![]() |
Teşekkürler Nurcanaybay,
Umarım dediğiniz gibi olurda yeni sürgünler verir yoksa çok üzeleceğim 3-4 yaşına gelmişti,bodur tarz begonviller daha dayanıklı oluyormuş ama göreceğiz,burda havalar hala soguk geceleri özellikle..Sizin begonvilin yaprakları neden dökülmüştü.. |
Benim begonviller bodur tür den değil.Her kış yapraklarını döküp bu aylar da yeni den yapraklanmaya başlıyor.
Begonvilinizi sıcak tutmaya çalışın ,özellikle geceleri. |
Begonvilimin kök kısmını bol talaş ile malçaladım..Bu tedbir sanırım yeter..Sizin begonvil şuan uyandı mı yapraklandı mı?Kaç yıldır bahçede?Kışın içeri alma şansınız yk mu?
|
Çok küçük yaprakları ,benim ki ler bahçe de dikili.Sanırım 3-4 yıl önce dikmiştim.
İzmir 'in iklimin de içeriye almaya gerek yok ,yine de kök kısmını koruma altına alıyorum. |
Umarım begonviliniz bol bol çiçeklenir:)İstanbulun iklimi belli olmuyor her an risk var..
|
Sayın kubat izmirli üzülmeyin, arkadaşımızın da dediği gibi İstanbul için yapraklanması daha erken. Kupkuru gözüken dalları , birden yapraklanmaya başlar.
|
Ben kış başında içeri almıştım.Gerçi evde kimse yaşamadığı için soğuk oluyor.Ama kışı atlattı.Hatta, çok az yaprak dökümü oldu. 2- 3 haftada bir gittiğimde saksıların dipleri kurumuşsa bolca suladım..İstanbulun havasına güvenemediğimden nisan ortasında dışarıya çıkartacağım..Fakat, yinede İstanbul iklimine uygun türler olmadığı kanaatindeyim.Toprağa dikseydim,yaşatamazdım..Büyükadanın begonvillerinden şaşmamak lazım..
|
Sayın Sındırgılı,
Büyükada begonvili nasıl oluyor tarif eder misiniz?Eğer fotosu varsa gönderir misiniz? |
Büyükada iklimine adapte olmuş,mor renkte çiçekleri açan bir tür..Sn.Mutludan almış olduğum begonviller ise bodrum tarafının iklimini seven vede rüzgar sevmeyen cinsti..Daha önce fotoğraflarını yüklemiştim..Büyükada web sayfalarında bolca fotoğraflarına rastlarsınız.Ben, kanıksadığım için fotoğrafı bile elimde yok..
|
Benimki de henüz yapraklanmadı kurudumu aceba bur da uyanması gerek.
|
2 Eklenti(ler)
Dayanamadım, artık dışarıdalar:
|
Sayın Sındırgılı,
Maşallah çok güzel görünüyorlar:)Benimki de bu cinsten |
Maşallah sayın sındırgılı benimki kurumuş ozama ne bir yaprak nede göz sade kuru çıbık.
|
merhabalar
yaklaşık 1 hafta önce bahçemdeki kapıyı saran begonvili budadım. Aşırı filizlenme ve yapraklanmadan dolayı çiçek açmıyordu. Begonvili bahceden saksıya geçirmek istiyorum, fakat tedirginim. Nasıl bir yol izlemeliyim? |
Alıntı:
begonvilin kök yapısı çok hassatır. Öyle ki saksı değiştiriken bile bitkinizi kaybedebilirsiniz. Topraktan saksıya almak...? Bir kayba hazırlıklı olun... |
1 Eklenti(ler)
23 Nisan 2010 : Bodrum'da begonvil
|
Maşallah sevgili drhegeli, çok güzel tabi buldu sıcağı serpiliyor :)
|
2 Eklenti(ler)
Ve burda yazanlara dayanamayarak hep aklımda olan ve dün pazardan tanesini 5tl ye aldığım 2 adet begonvil fidanlarım:D umarım yaşatabilirim..Renkleri birbirine yakın ama fidanlardan en göze çarpanı bunlardı sarı niyetiyle gitmiştim ama sarı olanların boyu kısaydı belki haftaya sarı ve uzun bir fidan bulursam onuda almayı düşünüyorum çünkü balkonumda renk ağırlı bu tonlar...
|
2 Eklenti(ler)
Buralarda havalar ısındı. Begonviller bol çiçekli artık...
|
inşallah yıllarca sağlıklı bir şekilde büyütürsünüz. ancak Akdeniz ve ege hariç çok zor. koca saksılarda bir içeri bir dışarı ,o kurumaktan ben almaktan bıkmadım derken çok kuruttum ve pes ettim.
İstanbul Maltepe'de mikros a yüz metre mesafede çok büyük bir ağacı var sahibine sorduğumda bu kışa dayanıklı bir tür demişti. |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Bonsai yapmak için aldığım ama, çiçeklendiği için bu yazı seyretmekle geçireceğim bodur begonvil.
|
bodur
1 Eklenti(ler)
Aynı amaçla alınan benim bodur begonvil .
Dün de Beyaz katlı begonvil aldım , bu akşam bahçeye naklettim . |
Alıntı:
adını sayamayacağım sıcak iklim ağaçcıkları var ki yerim kalmadı koymaya. yersizlikten bu kış çok ağaçcıklarım kurudu. |
yeni begonvilim
1 Eklenti(ler)
Beyaz katlı ama kıyıları pembemsi değişik bir tür ...
|
Jezebel bunun çiçekleri biraz geçince pembeye dönüyor mu, böyle mi kalıyor?.. İlk defa görüyorum..
|
Ben de ilk gördüm bir hafta önce pazarda , hoşuma giti aldım .
Bakalım ne olacak sevgili selis . |
o kadar arsız bir çiçek ki, kökledim zanndiyorsunuz, bir de bakmışınız başka yerden çıkmış.
|
Oralarda arsızlaşıyordur moso; buralarda pek nazlı :)
|
:) öyle ki yanında başka bitkiye yer bırakmıyor... izin versek her tarafı saracak
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 06:14. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025