![]() |
Begonvil
4 Eklenti(ler)
Tropiksera'daki begonvillerin son durumları.
|
Alıntı:
çatıya doğru uzayacak bıraksalar. |
bu çiçekten nasıl temın edebılırım lutfen yardımcı olun 0538 6432334 numaram gondermek ısteyen veya satmak ısteyen varsa lutfen arasın.
|
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Küçücük bir saksının içinde yapraktan çok çiçeği olan çok güzel bir bitki. Ne yazık ki Ankara'nın soğuğunda kışı dışarıda geçirmesi mümkün değil. Artık eve girme zamanları geliyor.
|
Ben, Buyukada da 1 ay once iceri aldim.
|
4 Eklenti(ler)
Çiçeksiz bir yaz geçirdikten sonra bugünlerde adlarına yaraşırcasına gelin duvağı oldular :)
|
2 Eklenti(ler)
Begonvilim bahçeye indirmeden önceki hali. Pazardan almıştım rengini gördüğümde çok hoşuma gitmişti şimdilerde kuru bir dal misali öylece duruyor. Umarım baharda filizlenir tekrardan.
|
Sayın arnavut biberi,
Begonviller yer değişimlerine oldukca hassaslar, köklerin zedelenmemesi gerekiyor. Geçen sene saksı değiştirirken aynı olayı ben de yaşamıştım. Uzunca bir süre tek bir yaprak bile vermedi, sonra canlandı. Sabretmenizi öneririm. |
evet sayın maki01 şu aşamada gelecek yılı beklemekten başka çare kalmadı sanırım..
çok beğenerek almıştım bu begonvili eger kaybedersem fena halde üzülücem belki dipten biyerden yeni sürgün verir diyede umudum yok değil ama bakalım görücez olmazsa artık tekrar pazara gelen çiçekçiyi beklerim yenisini aynısını alabilmek için.. |
Merhaba ben siteye şu an üye oldum. İnternette begonville ilgili bilgi araken bu siteye rastaladım ve sanırım iki saattir begonville ilgili bilgiler okuyorum :) Çok güzel bir siteymiş, bilgiler ve paylaşımlar çok güzel.. Üye olup hemen sorularıma başlayayım diye düşündüm:) Muğlada bir seradan yaklaşık 4 ay önce bir begonville aldım. Şu an evin içerisinde ama kapalı güney cephe bir balkonum var oraya çıkartmayı düşünüyorum. Umarım yaşatabilirim. Saksısını henüz değiştirmedim ama saksı tabağında küçük bir solucan gördüm. Sanırım toprağında var. Bunları nasıl temizleyebilirim? Toprağı tümden atıp yeniden bir toprağa eksem köklerini zedeler miyim?
|
3 Eklenti(ler)
Arkadaşlar siz begonvilleri saksıda yetiştirmeye çalışadurun :p
|
Ay almiracım, bu negüzellik sen saksı dıyorsun ben onuda bulamazken herkez agac yapmış.
|
[QUOTE=luludi;715470:) Saksısını henüz değiştirmedim ama saksı tabağında küçük bir solucan gördüm. Sanırım toprağında var. Bunları nasıl temizleyebilirim? Toprağı tümden atıp yeniden bir toprağa eksem köklerini zedeler miyim?[/QUOTE]
Yeriniz de olsam hiç ellemezdim.Begonvili bahçeye dikerken bile ( teneke saksı da ise ) saksısı ile dikiyorum çünkü kökler zedelenir ya da toprağı dağılır ise kuruma ihtimali çok fazla.Solucan sayısı çok fazla değil ise toprağı havalandırma açısın dan faydası bile olur. |
Alıntı:
Güney cepheli kapalı balkonda begonviliniz mutlu olur sanıyorum:) |
Haklisin, Sevgili Nariel;
Tas, yerinde agirdir ::((((( Zorlama ile Istanbulda, Bodrum begonvili yetistirecegimize; orijinal Ada begonvili cesitlerini gelistirmeli; Hatta, bazi cesitlerle melezleyip disarida yetismesine (kisin) caba gostermeli. |
bende bengovil sahıbı olmak ıstıyorum istanbul anadolu yakasında oturuyorum satın alabılecegım bır yer varsa benı bılgılendırısenız cokkk mutlu olurum bıkac yere baktım ama malesef yok havaların soguk olmasından dolayı getırmıyorlarmıs :( ama ben cok ıstıyorum ya
|
Sn.Gardenya ;
satış bölümün de bulabilirsiniz. |
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Uzun süredir balkonumda yaşayan begonvillerime en büyük boy saksı bile yeterli gelmeyince Mutlu Bey'e " Napabilirim?" diye sormuştum. O da derin budama yapıp, bonzai formu vermemi önerdi. Bonzai formu veremedim ama derin budama yaptım :)
3-4 yıldır somon rengi çiçekler açan begonvilim, aynı daldan çıkan yan dallara hem koyu pembe hem de somon çiçek vermeye başladı. Aşı gözü filan da yok. Derin budama yaptığım diğer begonvilim ise güzel bir ağaç olma yolunda ilerliyor. Ben form veremedim ama o salkım söğüt formunu benimsemiş görünüyor :) |
1 Eklenti(ler)
Çeliğini Antalya'dan aldığım ve Ankara'nın uygunsuz koşullarında küçücük bir saksı içinde binbir emekle yetiştirmeye çalıştığım, adeta üzerine titrediğim begonvilimin son hali
Eklenti 182712 Bayram tatiline giderken gelene kadar idare etsin diye biraz fazla su vermiştim, fazla sudan oldu sanırım, üzerindeki üç beş tomurcuğun hepsi buruşup dökülmüş, nasıl üzüldüm anlatamam...Bahar gelsin ilk işim saksısını değiştirmek olacak. İnşallah ondan sonra bol bol görürüm çiçeklerini, bir de bahar girmeden biraz budamayı düşünüyorum, umarım uygun bir zamandır... |
Benim begonvillerden biri
1 Eklenti(ler)
|
Merhaba,
Bu hafta sonu eşimle Bodrum'a ufak bir gezinti yaptık:D Daha önce Bodrum'a gitmemiştim. Ne kadar güzel bir yermiş. Tabi en çokta bembeyaz evleri saran begonvillere bayıldım. Bu mevsimde birçoğu budanmış olmasına rağmen kalanlar bile güzel görüntüler vermeye yetiyordu. Dayanamayıp bir begonvil de ben aldım tabi ki:) Bodur bir cinsmiş,normal begonviller gibi uzayıp, sarılmazmış.Satıcı çok fazla bulunan bir cins olmadığını, rengin seneye moda olacağını söyledi.(resimlerini en kısa zamanda yükleyeceğim) Çok inanasım gelmemişti ama havaalanında Bodrum'da yaşayan bir bayan "Her çeşit begonvilimiz var bunu görmemiştim nereden aldınız?" diye sorunca satıcının doğru söylediğine karar verdim. Şimdi sayın site üyeleri gelelim asıl konuya:) Benim korkum bu ani mevsim değişikliğinden çiçeğim etkilenir mi sizce? Çiçeğim dün Bodrum' da gayet sıcak bir havada mutlu mesut yaşıyordu, bugün İzmit'in soğuk ve yağmurlu havasına uyandı. Etkilenmemesi için ne yapabilirim? |
arkadaşlar acil yardım edin.. dün begonvil çeligi aldım ve dünden beri suda bekletiyorum.burdaki yazıları okuyunca kafam karıştı ben yanlışmı yaptım direk topragamı dikcektim yoksa sudamı köklenir cevablarınızı sabırsızlıkla bekliyorum
|
Alıntı:
Ancak aylardan haziran olmalı veya en az 30 C sabit sıcaklık sağlamanız gerekiyor . Kolay gelsin . |
ben begonvil celiklerimi bildiginiz yogurt kovasına su koyup onun içersine koydum şimdi pet şişeyemi almalıyım hangisinde daha iyi sonuc verir benim endişem begonvil celiklerinin ziyan olmayı ..sagolsun çelikleri aldıgım kişi suda beklet 20 gün sonra köklenir sonra dikersin demişti..
|
Konuyu tekrar baştan sona bir göz gezdirin:)
Su içerisinde çürüme işlemi yapmış olursunuz. Uygun sıcaklıkta, uygun toprak karışımında köklenme sağlarsınız. |
Konuyu zaten çözmüşsünüz:)
Salkım söğüt gibi olan begonvil uykuya dalınca, ana gövdeden 20-30 cm bırakıp kesin. bundan sonraki budama şekli bu olsun. uyanınca bıraktığınız 20-30 cm lik dallar çatallanır form kazanır. Hoşlanmadığınız kısımları ana gövde birleşiminden kesersiniz. Alıntı:
|
Alıntı:
Kapalı balkon ya da güneş alabileceği cam arkasına almanızı öneririm. |
Teşekkürler nurcanaybay. Kapalı ve öğleden sonra akşama kadar güneş alan balkonuma koydum. Bir sorun olmaz umarım.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 09:32. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025