agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Sarılıcılar (https://www.agaclar.net/forum/sarilicilar/)
-   -   Begonvil, Gelin duvağı (Bougainvillea sp.) (https://www.agaclar.net/forum/sarilicilar/1695.htm)

Mehmet Koru 09-12-2010 17:50

Sn.Mutlu Kutlu bey ben Ankara da begonvil yetiştirmek istiyorum ama yaklaşık 3 saattir bu sayfayı okumaktayım ama gördüğüm kadarıyla kocaeliden sonra doğu kısımlarda hiç kimse ne yetiştiriyor nede ilgileniyor.Bu konuda sizin fikirlerinizi almak istedim,beni bilgilendirirseniz çok sevinirim.Şimdiden ilginize ***.ederim.

aygün 09-12-2010 19:26

On gün önce köklendirmek üzere suda beklettiğim begonvil çeliklerimin gövde kısmında beyaz mink noktalar farkettim. Köklenmeye başlıyor olabilr mi ?

Hhatice 09-12-2010 19:29

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aygün (Mesaj 724342)
On gün önce köklendirmek üzere suda beklettiğim begonvil çeliklerimin gövde kısmında beyaz mink noktalar farkettim. Köklenmeye başlıyor olabilr mi ?

Mantar değilse kökleniyor demektir.

Mutlu Kutlu 09-12-2010 19:58

Soğuk karasal iklime hakim yerlerde de begonvil yetiştiren bir çok kişi var. Begonvil gönderdiğim bir çok kişiden yıllardır yaşattıklarına ve çiçek açtırdıklarını biliyorum.

Tek sorun ılıman sahil bölgelerinde bahçelerde kolayca yetişen begonvil. - derecelere düşen yerlerde, soğuk olmayan bir yerde kışı çıkartması ile mümkün. Böylesi durum saksı içerisinde olması ile mümkün.

- derecelere düşen yerlerde begonvil kışı çıkaramaz. -5 dereceden daha soğukta ölür. Naylon sarmakla korunamaz.

Bende teşekkür ederim.
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Mehmet Koru (Mesaj 724314)
Sn.Mutlu Kutlu bey ben Ankara da begonvil yetiştirmek istiyorum ama yaklaşık 3 saattir bu sayfayı okumaktayım ama gördüğüm kadarıyla kocaeliden sonra doğu kısımlarda hiç kimse ne yetiştiriyor nede ilgileniyor.Bu konuda sizin fikirlerinizi almak istedim,beni bilgilendirirseniz çok sevinirim.Şimdiden ilginize ***.ederim.

ramkom 10-12-2010 20:58

Bu aralar mevsiminde genişlemesi yalancı baharın uzaması ile hem kırmızı hemde eflatun begonvilim çiçek açtı.Ardından malumunuz bu sabah 3 c dereceye kadar sıcaklık düştü.
3 metreye 1.5 balkonumu biraz ahşap biraz şeffaf pvc ile sera haline getirdim.Güneş ışığınıda yapay olarak temin etmekteyim .Korkum ısının dahada düşmesi.Şimdi sıcaklığı sabitlemeye çalışıyorum .10 c yeterli olur diye düşünüyorum.Ama bitkinin uyumasıda gerekli ise ısının ve aydınlatmanın nasıl yapılması gerekir.

agozce 11-12-2010 18:19

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Mehmet Koru (Mesaj 724314)

Ankarada kapalı balkonda benim begonvil 3 yıldır çiçek açıyor. Üstelik bu mevsimde açıyor, şubata kadar sürüyor. Şu an üzeri çiçekli.

Neden yazın açmayıp bu mevsimde açıyor anlamadım.

aygün 19-12-2010 10:56

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Hhatice (Mesaj 724345)
Mantar değilse kökleniyor demektir.

Sevgili arkadaşım, çıkanlar kök ucu anladığım kadarıyla ama bir türlü uzamadı. Bu haliyle ama yatay şekilde toprağa 1-2 cm kadar derine mi gömsem. Hanımelide olduğu gibi...

ahmeter 03-02-2011 17:06

Begonvil biz ayrılamayız

3 Eklenti(ler)
Unutturamaz seni hiçbir şey unutulsam da ben

uzman16 04-02-2011 19:28

Bayılıyorum şu begonvillere.
Sn. Tuta uzun zamandır fotoğraf eklememiştiniz.
Teşekkürler, gözümüz gönlümüz açılıyor.
Bunlar seranızdan galiba.

ahmeter 04-02-2011 19:39

Sayın Uzman
Meraklan kimin geleçeğini bekliyordum

günebakan 04-02-2011 19:40

Begonviller gerçekten harikalar özelliklede alacalı begonvile bayıldım. Güzelliklerle geldiniz yine sevgili Tuta:)

Hhatice 04-02-2011 19:51

Çok güzeller sevgili tuta bakmaya doyamadım .Benim begonvilim içerde ve mutsuz malesef .Baharı bekliyen kumrular gibi :)

uzman16 04-02-2011 19:59

Sn Tuta, facebookta da uzun zamandır fotoğraflarınızı göremiyoruz.
O güzel seranızda durum nasıl?
Benim bahçedeki begonvillerim sanırım dondular.

ahmeter 04-02-2011 20:19

Begonvil

Sayın Uzman
3 forumda yazıyorum ançak takip edebiliyorum Facebooktan pek hoşnut değilim Saim Ergin bitkiler dünyası da beni memnun etmedi yoğunluk Ahmeter bahçede Selamlar

ahmeter 04-02-2011 20:24

Begonvil biz ayrılamayız

2 Eklenti(ler)
Serada begonviller
Isıtılan bir sera biraz masraflı oluyor ama dayanamıyorum

rain_man 12-02-2011 11:42

3 Eklenti(ler)
çelikten ürettiğim begonvilimin son hali bana göre hiç iç açıcı görünmüyor. kış geldiği için içeri alıp, kaloriferin 50 cm yakınına yerleştirmiştim ancak son zamanlarda yapraklarının büyük kısmı sararıp döküldü, sararma hala devam ediyor. sıcaktan olabileceğini düşünerek yerini değiştirdim ama bu sefer sarama daha da hızlandı. bu durum normal mi sizce yoksa bir şeyler ters mi gidiyor. eğer öyleyse ne yapmamı tavsiye edersiniz. ben kendimce budayarak daha geniş bir saksıya aktarmamın iyi gelebileceğini düşündüm ama doğru olur mu hiç fikrim yok, birde bu iş için uygun bir zamanda mıyız o konuda da tereddütteyim. yardımcı olursanız çok memnun olurum, tavsiyelerinizi bekliyorum...

Eklenti 192314

Eklenti 192315

Eklenti 192316

ahmeter 12-02-2011 12:36

Bütün dalları en sağda olanın boyunda kesin sıçaklığı 10 dan aşaği düşmeyen
aydınlık bir ortama getirin haftada bir su verin size güzelliğini mayıs ayında göstereçek

rain_man 12-02-2011 12:42

Sn Ahmeter, tavsiyeniz için çok teşekkür ederim hemen uygulayacağım...saksı değişimi konusunda fikriniz nedir acaba ne zaman değiştireyim...

ahmeter 12-02-2011 12:56

Begonvil

Saksı değiştirmenize gerek yok yanlız mart nısan mayıs aylarında ayda bir defa herhangi bir gübre ile takviye edin
Ben bu sene ufak saksilarda çiçeklendirmeye çalışıyorum yakında resimlerim
Kolay gelsin

ahmeter 12-02-2011 13:44

2 Eklenti(ler)
Kayısı begonvil

rain_man 12-02-2011 17:19

2 Eklenti(ler)
Sn Ahmeter, Begonvilimi tavsiyeniz çerçevesinde budadım, umarım dediğiniz gibi olmuştur...

Eklenti 192353

Budadıktan sonra elde ettiğim çelikleri de yine sizin yöntemi kullanarak köklendirmeye bıraktım...

Eklenti 192354

ahmeter 12-02-2011 20:31

begonvil

Biraz daha torf ilave ediniz Super

aycicegi 06-03-2011 20:26

mart ayında çiçek açan Begonvil

Benimki (kapalı balkonumdaki begonvilim) bir tane çiçek açmış. Dün görünce çok şaşırdım. Hem de bu İstanbul soğuğunda. Cinsinden midir yoksa gübre koymuştum ondan mıdır anlamadım. Bilen var mı? İlginç gerçekten. Güzel bir ilginçlik tabii :p

ahmeter 06-03-2011 20:56

Begonvil

1 Eklenti(ler)
Resimlerseniz hep beraber görürüz
Bu resmi bu gün çektim

aycicegi 11-03-2011 08:21

2 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ahmeter (Mesaj 764439)
Resimlerseniz hep beraber görürüz
Bu resmi bu gün çektim

Ahmeter Bey, sizinki maaşallah çok güzel. Benimkinin fotoğrafı aşağıda. Geçen hafta açtı çiçeğini, pek narin ve küçük :) Bu arada 3 haftadır balkonda güçsüz düşmüş güvercin misafirimiz vardı. Tabii bizim begonvilde kendisinin gübresinden bir güzel nasiplendi. Bende diplerini elimle hep havalandırdım. Belki de güvercinin gübresi iyi geldi çünkü bodur gülümde bir coştu ki anlatamam. Ne dersiniz?

Ozi'nin Bahçesi 13-03-2011 17:19

Merhaba,
bahçemize dikmek için begonvil çeliği arıyoruz..Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

nurguldk 12-04-2011 11:41

Kargo ile gelen begonvillerimin toprağı dökülmüş ve bazı kökler açığa çıkmıştı. Büyükçe bir saksıya diktim. Ancak elbette kökler bu sırada zarar gördü. İki dal şeklinde ve uç kısımları çiçekli. Ancak şu anda çiçekleri kısmen buruşmuş ve rengi değişmiş gibi. Sizce bu durumda dalların çiçekli uç kısımlarını budamalımıyım?

ankara 13-04-2011 11:41

2 Eklenti(ler)
Geçen yaz Didim'den Ankara'da bahçede dayanamayacağını bilmeme rağmen o güzelleği görmek için begonvil aldık.Yazı balkonda geçirdi sonbahar sonlarında kapalı balkona aldık.Kışın yapraklarını dökmüştü,şimdi yeniden yapraklanmaya başladı,havalar biraz daha ısınınca dışarı çıkacak :)Eklenti 202950

cemeren73 01-05-2011 19:33

arkadaşlar lütfen şu begonvil tohumu ile ilgili bilgisi olan varsa söylesin.

cemeren73 01-05-2011 19:37

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi rain_man (Mesaj 754568)
Sn Ahmeter, Begonvilimi tavsiyeniz çerçevesinde budadım, umarım dediğiniz gibi olmuştur...

Eklenti 192353

Budadıktan sonra elde ettiğim çelikleri de yine sizin yöntemi kullanarak köklendirmeye bıraktım...

Eklenti 192354

bunları içerdemi tutuyorsunuz.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 10:50.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025