agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Sarılıcılar (https://www.agaclar.net/forum/sarilicilar/)
-   -   Begonvil, Gelin duvağı (Bougainvillea sp.) (https://www.agaclar.net/forum/sarilicilar/1695.htm)

glacier_ 01-05-2011 19:56

çok güzzel ve cazip fiyatlı begonviller var elimde.formları da gayet güzel yardımcı olmamı isteyen olursa bana ulaşabilirler.mesaj atmanız yeterlidir.fiyatları da uygundur

rain_man 06-05-2011 13:00

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi cemeren73 (Mesaj 795722)
bunları içerdemi tutuyorsunuz.

evet şimdilik içerdeler, havaların biraz daha ısınmasını bekliyorum, bu arada ilk gördüğünüz saksı içinde olan budama sonrası tüm yapraklarını döktü, sonrasında tekrar yaprak çıkardı şu an gayet iyi vaziyette, resimlerini en kısa zamanda paylaşacağım...

rain_man 07-05-2011 11:31

4 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi rain_man (Mesaj 754568)
Sn Ahmeter, Begonvilimi tavsiyeniz çerçevesinde budadım, umarım dediğiniz gibi olmuştur...

Eklenti 192353

Budadıktan sonra elde ettiğim çelikleri de yine sizin yöntemi kullanarak köklendirmeye bıraktım...

Eklenti 192354

işte bahsettiğim begonvilimin budandıktan sonra geçirdiği aşamalar;

ilk önce tüm yapraklarını döktü, sonra yavaş yavaş yeni filizler çıkarmaya başladı...

Eklenti 209782

Eklenti 209783

budadıktan sonra ayda bir kez sıvı gübre takviyesi yaptım, son hali bu şekilde...

Eklenti 209784

Eklenti 209785

gelişimi oldukça iyi görünüyor, ancak halihazırda çiçek açmadı:( bir de bir hafta öncesine göre canlılığını yitirdiğini hissediyorum. hızlı bir biçimde yaprak dökmeye başladı. saksısını değiştirmek ya da budamak gerekir mi acaba?

Birol Ketenci 17-05-2011 17:13

Begonvil görüpte aşık olmamak var mı?
İki hafta önce mor renkli olandan almıştım. Bugün de kendim için turuncu, kayınvalidem için kırmızı renginden aldım. Taşımak dert olmasa sarısı, pembesi de çok güzel duruyordu, onlar da bir dahaki sefere.

mandalinci 17-05-2011 17:26

Alıntı:

Sn Ahmeter, Begonvilimi tavsiyeniz çerçevesinde budadım, umarım dediğiniz gibi olmuştur...

Eklenti 192353

Budadıktan sonra elde ettiğim çelikleri de yine sizin yöntemi kullanarak köklendirmeye bıraktım...

Eklenti 192354

Begonvil dışındaki bitkilere de uygulanabilir herhalde, çok güzel bir metod.

mandalinci 17-05-2011 17:35

Bodrum, yazlıkta ki begonvillerimi budayınca 1-2 römork dal çıkıyor desem inanır mısınız? Biz Temmuz başında gidene kadar kimse ilgilenmez, eve girmek için bayağı bir mücadele veririz.

Bu işe ben de şaşardım ta ki alt kattaki duş teknesinden çıkan filizi görene kadar, meğer borular döşenirken kırılan çatlaktan gerekli besini! alırmış,

İşte böyle, şimdi de çok iyi durumda içimde her yaz bir korku, gittiğimde ne olacak diye.

Birol Ketenci 19-05-2011 13:19

2 Eklenti(ler)
Turuncu Begonvilim. Fotoğrafta olduğundan daha pembe görünüyor.
Eklenti 213966

Bu da mor olan
Eklenti 213967

günebakan 19-05-2011 16:35

Çok güzel Çiçeklenmiş sayın Birol ketenci izlediğiniz bir yol varmı acaba?

Birol Ketenci 19-05-2011 23:13

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi günebakan (Mesaj 806668)
Çok güzel Çiçeklenmiş sayın Birol ketenci izlediğiniz bir yol varmı acaba?

Var tabii.
Satılanların arasından en güzelini seçmek:D İki gün önce aldım turuncuyu.

İremsıla 22-05-2011 17:35

Sayın birol ketenci,begonviliniz çok güzel görünüyor,güle güle büyütün.bende 1 hafta önce adanadan bol bol,mor renginden çelik getirdim.şişede sera ortamında köklendirmeye çalışıyorum umarım başarılı olurum.bu arada arka plandaki dantel perdede dikkatimden kaçmadı:D

Birol Ketenci 22-05-2011 23:53

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi iremsila (Mesaj 808191)
Sayın birol ketenci,begonviliniz çok güzel görünüyor,güle güle büyütün.bende 1 hafta önce adanadan bol bol çelik getirdim.şişede sera ortamında köklendirmeye çalışıyorum umarım başarılı olurum.bu arada arka plandaki dantel perdede dikkatimden kaçmadı:D

Daha güzelleri çelikten yetiştirdiklerinizle sizde olur inşallah. Başarılı olacağınıza eminim. Bayan gözüyle dantel görünüyo demek. Oysa ben arkada fırçayı nasıl unuttum diye kendime kızıyordum :)

Bartunç 24-05-2011 04:08

Begonvillerim

3 Eklenti(ler)
Begonvillerim 2 yaşını doldurdu.Çok sağlıklılar fakat budamayı nasıl ve nereden yapacağımı bilemediğim için sarılıcı olmaktan çıkıp daha çok bir çalı formuna dönüştüler....

_kevser_ 26-05-2011 12:35

hehhheeyyt nihayet benim de bi begonvilim a pardon 2 begonvilim oldu yaklaşık yarım saat önce sarı ve pembe olmak üzere iki adet begonvil aldım pazardan 2 sini 25 liraya bıraktı pazarcı ama saksısını değiştirmem gerekiyo ve bu konudan biraz korkuyorum malum kökleri hassas bir bitki şimdi sırada büyük bi saksı alıp begonvillerimi o saksıya geçirmek var :)
burda sormak istediğim tek soru arkadaşlar bu iki renk begonvilimi aynı saksıya geçirebilir miyim acaba? büyüdüklerinde iki renkli begonvil gibi birbirine sardırarak düzenlemek istiyorum dallarını :)

ayy çok mutluyumm çoook :)

bu arada bartunç begonvillerin çok güzeller güle güle çiçeklensinler de sen de mutlu mutlu seyret :)

Bartunç 27-05-2011 08:17

Kevser hanım her sene bahara girmeden budayınız.Benim düştüğüm hataya düşmeyin.Begonviller her sene budanmassa boy yerine enine doğru genişliyor.Bu arada begonvilleriniz hayırlı olsun.Sağlıkla büyütürsünüz inşallah.....

_kevser_ 30-05-2011 17:15

teşekkür ederim bartunç inşallah sağlıkla büyüyecekler

Begonvil-71 03-06-2011 14:04

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ahmeter (Mesaj 453124)
resimlerini gördüğünüz begonvil ada begonvili cok güzel bir cins eksi 5 dereceye kadar donmuyor yeni yayılmaya başladı
istanbulda muhtelif bahcelerde 20 senelik olanları var rumlar tarafından büyükadaya getirilmiş halen büyükadada cok güzelleri var
ben bahceye diktim çiçeklendiği vakit resimleyeceğim ve coğaltmaya devam ediyorum bütün türkiyeye dağılması arzusundayım soğuğa dayanıklı kış problemi yok koyun gübresi şerbetine bayılıyor selamlar

sayın ahmeter bu ada begonvilini nereden bulabiliriz acaba ben de muğla merkez de yaşıyorum burada diğerleri yaşamıyor bu türü bulabilirsem çok iyi olacak.

FIRUZAN 11-06-2011 01:18

2 Eklenti(ler)
Merhaba ,begonvilim kışı serada geçirdi.Mayıs ayında seradan aldığımda bol çiçekli az yapraklıydı ama şimdi çiçekler dökülüyor yaprak desen yok problemi var gibi görünüyor ne yapabilirim.teşekkürler

pelinalan 14-06-2011 14:46

Birol Bey güle güle büyütün. çok güzel görünüyor gerçekten.. tebrikler..

Birol Ketenci 14-06-2011 16:29

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi pelinalan (Mesaj 822414)
Birol Bey güle güle büyütün. çok güzel görünüyor gerçekten.. tebrikler..

Teşekkürler Pelin Hanım.
Turuncu olan renk değiştirip gül kurusuna döndü. Mor olan çiçeklerini dökmüştü şu sıralar tekrar çiçek açmaya başlıyor.

züleyha 14-06-2011 17:24

Arkadaşlar bende de bir adet pembe begonvil var. Boyu yaklaşık 2 metre, üzerinde az miktarda çiçeği var ama hiç sürgünü ve doğrudürüst yaprağı yok. Olan yapraklarıda kenarları kahverengileşmiş, kurumuş durumda. Ama çiçek açmaya devam ediyor. Kışı içerde geçirdi sabit ısıda, havaların ısınması ile balkona çıkarıldı. Baharda toprak değişimi yapılmadı ama saksısına yanmış gübre konuldu. Kışın ara sıra susuz kaldı ama şimdi sulanma problemi yok. Balkonumun konumu itibariyle öğle saatlerinden gün batana kadar sürekli güneş görüyor. Yapraklanması , sürgün çıkarması vetabi ki daha çok çiçeklenmesi için ne önerirsiniz? Acaba çiçeğim ölüyor mu?

kertenkele06 14-06-2011 18:07

Pembe bir begonvil sahibi olmak istiyorum.Ancak Bursa'da oturmam nedeniyle bulmak oldukça zor ya da ben bulamadım :) Yardımcı olabilecek arkadaşlar varsa sevinirim. En azından nerde bulabileceğim konusunda bilgisi olan arkadaşlar olabilir.

saimerguvan 17-06-2011 06:55

Begonvil

1 Eklenti(ler)
Balkonumda bütün güzelliğini gösterdi

jineop 17-06-2011 10:03

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi saimerguvan (Mesaj 823770)

Muhteşem...

mrmusti 17-06-2011 11:16

Ortam değişikliğinden oluyor. Yeni yerine alışıncaya kadar böyle şeyler olabiliyor.
Bir problem olduğunu sanmıyorum.. Her bitkide böyle değişiklikler olabilir.

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi FIRUZAN (Mesaj 820584)
Merhaba ,begonvilim kışı serada geçirdi.Mayıs ayında seradan aldığımda bol çiçekli az yapraklıydı ama şimdi çiçekler dökülüyor yaprak desen yok problemi var gibi görünüyor ne yapabilirim.teşekkürler

agozce 17-06-2011 13:24

Alıntı:

Eklenti 192353

Eklenti 192354

Çelkler çok uzun görünüyor. 3 boğum olursa ve iki boğumu toprak içinde kalacak şekilde ekerseniz, şansınız daha fazla olur.

saimerguvan 17-06-2011 13:26

Begonvil

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Begonvil-71 (Mesaj 815844)
sayın ahmeter bu ada begonvilini nereden bulabiliriz acaba ben de muğla merkez de yaşıyorum burada diğerleri yaşamıyor bu türü bulabilirsem çok iyi olacak.

Bende temin etmek istiyorum Ahmetere ulaşamadım Selamlar

agozce 17-06-2011 13:29

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi rain_man (Mesaj 799786)
............

gelişimi oldukça iyi görünüyor, ancak halihazırda çiçek açmadı:( bir de bir hafta öncesine göre canlılığını yitirdiğini hissediyorum. hızlı bir biçimde yaprak dökmeye başladı. saksısını değiştirmek ya da budamak gerekir mi acaba?

Yeterli güneş almıyor ve çok sulanıyor olabilir. Begonvil çiçek açmak için tam güneş istiyor.

mergin2008 17-06-2011 14:20

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi saimerguvan (Mesaj 823770)

sayım saim erguvan

ben de begonvilinizi çok beğendim tebrik ederim

fatmadundar 23-06-2011 18:05

2 Eklenti(ler)
Çelikten yetiştirdiğim Turuncu Begonvil önce turuncu açıyor sonra çok değişik bir pembeye dönüyor. Henüz ilk çiçekleri. Büyüdüğünde çok göz dolduracağından eminim.

elifsirin 01-07-2011 14:35

1 Eklenti(ler)
begonvilim :D

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:53.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025