![]() |
çok güzzel ve cazip fiyatlı begonviller var elimde.formları da gayet güzel yardımcı olmamı isteyen olursa bana ulaşabilirler.mesaj atmanız yeterlidir.fiyatları da uygundur
|
Alıntı:
|
4 Eklenti(ler)
Alıntı:
ilk önce tüm yapraklarını döktü, sonra yavaş yavaş yeni filizler çıkarmaya başladı... Eklenti 209782 Eklenti 209783 budadıktan sonra ayda bir kez sıvı gübre takviyesi yaptım, son hali bu şekilde... Eklenti 209784 Eklenti 209785 gelişimi oldukça iyi görünüyor, ancak halihazırda çiçek açmadı:( bir de bir hafta öncesine göre canlılığını yitirdiğini hissediyorum. hızlı bir biçimde yaprak dökmeye başladı. saksısını değiştirmek ya da budamak gerekir mi acaba? |
Begonvil görüpte aşık olmamak var mı?
İki hafta önce mor renkli olandan almıştım. Bugün de kendim için turuncu, kayınvalidem için kırmızı renginden aldım. Taşımak dert olmasa sarısı, pembesi de çok güzel duruyordu, onlar da bir dahaki sefere. |
Alıntı:
|
Bodrum, yazlıkta ki begonvillerimi budayınca 1-2 römork dal çıkıyor desem inanır mısınız? Biz Temmuz başında gidene kadar kimse ilgilenmez, eve girmek için bayağı bir mücadele veririz.
Bu işe ben de şaşardım ta ki alt kattaki duş teknesinden çıkan filizi görene kadar, meğer borular döşenirken kırılan çatlaktan gerekli besini! alırmış, İşte böyle, şimdi de çok iyi durumda içimde her yaz bir korku, gittiğimde ne olacak diye. |
2 Eklenti(ler)
Turuncu Begonvilim. Fotoğrafta olduğundan daha pembe görünüyor.
Eklenti 213966 Bu da mor olan Eklenti 213967 |
Çok güzel Çiçeklenmiş sayın Birol ketenci izlediğiniz bir yol varmı acaba?
|
Alıntı:
Satılanların arasından en güzelini seçmek:D İki gün önce aldım turuncuyu. |
Sayın birol ketenci,begonviliniz çok güzel görünüyor,güle güle büyütün.bende 1 hafta önce adanadan bol bol,mor renginden çelik getirdim.şişede sera ortamında köklendirmeye çalışıyorum umarım başarılı olurum.bu arada arka plandaki dantel perdede dikkatimden kaçmadı:D
|
Alıntı:
|
Begonvillerim
3 Eklenti(ler)
Begonvillerim 2 yaşını doldurdu.Çok sağlıklılar fakat budamayı nasıl ve nereden yapacağımı bilemediğim için sarılıcı olmaktan çıkıp daha çok bir çalı formuna dönüştüler....
|
hehhheeyyt nihayet benim de bi begonvilim a pardon 2 begonvilim oldu yaklaşık yarım saat önce sarı ve pembe olmak üzere iki adet begonvil aldım pazardan 2 sini 25 liraya bıraktı pazarcı ama saksısını değiştirmem gerekiyo ve bu konudan biraz korkuyorum malum kökleri hassas bir bitki şimdi sırada büyük bi saksı alıp begonvillerimi o saksıya geçirmek var :)
burda sormak istediğim tek soru arkadaşlar bu iki renk begonvilimi aynı saksıya geçirebilir miyim acaba? büyüdüklerinde iki renkli begonvil gibi birbirine sardırarak düzenlemek istiyorum dallarını :) ayy çok mutluyumm çoook :) bu arada bartunç begonvillerin çok güzeller güle güle çiçeklensinler de sen de mutlu mutlu seyret :) |
Kevser hanım her sene bahara girmeden budayınız.Benim düştüğüm hataya düşmeyin.Begonviller her sene budanmassa boy yerine enine doğru genişliyor.Bu arada begonvilleriniz hayırlı olsun.Sağlıkla büyütürsünüz inşallah.....
|
teşekkür ederim bartunç inşallah sağlıkla büyüyecekler
|
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Merhaba ,begonvilim kışı serada geçirdi.Mayıs ayında seradan aldığımda bol çiçekli az yapraklıydı ama şimdi çiçekler dökülüyor yaprak desen yok problemi var gibi görünüyor ne yapabilirim.teşekkürler
|
Birol Bey güle güle büyütün. çok güzel görünüyor gerçekten.. tebrikler..
|
Alıntı:
Turuncu olan renk değiştirip gül kurusuna döndü. Mor olan çiçeklerini dökmüştü şu sıralar tekrar çiçek açmaya başlıyor. |
Arkadaşlar bende de bir adet pembe begonvil var. Boyu yaklaşık 2 metre, üzerinde az miktarda çiçeği var ama hiç sürgünü ve doğrudürüst yaprağı yok. Olan yapraklarıda kenarları kahverengileşmiş, kurumuş durumda. Ama çiçek açmaya devam ediyor. Kışı içerde geçirdi sabit ısıda, havaların ısınması ile balkona çıkarıldı. Baharda toprak değişimi yapılmadı ama saksısına yanmış gübre konuldu. Kışın ara sıra susuz kaldı ama şimdi sulanma problemi yok. Balkonumun konumu itibariyle öğle saatlerinden gün batana kadar sürekli güneş görüyor. Yapraklanması , sürgün çıkarması vetabi ki daha çok çiçeklenmesi için ne önerirsiniz? Acaba çiçeğim ölüyor mu?
|
Pembe bir begonvil sahibi olmak istiyorum.Ancak Bursa'da oturmam nedeniyle bulmak oldukça zor ya da ben bulamadım :) Yardımcı olabilecek arkadaşlar varsa sevinirim. En azından nerde bulabileceğim konusunda bilgisi olan arkadaşlar olabilir.
|
Begonvil
1 Eklenti(ler)
Balkonumda bütün güzelliğini gösterdi
|
Alıntı:
|
Ortam değişikliğinden oluyor. Yeni yerine alışıncaya kadar böyle şeyler olabiliyor.
Bir problem olduğunu sanmıyorum.. Her bitkide böyle değişiklikler olabilir. Alıntı:
|
Alıntı:
|
Begonvil
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
ben de begonvilinizi çok beğendim tebrik ederim |
2 Eklenti(ler)
Çelikten yetiştirdiğim Turuncu Begonvil önce turuncu açıyor sonra çok değişik bir pembeye dönüyor. Henüz ilk çiçekleri. Büyüdüğünde çok göz dolduracağından eminim.
|
1 Eklenti(ler)
begonvilim :D
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 12:53. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025