![]() |
Sayın aşkan,
Tohum kesesinin kurumasını beklerseniz, tohumlar olgunlaşır ve rengi siyaha döner. |
Alıntı:
Ben de, nasıl olsa çiçek açmıyor, sellukayı rahat bıraksın diye sökecektim.. Ki bugün tepelerde 2-3 kırmızı çiçek el sallıyordu.. ;) |
Alıntı:
Forumda 3 yıllık petunyası olan bir arkadaş vardı. Bitki dünyası insanı her zaman şaşırtıyor. :) |
2 Eklenti(ler)
|
yıldız çadırın yaprakları bir bir sararıyor:(
|
3 Eklenti(ler)
Alıntı:
Çiçek açmayacak derken, hava serinleyince birden coştu.. Eklenti 334471 Eklenti 334472 Tohum bağlamaya başladılar.. Yanında pembe de olsa iyiydi :rolleyes: Eklenti 334473 |
Merhaba... Yıldız çadırını daha önce hiç bir yerde görmemiştim forumda tanıdım . Resimlerini görüp hayran kaldım . Seneye tohum bulabilirsem ben de yetiştirmek istiyorum. Çiçeklerinin büyüklüğünü tam anlamadım küçükmüş gibi duruyor. Yaprakları da çok hoş.
|
Tohumlar, tohum takas etkinliğinde mutlaka olacaktır.. Bu bitkiden çok kişide var..
Çiçek boyutu da dediğiniz gibi minik.. Sanırım 25 kuruş boyutunda.. Belki de 10 kuruş.. Ama bir çoğu bir arada açınca güzel görünüyor :) |
Merhabalar! Ben sanirim en yeni uyeyim:)) Bu yaz Bodrum'dan bir arkadasimin verdigi Yildiz Cadiri tohumlarini bir gece suda bekletip diktim.Malum Ankara bu mevsimde oldukca serin oldugundan evin icinde tutuyorum.yaklasik 10 gun olmasina ragmen hala bir cimlenme belirtisi yok acaba umudumu kessemmi?
|
İlkbaharı bekleseniz daha uygun olurdu.
|
Yanit icin tesekkurler.Bahara sakladigim birkac tohum var birde oyle deneyeyim
|
Birde konuyla pek alakasi yok ama Bodrumda bir komsumun vermis oldugu begonvil gibi sarici nefis acik mavi cicekleri olan oradaki bahceme ektigim bir cicek var tum arastirmalarima ragmen adini bulamadim seneye yaza oraya gittigimde insallah tutmustur da ciceklerinin resmini koyarim o konuda da yardim rica edecegim
|
Gsıdal elinizde fotoğraf olduğu sürece Bu bitkinin adı nedir? başlığında sorunuzu sorabilirsiniz.. Mutlaka size yanıt veren olacaktır..
|
Cok tesekkurler ilginize Selis
|
Oleeeeeeyyy yildiz cadirim cimlendi Elimde kalan birkac tohumu oylesine saksidaki topragin uzerine serptim bu sabah minik bir filizle karsilastim umarim buyutebilirimde isteyenlerle tohumlarini paylasirim resim cektim ama koymayi bilmiyorum Lutfen yardim
|
Sanırım aşağıdaki link sorununuza çözüm getirir:)
http://www.agaclar.net/forum/forum-k...siniz/6256.htm |
1 Eklenti(ler)
Beyaz renkli çiçeklerin açması bugünlere kaldı. Tohum oluşturabilecek mi, bilmiyorum.
Eklenti 341780 |
Alıntı:
Bende de çok tatlı kırmızısı var, size ayırdım isterseniz... |
yıldız çadırım sararıp kurudu, tohumu ilk kez topladım,bana bu tohumu gönderen sagolsun ilk kez yetiştirdiğim bitkinin yeşilliği çiçeğini görmüş oldum..bahara tekrar görüşmek üzere:D
|
Dün alt sokaktaki bahçeden tohum alırken evsahibine yakalandım.Çiçek uğruna bunlarıda yapmaya başladım.Evsahibi çok olgun davrandı.Biz toplamıyoruz alabilirsiniz dedi sağolsun.İlk defa böyle bir şey yaptım.Göçtüm resmen.
|
Alıntı:
|
Yok.Adamcağız çok kibardı.Baharda kendiliğinden yeşeriyor fidanlarından da alabilirsiniz deyince sesim çıkmadı.
|
Bir ay önce ektiğim yıldız çadırı tohumlarım çimlenmedi.Acaba erken mi ektim ?
|
Alıntı:
|
Tohumların çimlenebilmesi ısı ve ışığa ihtiyacı var sevgili rana+miraç, erken ekmişsin. Yıldız çadırı tohumları oldukca dayanıklı tohumlar, kolay kolay çürümüyor. Hala çimlenme şansı olabilir.
|
Ücretsiz tohum ya da çelik taleplerimizi aşağıda yer alan bölümümüze yazıyoruz hercai2007.. Siz de o bölüme yazarsanız elinde tohum olan arkadaşlarımız varsa yardım olacaklardır.
Ücretsiz Tohum, Çelik, Fidan vs. Paylaşımı ve Takas |
Alıntı:
Aramıza hoş gelmişsin. Misafirlik süresini dolduralı epey olmasına rağmen hala buraya uğramamışsınız buraya uğrar ve yukarıda belirttiğiniz isteğinizi burada yaparsanız umarım ilgilenen arkadaşlar çıkacaktır. |
1 Eklenti(ler)
Merhaba; Dün yaklaşık 6 saat kadar suda beklettiğim tohumlarımı akşam ekmiştim. Sabah kalktığımda ise çimlenmişlerdi. :)
Umarım öldürmeden büyütmeyi başarabilirim..:) Eklenti 379372 |
Merhaba arkadaşlar ben ilk defa yıldız çadırı ektim. Çimlendiler ve çok hızlı uzamaya başladılar şuan 15 cm civarındalar. Ancak birkaç tanesi boyunlarını eğdi bu normal midir?
|
Resmini koyarsanız daha iyi anlaşılır. Çünkü bitkiler çok su verildiğinde ve yetersiz ışıkta hızlı bir uzama gösterirler. Tohumdan üretmeye yeni başlayanlarda bunu gerçek bir uzama zannettikleri için , boyunlarını bükünce (gövde o yapay uzunluğu ve ağırlığı kaldıramıyor ve bitki yana doğru yatıyor) çok iyi büyümüştü neden böyle oldu diye düşünmeye başlıyor.
O nedenle eğer resim koyarsanız neden boyunlarını eğdikleri anlaşılır |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 23:46. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025