agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Sarılıcılar (https://www.agaclar.net/forum/sarilicilar/)
-   -   Begonvil, Gelin duvağı (Bougainvillea sp.) (https://www.agaclar.net/forum/sarilicilar/1695.htm)

Jezebel 10-08-2010 16:10

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi köknar (Mesaj 681825)
Bu begonvili dün aldım. Türü konusunda yardımcı olabilir misiniz? Yapraklarının rengi çok güzel. Diğer begonvillere nazaran daha yumuşak bu yapraklar.

Eklenti 165372

Eklenti 165373

Sn . köknar ,
gövde kalınlığı bunun bir bonsai adayı olduğunu söylüyor .
Budayınca kalan çelikleri bize gönderin ;)
Sn .TUTA 'nın yöntemiyle köklendirmenin tam sırası .
Yanılıyormuyum ?

ahmeter 10-08-2010 18:36

Begonvil

Devamlı çelik alındığından bu hale gelmiş Bu sene kendi haline bırakalım çiçeklensin güzelliğini görelim derim

Jezebel 10-08-2010 19:07

Sayın TUTA ,
takıldım sadece , arkadaşımızın bonsai konusunda da yabana atılmıyacak tecrubeleri var da ;)
Benim 2 adet bonsai adayı , 2 adet de bahçemi süslesinler diye aldığım begonvillerim var .
Bahçem de zaten en cömert tanımla " bir lokma " , yani anlıyacağınız dolmuş , taşıyor ...

ahmeter 10-08-2010 20:39

Begonvil

1 Eklenti(ler)
Bu cins bir defa çiçekleniyor fazla dallanıp budaklanmıyor ama cok gösterişli

sevim4 10-08-2010 21:29

Nazar deymesin.

Fatih 10-08-2010 22:41

5 Eklenti(ler)
En sonunda bir tane buldum ancak çiçeksiz ve birazda cılız geldi gözüme.Bunu bulduğuma şükür diyorum.Neredeyse tüm seralarda aradım ve sadece bunu buldum.Bunada şükür:D

Şimdi kırılan bir dalım var onu şişe yönteminde köklendirmeyi deneyeceğim.

Aslında bir ara baştan sona okumalıyım sayfaları.Bunu kaybedersem nerden bulurum bilemiyorum bile.

ahmeter 12-08-2010 13:42

1 Eklenti(ler)
Fatih yakında çiçeğe gelir güneş ve koyun gübre şerbetini ihmal etme

ahmeter 12-08-2010 15:37

Begonvilin güzelliği

1 Eklenti(ler)
Sizlere yeni bir güzel sunuyorum

acemifüsun 12-08-2010 17:22

Çok güzeller sayın TUTA ellerinize sağlık)

rain_man 13-08-2010 13:21

Sayın TUTA ve Sayın Acemifüsun,

Yorumlarınız ve değerli tavsiyeleriniz için çok teşekkürler...

Sizin de belirttiğiniz gibi begonvilim balkonda, oldukça bol güneş alan bir yerde duruyor şu anda, sabah 11'den güneş batana kadar neredeyse aralıksız güneş alıyor. Umarım tez zamanda çiçeklenir...

sındırgılı 17-08-2010 09:04

4 Eklenti(ler)
Bu sabahki durumları :

sevim4 17-08-2010 09:20

Sayın sındırgılı,begonvilleriniz harika bayıldım bir gün bende bu güzel çiçeye sahip olurum inşallah.

ahmeter 20-08-2010 11:42

Ada begonvili

1 Eklenti(ler)
İlk çiçeğini gösterdi bakalım ne güzellikler sergiliyeçek

ahmeter 20-08-2010 12:09

1 Eklenti(ler)
İstanbulu seven ve uyum gösteren katmerli bir güzel

nurcanaybay 20-08-2010 14:33

2 Eklenti(ler)
Bu da ben den..

arnavut biberi 20-08-2010 15:26

Çok güzel arkadaşlar begonvilleriniz.
Birde benimki açsaya şu çiçeklerini daha bu sene birkez açtı ardından döktü çiçekleri şimdi yeşil yaprak seyrediyorum bolbol :) Allahım yaa bi güzel açıp coşsa ya son bikezdaha enazından...

ahmeter 22-08-2010 14:55

Begonvil

1 Eklenti(ler)
Bu günki yeni rengimiz

Sevgi Durul 22-08-2010 15:03

Bu sayfada gördüğüm tüm begonviller çok sağlıklı ve güzeller. Yetiştiren arkadaşların ellerine sağlık.

Benim bu bahar aldığım begonvilimin yaprakları ise kıvır kıvır oldu ve dökülüyorlar. Bilgisi olan arkadaşlardan cevap bekliyorum. Bu yaprak dökülmesinde çok sulamanın etkisi var mıdır?
Teşekkürler.

nurcanaybay 22-08-2010 15:16

Sn.SDurul ;
yaprak dökülmesi ile ilgisi var mı bilmiyorum ama begonvil çok suyu sevmez.Sulama arasını
biraz açın bir de kıvrılan yaprak aralarına bakın ,hiçbir zararlının uğradığını görmedim ama
belli mi olur ....

Sevgi Durul 22-08-2010 15:21

Teşekkür ederim, sayın nurcanaybay. Begonvil saksısını süs kavunu ve bir sedum ile paylaşıyor. Hoş süs kavunu ölmek üzere, suyu keseyim, hemen. Şimdi bakıp geldim, yaprak altları temiz.

fmerry 23-08-2010 08:50

Günaydın,

Begonvilimin yaprakları çok açık renk oldu çok açık yeşil sebebi nedir acaba aldığımda açmıştı lila renkli sonra çiçekleri döküldü halen çiçeklenmedi.

tropik 24-08-2010 15:31

5 Eklenti(ler)
Bodrum'da oturanlar Bodrum'da ne kadar çok begonvil olduğunu bilirler, şahsen bende bir Bodrumlu olarak bizim mahallede'de bolca begonvil mevcut. Her sene komşuların ve mahalledeki begonvillerin budamasını yaptığımdan onlara ne kadar soğusam'da bir bakıma evlere çok güzel dekorasyon oluyorlar.
İşte mahallem'den ve kapımızın önünden begonvil resimleri; ;)

tropik 24-08-2010 15:35

5 Eklenti(ler)
Resimlere devam...

brandnew farmer 24-08-2010 16:31

1 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi ugur ozdemir (Mesaj 116212)
Merhabalar, aranıza yeni katıldım. Bugün bir sitede begonvil için " asıl bulundukları güney yörelerimizden alınıp başka yerlere götürülmemesi, bulunduğu yerde daha güzel oldukları vs. bir yazı okudum. Begonvil aşığı biri olarak yaşadığım şehir olan Bursa da neden sahip olamayayım anlayamadım. Çünkü 7 yıl önce Bodrum dan getirdiğim parmak boyunda bir kök bugün 2.5 metre ve inanılmaz güzel çiçekler açmakta. Kış yaklaşınca özenle apartman içine taşıdığım, bahar yaklaşınca yine öpe koklaya balkona taşıdığım, her akşam yapraklarını sevdiğim bu çiçeği taaa Bodrum dan Bursa ya getirdiğim için suçluluk mu duymalıyım? Söyler misiniz lütfen, kötü birşey mi yaptım ben?
Saygılarımla.

Uğur Özdemir

Ben de biraz önce üye oldum ve size çok çok katılıyorum.Ben önce Bodrum'a sonra Begonvil'e aşık oldum ve maalesef Ankara'da oturuyorum.
Üşenmedim :p gelirken bir begonvil bir yasemin bir de ful (fulya/ful yasemin) aldım.
Hermen ertesi gün diktim... ve artık tutmaları için dua ediyorum...
Kışın kapalı balkonumdan salona almayı düşünüyorum. Donmalarını göze alamam. :eek:Ve burada bir üyenin begonvilini bir gecelik, don yüzünden kaybettiğini okudum. Kışın gübre döküp donmasını engellemeyi planlıyordum ama şimdi hiç riske girmeyi düşünmüyorum.
Çiçek sevdam da çook yeni...İnşallah hevesim kırılmaz. :)):rolleyes:
BODRUM'u yaşarim balkonumda.... ;)

Yılmaz Yalçın 24-08-2010 17:36

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi brandnew farmer (Mesaj 687681)
Ben de biraz önce üye oldum ve size çok çok katılıyorum.Ben önce Bodrum'a sonra Begonvil'e aşık oldum ve maalesef Ankara'da oturuyorum.
Üşenmedim :p gelirken bir begonvil bir yasemin bir de ful (fulya/ful yasemin) aldım.
Hermen ertesi gün diktim... ve artık tutmaları için dua ediyorum...
Kışın kapalı balkonumdan salona almayı düşünüyorum. Donmalarını göze alamam. :eek:Ve burada bir üyenin begonvilini bir gecelik, don yüzünden kaybettiğini okudum. Kışın gübre döküp donmasını engellemeyi planlıyordum ama şimdi hiç riske girmeyi düşünmüyorum.
Çiçek sevdam da çook yeni...İnşallah hevesim kırılmaz. :)):rolleyes:
BODRUM'u yaşarim balkonumda.... ;)

Gördüğüm kadarıyla balkonunuz kapalı ve petek var.Bu şartlarda kışın hiçbir şey olmaz merak etmeyin.

ahmeter 25-08-2010 11:55

Begonvil

2 Eklenti(ler)
begonvil

sındırgılı 25-08-2010 13:24

2 Eklenti(ler)
İlk açtığında beyaz idi, sonradan biraz pembeleşti:

Mutlu Kutlu 25-08-2010 13:32

Bunun cinsi böyle, ilk açtığında beyaz gibi sonrasında uçları kızarıyor. Çok tutulan aranan bir tür.

sındırgılı 25-08-2010 13:38

3 Eklenti(ler)
Tanrım, ne güzel renk vermiş; bak bak doyamıyorsun :(

fatmadundar 25-08-2010 15:33

2 Eklenti(ler)
Böyle de güzel olan begonvilim, ilk aldığımda katmerliydi. Ama ertesi yıldan itibaren böyle yalınkat açmaya devam etti. 3-4 yıl oldu. Neden olabilir. Tohumdan ekmiyoruz ya. Öyle derin budama da yapmadım ki aşılı yerini kesmiş olayım.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 22:32.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025