçemde yoktu, önceki senelerden kalan bir tohum çimlenmiş, görünce çok sevindim, hemen korumaya aldım :) Yıldız çadırı güneşi çok seviyor, fazla abartılmadığı sürece suya da itirazı yok. Seneye daha çok çıkacaklar. |
kışın yaprakları kuruyormuydu?
|
Kışın tamamen yok oluyor, dökülen tohumlardan yeniden çimleniyor.
Bitki benim yayla bahçemde. Yayla soğuk olur ama Mersin'de kışı atlatabilir belki. |
Arkadaşlar bu sene yıldız çadırı yohumlarınızdan rica edeceğim eğer fazla tohumu paylaşmak isteyen olursa ilk ben talibim
|
1 Eklenti(ler)
|
3 Eklenti(ler)
Sulamayı da kestim, ama bana mısın demedi :) sıfır çiçek ..
Eklenti 329836 Gölgesi güzel ama :p Eklenti 329838 3 yaşındaki sellukaya sarıldı ve kalınlığı onun iki katı.. Eklenti 329837 |
Bu haliyle de çok güzel, yaprak yapısını ben çok beğenirim.
Bu sıcaklarda yemyeşil yapraklarını seyretmek de güzel. Güneşi çok seviyor, İzmir'in güneşi açması için yeterli olmalı. Özel bir bakım uyguluyor musunuz, çiçek coşturan deneseniz bir de nasıl olur acaba. |
Dediğiniz gibi çiçek açmasa bile yeşilliği bile güzel.. :)
Alıntı:
Bu nedenle bütün sarmaşıklar birbirine girdi.. Hangisinin ucu nerde belli değil ;) |
Alıntı:
Gövde odunsu yapıya dönmüş gibi. Belki de tüm ezberlerimizi bozarak yaz kış yaşayan bir yıldız çadırınız olacak :) |
merhabalar benimde bahçemde yıldız çadırı var kırmızı renkte fakat tohumu hala beyaz renkte vede ıslak tam olarak nasıl olması gerekiyor acaba birde beyaz veya yinede kırmızı renkte olabilir elinde tohum olan varsa gönderebilirmi teşekkürler
|
Alıntı:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 17:19. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025