![]() |
Alıntı:
gövde kalınlığı bunun bir bonsai adayı olduğunu söylüyor . Budayınca kalan çelikleri bize gönderin ;) Sn .TUTA 'nın yöntemiyle köklendirmenin tam sırası . Yanılıyormuyum ? |
Begonvil
Devamlı çelik alındığından bu hale gelmiş Bu sene kendi haline bırakalım çiçeklensin güzelliğini görelim derim
|
Sayın TUTA ,
takıldım sadece , arkadaşımızın bonsai konusunda da yabana atılmıyacak tecrubeleri var da ;) Benim 2 adet bonsai adayı , 2 adet de bahçemi süslesinler diye aldığım begonvillerim var . Bahçem de zaten en cömert tanımla " bir lokma " , yani anlıyacağınız dolmuş , taşıyor ... |
Begonvil
1 Eklenti(ler)
Bu cins bir defa çiçekleniyor fazla dallanıp budaklanmıyor ama cok gösterişli
|
Nazar deymesin.
|
5 Eklenti(ler)
En sonunda bir tane buldum ancak çiçeksiz ve birazda cılız geldi gözüme.Bunu bulduğuma şükür diyorum.Neredeyse tüm seralarda aradım ve sadece bunu buldum.Bunada şükür:D
Şimdi kırılan bir dalım var onu şişe yönteminde köklendirmeyi deneyeceğim. Aslında bir ara baştan sona okumalıyım sayfaları.Bunu kaybedersem nerden bulurum bilemiyorum bile. |
1 Eklenti(ler)
Fatih yakında çiçeğe gelir güneş ve koyun gübre şerbetini ihmal etme
|
Begonvilin güzelliği
1 Eklenti(ler)
Sizlere yeni bir güzel sunuyorum
|
Çok güzeller sayın TUTA ellerinize sağlık)
|
Sayın TUTA ve Sayın Acemifüsun,
Yorumlarınız ve değerli tavsiyeleriniz için çok teşekkürler... Sizin de belirttiğiniz gibi begonvilim balkonda, oldukça bol güneş alan bir yerde duruyor şu anda, sabah 11'den güneş batana kadar neredeyse aralıksız güneş alıyor. Umarım tez zamanda çiçeklenir... |
4 Eklenti(ler)
Bu sabahki durumları :
|
Sayın sındırgılı,begonvilleriniz harika bayıldım bir gün bende bu güzel çiçeye sahip olurum inşallah.
|
Ada begonvili
1 Eklenti(ler)
İlk çiçeğini gösterdi bakalım ne güzellikler sergiliyeçek
|
1 Eklenti(ler)
İstanbulu seven ve uyum gösteren katmerli bir güzel
|
2 Eklenti(ler)
Bu da ben den..
|
Çok güzel arkadaşlar begonvilleriniz.
Birde benimki açsaya şu çiçeklerini daha bu sene birkez açtı ardından döktü çiçekleri şimdi yeşil yaprak seyrediyorum bolbol :) Allahım yaa bi güzel açıp coşsa ya son bikezdaha enazından... |
Begonvil
1 Eklenti(ler)
Bu günki yeni rengimiz
|
Bu sayfada gördüğüm tüm begonviller çok sağlıklı ve güzeller. Yetiştiren arkadaşların ellerine sağlık.
Benim bu bahar aldığım begonvilimin yaprakları ise kıvır kıvır oldu ve dökülüyorlar. Bilgisi olan arkadaşlardan cevap bekliyorum. Bu yaprak dökülmesinde çok sulamanın etkisi var mıdır? Teşekkürler. |
Sn.SDurul ;
yaprak dökülmesi ile ilgisi var mı bilmiyorum ama begonvil çok suyu sevmez.Sulama arasını biraz açın bir de kıvrılan yaprak aralarına bakın ,hiçbir zararlının uğradığını görmedim ama belli mi olur .... |
Teşekkür ederim, sayın nurcanaybay. Begonvil saksısını süs kavunu ve bir sedum ile paylaşıyor. Hoş süs kavunu ölmek üzere, suyu keseyim, hemen. Şimdi bakıp geldim, yaprak altları temiz.
|
Günaydın,
Begonvilimin yaprakları çok açık renk oldu çok açık yeşil sebebi nedir acaba aldığımda açmıştı lila renkli sonra çiçekleri döküldü halen çiçeklenmedi. |
5 Eklenti(ler)
Bodrum'da oturanlar Bodrum'da ne kadar çok begonvil olduğunu bilirler, şahsen bende bir Bodrumlu olarak bizim mahallede'de bolca begonvil mevcut. Her sene komşuların ve mahalledeki begonvillerin budamasını yaptığımdan onlara ne kadar soğusam'da bir bakıma evlere çok güzel dekorasyon oluyorlar.
İşte mahallem'den ve kapımızın önünden begonvil resimleri; ;) |
5 Eklenti(ler)
Resimlere devam...
|
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Üşenmedim :p gelirken bir begonvil bir yasemin bir de ful (fulya/ful yasemin) aldım. Hermen ertesi gün diktim... ve artık tutmaları için dua ediyorum... Kışın kapalı balkonumdan salona almayı düşünüyorum. Donmalarını göze alamam. :eek:Ve burada bir üyenin begonvilini bir gecelik, don yüzünden kaybettiğini okudum. Kışın gübre döküp donmasını engellemeyi planlıyordum ama şimdi hiç riske girmeyi düşünmüyorum. Çiçek sevdam da çook yeni...İnşallah hevesim kırılmaz. :)):rolleyes: BODRUM'u yaşarim balkonumda.... ;) |
Alıntı:
|
Begonvil
2 Eklenti(ler)
begonvil
|
2 Eklenti(ler)
İlk açtığında beyaz idi, sonradan biraz pembeleşti:
|
Bunun cinsi böyle, ilk açtığında beyaz gibi sonrasında uçları kızarıyor. Çok tutulan aranan bir tür.
|
3 Eklenti(ler)
Tanrım, ne güzel renk vermiş; bak bak doyamıyorsun :(
|
2 Eklenti(ler)
Böyle de güzel olan begonvilim, ilk aldığımda katmerliydi. Ama ertesi yıldan itibaren böyle yalınkat açmaya devam etti. 3-4 yıl oldu. Neden olabilir. Tohumdan ekmiyoruz ya. Öyle derin budama da yapmadım ki aşılı yerini kesmiş olayım.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 22:32. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025