agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Sarılıcılar (https://www.agaclar.net/forum/sarilicilar/)
-   -   Begonvil, Gelin duvağı (Bougainvillea sp.) (https://www.agaclar.net/forum/sarilicilar/1695.htm)

ahmeter 18-02-2012 18:15

1 Eklenti(ler)
Begonvil

papatya73 14-03-2012 21:26

Bodrum'dan getirdiğim kış nedeniyle oturma odamda olan begonvilimin toprağında küçücük kırkayaklar gördüm ne yapmam lazım? Saksıyı naylonla sarıp balkona bıraktım ama içim hiç rahat değil. Ankara soğuna dayanabilir mi acaba? Köklerinin hassas olduğunu okudum toprak değiştirebilir miyim?

ahmeter 15-03-2012 07:01

Sayın Papatya

Toprağını değiştirebilirsiniz Tekrar naylona sarılı olarak bir müddet daha balkonda kalabilir nisan 15 den sonra yeni filizler vereçeğini tahmin ediyorum
İyi günler

papatya73 16-03-2012 13:53

İlginize teşekkürler ahmeter. Begonvilim henüz 1 yaşında değil acaba kökleri zedelenir mi, saksı da küçük sayılmaz değiştirmek kolay olmaz. Acaba ilaçla yokedebilir miyim? Balkonda taze yapraklar biraz süzülmüş bayağı sarmıştım ama yine de soğukdan etkileniyor.

sındırgılı 16-03-2012 20:30

Balkonunuz kapalidir umarim ?
Yoksa, olmesi kacinilmaz. Sn. Ahmeter, Daha iyi cevap verir ama........

byaydin 21-03-2012 10:55

merhaba
formdaki yazıları dikkatlice okumaya çalıştım ama sorumun cevabını bulamadığım için yazıyorum
yeni taşındığım evimin bahçesi için görevlimizden begonvil almasını istedim ve büyük bir hevesle beklemeye başladım...bu sabah saksısında geldi. ancak yaklaşık 1,5 metre boyunda olan begonvil tamamen kuru dal şeklinde.
İzmirde oturuyorum, acaba kışı çok sert geçirdiğimiz için mi yapraklarını tamamen dökmüş? görevliye sorduğumda bana söylenen begonvilin tıpkı borozan çiçeği gibi kışın tüm yapraklarını döküp kuru dallar şeklinde kaldığı...eğer yanlış bir seçim yaptıysa geç olmadan değiştirmesini isteyeceğim...yardımcı olursanız sevinirim

kelebek çalısı 21-03-2012 23:53

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi byaydin (Mesaj 928829)
merhaba
formdaki yazıları dikkatlice okumaya çalıştım ama sorumun cevabını bulamadığım için yazıyorum
yeni taşındığım evimin bahçesi için görevlimizden begonvil almasını istedim ve büyük bir hevesle beklemeye başladım...bu sabah saksısında geldi. ancak yaklaşık 1,5 metre boyunda olan begonvil tamamen kuru dal şeklinde.
İzmirde oturuyorum, acaba kışı çok sert geçirdiğimiz için mi yapraklarını tamamen dökmüş? görevliye sorduğumda bana söylenen begonvilin tıpkı borozan çiçeği gibi kışın tüm yapraklarını döküp kuru dallar şeklinde kaldığı...eğer yanlış bir seçim yaptıysa geç olmadan değiştirmesini isteyeceğim...yardımcı olursanız sevinirim

Merhaba Sn. byaydın,

Benim dört farklı renkte begonvillerimden ikisi tamamen yapraklarını dökerken, diğer ikisi yapraklarının tümünü dökmedi, az da olsa yaprak kaldı üzerlerinde. Yapraksız olması normal olsa gerek. Endişe etmeyin bence.

byaydin 22-03-2012 17:35

çok teşekkür ederim...sadece kuru bir dalla karşılaşınca üzülmüştüm
artık gönül rahatlığıyla yerine yerleştirebilirim :)

kelebek çalısı 22-03-2012 20:34

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi byaydin (Mesaj 929571)

Rica ederim. Havalar ısınmaya başladığına göre, gözlerden yapraklar patlamaya başlayacaktır. Gözlerde hareketlenme farkettiğinizde forumda paylaşırsanız memnun olurum.

Güle güle büyütün begonvilinizi.

elifnaz 24-03-2012 17:25

selam ben de terasımda begonvil yetiştirmek istiyorum.Bursa da oturuyorum ve terasım güneye bakıyor yani neredeyse tüm gün güneş alıyor.Benim öğrenmek istediğim işe büyük bir saksıyla mı başlamam gerekir ve tüm gün güneş fazla mı olur.teşekkürler..

ahmeter 24-03-2012 17:48

begonvil

2 Eklenti(ler)
Sıçağı çok seviyor sıçaktan ve güneşten korkmaz

kelebek çalısı 25-03-2012 02:20

4 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi byaydin (Mesaj 929571)

Kışın kuru dala dönüşebilen begonvilin yaprakları gözlerden patlamaya başladı, örnekleme amaçlı fotoğraflarını paylaşıyorum.

adacık 28-03-2012 13:17

geçen sene Eminönü'ndeki çiçekçilerin ada begonvili kışa kesinlikle dayanaklıdır diye sattıkları begonvilim şimdi kurumuş bir şekilde bahçemde duruyor. Allahtan bir umut tutuyorum hiç bir şansım yok mudur acaba

ahmeter 28-03-2012 15:42

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi adacık (Mesaj 933263)
geçen sene Eminönü'ndeki çiçekçilerin ada begonvili kışa kesinlikle dayanaklıdır diye sattıkları begonvilim şimdi kurumuş bir şekilde bahçemde duruyor. Allahtan bir umut tutuyorum hiç bir şansım yok mudur acaba

Hakiki ada begonvili için Büyük adaya gidersenıiz yardımçı olurum

adacık 28-03-2012 16:21

çok sevindim teşekkürler, bahçeye dikmek için mevsim uygun olur mu peki

kelebek çalısı 28-03-2012 17:44

Alıntı:

Gelişmiş, yetişkin begonviller dona dayanıklılık gösteriyor olabilir, ama genç yaştaki bitkilerin bu durumdan etkilendiğini ve kuruduğunu biliyorum. Bitkiniz için üzüldüm. Budama makası ile biraz budayın belki de kurumamıştır.

Begonvilin bahçeye dikimi için uygun zamandayız.

nurcanaybay 28-03-2012 18:40

Alıntı:

Toprak üstünde ki dallar kurumuşsa bile bitkiyi sökmeyin.Temmuz-ağustos
gibi dipten yeni sürgünler verebilir .

mhrslm 28-03-2012 19:51

Benim begonvilimde de hiçbir yeşerme ve canlılık belirtisi yok, belki bunu beklemek için erkendir diye ümid ediyorum.

Muallim 29-03-2012 05:58

Alıntı:

Bekleyin!
Toprağı kuruyunca arasıra sulayın.
Ölmediyse yaz ortasında yeniden filiz verecektir.

iris41 29-03-2012 21:24

Sayın ahmeter sarı begonvilleriniz cok güzel nereden alıyorsunuz .
Sarı begonvil hic görmedim

Sevgi 30-03-2012 22:00

Sayın Ahmeter, maşallah begonvilleriniz çok güzel. Diğer sayfada da pet şişedeki üretiminizi inceledim. Pazartesi şişeye diktim. Fakat bugün pamuklaşma gördüm. Ağzını açık bırakayım mı? Acaba bende begonvil üretimini başarabilirmiyim. Ayrıca kırmızı rengide çok güzelmiş. Sizden temin edebilmem mümkün müdür?

hepgül 30-03-2012 22:08

Bahçede ekili Begonvilim kupkuru bir dal gibi. Hiçbir yaşam belirtisi yok. Arkadaşım geçen sene vermişti o zamanlar yaprakları vardı. Ölmüşmüdür acaba?

Sevgi 30-03-2012 22:29

***,hepgül benim saksıdaki begonvilimde aynı şekilde budadığım dalları kurumuşa benzemiyordu .şimdi dört gözle yapraklanmasını bekliyorum.

ahmeter 30-03-2012 22:37

Begonvilim

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Sevgi nin bahçe (Mesaj 937955)
Sayın Ahmeter, maşallah begonvilleriniz çok güzel. Diğer sayfada da pet şişedeki üretiminizi inceledim. Pazartesi şişeye diktim. Fakat bugün pamuklaşma gördüm. Ağzını açık bırakayım mı? Acaba bende begonvil üretimini başarabilirmiyim. Ayrıca kırmızı rengide çok güzelmiş. Sizden temin edebilmem mümkün müdür?

Şişenin kapağını içindeki neme göre açıp kapatmak lazım bunu zamanla öğrenebilebilirsiniz
Şişede pamuklaşma olmaması lazım şişeye torf koydunuzmu
Bendeki begonviller uzun senelerin koleksiyonu
Dağıtım yaptım şu an çelik mevcud değil
İYİ GÜNLER

cihangir BR 03-04-2012 03:00

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aybala (Mesaj 43564)
Annemin çelikten ürettiği gelin duvağı çiçekte....

Eklenti 4209
07 Ekim 2006 İst.

Bu çiçeğin Brezilya'da ki adı Primavera' ( Bahar) dır.5,6 rengi vardır,Kırmızı,pembe,açık pembe,mor,beyaz ve turuncu...ben de Kırmızı,pembe ve mor var...

omar 05-04-2012 16:05

1 Eklenti(ler)
Durmadan açan Katmerli Kristal Begonvilim...

Eklenti 280122

ahmeter 10-04-2012 07:02

1 Eklenti(ler)
begonvil

ayhat 10-04-2012 08:42

Sayın Omar aynı dalda pembe ve beyaz mı var, maşallah çok güzel ama bayıldım ya...

omar 10-04-2012 15:44

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ayhat (Mesaj 943918)
Sayın Omar aynı dalda pembe ve beyaz mı var, maşallah çok güzel ama bayıldım ya...

Evet, pembe-beyaz aynı dalda. Kristal deniyormuş bu tür begonvile.
Pembe renk duruma göre farklı tonlarda olabiliyor.

gülenmelek 10-04-2012 16:40

Sayın omar;
O begonvili Ankara'da mı yetiştiriyorsunuz ?
Biraz bilgi rica edebilir miyim ? ;)
(Bence de çok güzel görünüyor ! )

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 20:28.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025