agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Sarılıcılar (https://www.agaclar.net/forum/sarilicilar/)
-   -   Begonvil, Gelin duvağı (Bougainvillea sp.) (https://www.agaclar.net/forum/sarilicilar/1695.htm)

Nejla K. 18-10-2009 20:23

Sayın maki01, ne diyeyim, sevinçten söyleyecek söz bulamıyorum. Hadi bakalım, şansıma inşallah tutar? Çok teşekkür ederim. İyiki varsınız... Sizin benden istediğiniz bir çiçek varsa lütfen bildirin. En kısa zamanda size ulaştırmak için elimden geleni yaparım. Sanırım, sevinçten bu gece uyuyamayacağım...

Volare 21-10-2009 21:40

1 Eklenti(ler)
Bu gün bir begonvil gördüm , sıkı pazarlık yapıp aldım ( 5 T.L.)
Gelinceye kadar tabi çiçekleri döküldü .
Sevgili maki01 , sakın erken çıkarmayın , çelik büyüme belirtileri göstersin , dipte kökleri görün ki öyle...

BenBen1967 22-10-2009 09:52

Karşı ada gelinlerini beklemekte sayın Sındırgılı. ;)

Lastmohikan yolladığınız sarı begonvil çeliklerinin birinde hareket var ama kök yok yaprak vermeye başladı. Sabırsızlıkla köklenmesini beklemekteyim.

snowflake703 25-10-2009 00:19

ayşe hanım merhaba, ankara'da oturuyorum ve begonvil yetiştirmeyi çok istiyorum. karşıyaka mezarlığının oradaki çiçekçilerde fujya rengi buldum ve aldı 150 cm uzunluğunda cılız gelişimli ve çiçekleri vardı üzerinde. Çiçekleri üzerindeyken saksını değiştirme çalıştık ve bitkinin kurumasına neden oldum. Kuruyan dalları budadım ve saksıyı merdiven boşluğumuza aldım. Tepeden ışık alan sera etkisi yaratan bir ortam. 1 aydan fazla oldu sanıyorum yeni yeni filiz vermeye başladı. Sanırım bitkiyi kurtardım. Çiçeklerini ne zaman göreceğim merakla bekliyorum.

Yılmaz Yalçın 28-10-2009 10:42

Arkadaşlar,
Geçen hafta nar çiçeği renginde begongil aldım Eyüp'teki bir fidanlıktan,gövdesi kalındı epey en az 3 yaşında olduğunu söyledi satan arkadaş ve fiyat olarakta sanırım ucuza aldım 20 TL verdim..

Aldığım bu begonvili yaz aylarında 13.00-16.30 arası güneş gören bahçemdeki bir yere diktim.
Kafama takılan bu begonvil az,seyrek çiçeklenen begonvil mi?Şu aylarda nasıl bir bakım yapabilirim,çelik alsam zamanı mı?

Yılmaz Yalçın 28-10-2009 10:44

Pardon seyrek çiçeklenen derken yanlış anlaşılmasın yani yoğun olmayan çiçeklenmesi mi var?

Yılmaz Yalçın 01-11-2009 18:50

3 Eklenti(ler)
Arkadaşlar,
2 hafta önce saksısından çıkarıp bahçemin güney cephesinde rüzgar görmeyen,korunaklı bir yerine diktiğim begonvilimi ekteki dosyada görebilirsiniz.Kışı çıkarır mı,bu türün çüçekleri yoğun olur mu?

almira 07-11-2009 20:34

2 Eklenti(ler)
Minişlerimden birisi daha çiçeklendi. Adalet Hanım bunu size ayırdım. Bilmem beğenirmisiniz? Bir de pembe acem borusu var ama ben bunları nasıl taşıyacağım.:D

lastmohikan 07-11-2009 21:11

kış geldi bizim sarının aklı başına geldi çiçek veriyo

Adalet Yağcı 07-11-2009 21:12

Sevgili Almira, aklımı başımdan aldınız, benim aşık olduğum ve yaylada bir kaç denemeden sonra yetiştirmekten vazgeçtiğim bir çiçekti begonville.
Ama bu güzellikten asla vazgeçmeyeceğim, en büyüğünden saksı alıp kışın da sarıp sarmalarım, olmadı Mersin'e taşırım.
Binlerce teşekkür Almira.

Adalet Yağcı 07-11-2009 21:16

Sevgili Almira, begonvili görünce ayrıntıları unutmuşum :o taşıma konusu problem olacaksa bir formül düşünebiliriz.
Çok ama çok sevindim :D

sevim4 07-11-2009 22:06

Sevgili almira iki gündür herkezden istiyorum fazla olan yokmu rengine bayıldım.
hayırlı olsun sevgili adalet hanım salıkla büyütün.

Nariel 07-11-2009 23:15

2 Eklenti(ler)
Benim begonvil de serin havaları sevenlerden;) Coşmaya başladı:

sındırgılı 09-11-2009 21:41

3 Eklenti(ler)
Hava İstanbulda çok güzel gidiyor,güzel kızlarımı dışarı çıkarttım,

Dudi 11-11-2009 08:57

Merhabalar, begonvili bu mevsimde budama yapabilirmiyiz? Bir begonvilim var. birazdan fotoğrafını da ekleyeceğim. Teşekkürler şimdiden...

Dudi 11-11-2009 09:01

Bu da fotosu :)

http://www.agaclar.net/galeri/files/29915-begonvil.jpg

Mutlu Kutlu 11-11-2009 09:33

Daha çok, yaprak dökümü sonrası budama yapılır. Ama yapraklıykende budama yapmak sorun yaratmaz.

Yılmaz Yalçın 15-11-2009 14:28

Arkadaşlar,
Benim begonvilin yaprakları dökülmeye başladı.Begonvilim bahçeye dikili saksıda ve evde değil.Normal mi dökülmesi?mevsimsel bir dökülme mi acaba?

Nejla K. 03-12-2009 13:31

3 Eklenti(ler)
Somon rengi, beyaz ve koyu pembeden sonra mor renkli begonvilim de oldu... Çok mutluyum.

acemifüsun 03-12-2009 18:36

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi kubat_izmirli (Mesaj 533077)
Arkadaşlar,
Benim begonvilin yaprakları dökülmeye başladı.Begonvilim bahçeye dikili saksıda ve evde değil.Normal mi dökülmesi?mevsimsel bir dökülme mi acaba?

Yaprak dökmesi çok normal, bence siz onu soğuklara karşı korumaya da alın.

Nejla K. 14-12-2009 10:07

1 Eklenti(ler)
Arkadaşlar, begonvilseverler, daha önceki sayfalarda görüntülerini eklediğim pembe(koyu pembe ) begonvilim, yeni çiçeklerini resmen koyu kırmızı açtı, begonvillerde bu değişimi yaşayan var mı? Benim beyaz, somon rengi ve pembe begonvilim balkonda yer kalmayınca bir araya geçirmiştim. Büyük bir saksıda bir aradalar. Sanırım renk değişimine bu neden oldu. Bu konuda tecrübesi olan arkadaşlar deneyimlerini bizimle paylaşabilirler mi? Kış gelmiş olmasına rağmen begonvillerim az yapraklı ve bol çiçekli olarak açmaya devam ediyorlar... Sanırım bu Oğuz Beyin Roasının gücü...

Yılmaz Yalçın 14-12-2009 14:54

Sayın Necla,
Siz çok şanslısınız Aydında hala açıyor begonvil:)benim begonvil istanbulda çoktan yapraklarını döktü artık kuru bir halde,yüksek bir semtteyim ve çiçeğim bahçemde,kışı çıkaramaz diye korkuyorum:)gerçi 2 yaşında ama yine de belli olmaz:(

ahmeter 20-12-2009 17:02

1 Eklenti(ler)
Tüm güzelliği ile begonvil

ahmeter 25-12-2009 21:18

3 Eklenti(ler)
Kristal begonvil ve diğerleri

nalan 06-01-2010 19:31

Merhabalar,
Benim begonvillerim yaz boyu pek çiçek açmadı.Son iki aydır da bol çiçek veriyor.Hala çiçekliler.
Yazın gene çiçeği azalır mı diye düşünüyorum da; acaba yaza hazırlanması için çiçekleri budasam mı?

nurcanaybay 06-01-2010 20:01

Çiçekleri geçtikten sonra budamanızı öneririm.Begonvili çok suladıysanız az çiçek açar
begonvil de kural ,az su çok çiçektir.

Yılmaz Yalçın 04-03-2010 18:05

Arkadaşlar,
İstanbul'da yüksek bir semtte bahçemde dikili olan 3-4 yaşındaki Nar çiçeği rengindeki çalı tipli begonvilimin aşırı dondan dolayı kuruduğunu düşünüyorum ancak bugün yan dallarından 15 cm lik kısmını kesip kuruyup kurumadıgını kontrol ettiğimde dal özünün hala yeşil renkli olduğunu ve kokladığımda kendine özgü öz kokusunun oldugunu hissettim.Kurumadığını bu verilerden anlayabilir miyiz yoksa kurumuş mudur?

k0900 06-03-2010 15:23

Bekliyeceksiniz :)

Kuruyup kurumadığını; sürgün ve yaprak vermesine bakarak göreceksiniz.

Gölgede ve nemli tutunuz.

Yılmaz Yalçın 20-03-2010 13:31

3 Eklenti(ler)
Arkadaşlar,
Nar çiçeği rengindeki bodur tarzdaki begonvilim bahçemde dikili olduğundan 5 ay önce yapraklarını dökmüştü..Şuan da son dondan zarar görmüş mü anlayamadım acaba çiçek açması ve uyanması için erken midir fotoğraflardan yola çıkarak begonvilimin kuruyup kurumadığını yorumlayabilecek arkadaşlardan mesaj bekliyorum:)

nurcanaybay 20-03-2010 18:00

Fotoğraflar çok net değil , benim ki ler de yeni yapraklanıyor.İstanbul için daha geç yapraklanma olabilir.Ama eğer kuruduğu netlik kazansa bile yerin den sökmeyin.Dipten yeni sürgün verebilir.Tüm yazı kuru gövde halin de geçiren begonvilim yaz sonun da kökten yeni sürgünler vermişti.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 12:32.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025