![]() |
Tohum ekeli ancak 10 gün oldu. Bu kadar kısa sürede çiçek açar mı Adalet Hanım?
|
Alıntı:
|
Bunlar Adalet Hanım, tohumu ektim, ikinci gün çimlendi ve çok hızla büyüyor. En büyük gibi duranı ipe sardıralı 3 gün oldu daha, hemen yanındakinin ikinci günü. Bu kadar hızla büyüyen ilk bitkim, şaşkınlık ve sevinçle izliyorum gelişmesini :)
|
Demek ki tam zamanıymış tohum ekmenin, geçen yıl ben de çabuk çimlendirmiştim.
Merak etmeyin, açacaklardır. |
Benim ipomea ne gübreden , ne şerbetten , ne de büyük saksıdan anladı .
Açmıyor , açmıyor ... |
Alıntı:
Gölge alana diktiğim iki fidem gelişmedi çiçekte açmadı, sorun bol güneşte sanırım. |
Onu da yaptım Adalet hanımcım , şu an bahçenin en güneş alan yerinde...
Bekliyorum... |
2 yıldız çadırımı köpeğim yedi. Zehirli değil sanırım. Yine de mamasına yoğurt karıştırdım. Hangisine üzüleceğimi şaşırdım ama öncelik köpişimde tabii. Bir şikayeti yok şu an, oyun dışında :)
|
Sevgili Maki01; Bitkilerinize sistemik bir zehir , kontak etkili bir zehir uygulamamanız köpeğinizin hayatını kurtardı.
|
Haklısınız Oğuz Bey, sistemik ya da zehirli bir ilacı bir kez uyguladım bu sene. O balkonun kapısı günlerce açılmadı. Hasat aralığı 14 gün olmasına ve üzerinden aylar geçmesine rağmen köpeğimin o balkona çıkması hala yasak, tel kapısında da hala uyarı etiketi asılı :) "Dikkat zehir kullandım" diye. Bionem'le ilgili ilk sorum köpeğime zarar verir mi olmuştu :) Sizden gelen yanıtla rahat rahat kullanıyorum . 2 balkonuma sismetik olsun olmasın zehir değmedi . Yıldız çadırı tohumunun da bu kadar erken filizlenip gelişmesini Bionem' e bağladım aslında ama her başlıkta Bionem demek yanlış anlaşılabilir diye yazmadım. Bizi ürününüzle tanıştırdığınız için tekrar teşekkürler...
|
Sn.Maki01; Titiz uygulamalarınız , paylaşımlarınız için ben teşekkür ederim.Sevgiler
|
Alıntı:
Köpeğinize de geçmiş olsun... |
Pembe ve beyaz yıldız çadırı tohumu için sıraya girenlerdenim.
Avusturya'daki yakınıma arattım ama bulamadı malesef :( Bendeki kırmızılar tohum vermeye başladı :) |
Adalet Hanım karınca70 satıyordu bir ara. Beyazdan tohum alabilirsem mutlaka paylaşacağım.
|
Teşekkürler sevgili uzman16, ilk gün birşey farketmedik ama ertesi gün bulantı ve ishalden perişan oldu sevgili köpişim. Pet sahibi olanlar dikkatli olmalı Yıldız Çadırları varsa. Veterinerimiz sadece Talcid verdi :) 1 günde toparlandı.
İlk hızı yok yıldız çadırlarımın biraz yavaşladılar sanki. Umarım her 3 renkten çiçekler açar ve paylaşırız. Heyecanla bekliyorum çiçeğini :) Sevgiler |
Kırmızı renkli yıldız çadırım sonunda bugün açtı.;) Beyazı beklemeye başladım.
|
Maki01 çiçek konusunda biz de sizin kadar heyecanlıyız.. ;)
Uzman16 beyazlar açana kadar kırmızıların fotolarını çeker misiniz? Onlar daha gösterişli.. |
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Her taraf tomurcuk dolu ama hala beyaz açan yok. |
Çok güzel sevgili uzman16, bayılıyorum bu çiçeğe. Mümkünse tomurcuğun yakın çekimini koyar mısın?
Ben de elimdeki yıldız çadırlarını büyük bir saksıda topladım. Hala çiçek yok. Merakla bekliyorum. |
2 Eklenti(ler)
Sevgili Maki, istediğin tomurcuk resimlerini ekliyorum.
Eklenti 99105 Beyaz yarın açacak gibi. Eklenti 99106 |
1 Eklenti(ler)
Açtırmak için ne yapmalıyım ?
Hala beklemedeyim ... |
Çok teşekkür ediyorum sevgili uzman16. İkinci fotoğraf beyaz gibi. Benimkilerde de çiçek oluşumu başlamış :) Yaprakların dalla birleştiği yerde minik yeşil uzantılar gördüm ama emin olamamıştım.
Örümcekler yıldız çadırıma da atladı sonunda. ROA Natura uygulaması yaptım. 2 gün sonra bir daha yapacağım. En az zararla atlatmayı umuyorum. Sevgiler... |
Ben de ilk kez yetiştiriyorum sevgili Volare. Deneyimli arkadaşlarımızın dediği tek şey güneş. Batıya bakan bir balkonda benimkisi, çok hızlı gelişti. Önce Bionem, daha sonra ROA Plus ve Natura uyguladım . Koyun gübresi karışımyla hazırlanan bahçe toprağına torf ve dere kumu ekleyerek hazırlamıştım toprağı. Bende bilgi bu kadar.
|
2 Eklenti(ler)
Bu sabah kalkar kalkmaz balkona koştum.
2 tane beyaz açmıştı. Ve işte mutlu an... :p Eklenti 99244 Eklenti 99245 |
Gözümüz aydın sevgili uzman16
Çok güzel bir çiçek bu. Yılbaşı süsleri gibi. Benim yıldız çadırının yaprakları hala çok ince. Nerdeyse gelin teli gibi. Kalınlaşmaya hiç niyeti yok. Çiçeğe benzettiğim şey de bir gecede uzamış, yandan miniş yapraklar çıkmış tomurcuk belirginleşmeye başlamış. İlk hangi renk açacak çok merak ediyorum. |
Sevgili Volare,
Çiçek açtıran sıvı gübrelerden denediniz mi? Ben sardunyalarda çok faydasını gördüm. Bunlara da haftada bir sıvı gübre verdim. Belki etkili olmuştur. Güney ve Anadolu marka sıvı gübrelerin çiçekli bitkiler için olan türünden kullanıyorum. Deneyin isterseniz. Sevgili Maki01, Evet çok narin ve güzel bir görüntüsü var. Hele yeni çıkan dallar ip gibi incecik. Biraz daha erken çıkan dallar nisbeten kalın ama onlar bile diğer sarmaşıklara göre ince. Ben sabah sefası ile beraber ektiğim için ikisi birbirine karıştı. Hadi bakalım şimdi sizinkileri bekliyoruz. |
Sevgili Uzman16 beyaz yıldız çadırınız çok güzel görünüyor. Güle güle büyütün:)
|
Her çiçek bir tohum mu veriyor?
|
Sn. maki01,
Elinizde beyaz ve kırmızı yıldız çadırı varsa, ters tozlama yaparak pembe tonlarda. Kırmızı veya beyaz çizgili değişik türler elde edebileceğinizi hatırlatmama gerek yok sanırım. Beyazın polenlerini kırmızıya, kırmızınınkileri beyaza. Yani ters tozlama, tozladığınız çiçekleri unutmayın, kapsüller oluştuğunda seneye ne renk vereceklerine bakarsınız. Saygılar. |
Mutlu bey ters tozlamayı biz mi yapacağız kendiliğinden mi olacak? Bilmiyorum öğrenmek için soruyorum.
Aynı saksıda beyaz ve kırmızı var. Kendiliğinden olur mu? Teşekkürler sevgili günebakan. Maki01, tohum durumunu bilmiyorum. İnşallah tohum sayısı daha çoktur. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 16:16. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025