![]() |
3 Eklenti(ler)
sn bari ' nin yolladığı tohumlarda çıkan pasifloralarım
|
Çok güzeller, sanki biraz büyük gibi. Sanırım çok değişik çeşitleri var. Biraz zahmetli herhalde Çarkıfelek çiçeği tohumdan büyütmek.
|
Yaprakların fotoğrafını çekip yayınlayabilirseniz yardımcı olmaya çalışırız Yalçın Bey. Diktikten sonra gölge bir alanda toprağını nemli tutun. Tahminimce Pas. caerula olabilir, ülkemizde en çok bu türden mevcut...
Sevgiler ;) |
Sevgili Yılmaz kağıt peçeteyi ıslatıp, kök kısımlarına sarın, dikinceye kadar nemini korusun. Diktikten sonra aspirinli su ile iyice sulayın:)
|
Sevgili Yılmaz bence önce saksıda ve gölgede dursun:)
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Passiflora tohumu eğer meyvesinden alınıp kısa süre içinde ekilirse tutma ihtimali çok yüksektir.Ancak yapı marketlerden alınan tohumlar eski olduğundan tutma ihtimali çok zayıftır..Mesela ben de Koçtaş'tan Vilmorin Marka passiflora tohumları aldım ancak 1 ay önce ektiklerimin hiçbirisi çimlenmedi..Zaten çimlenmesi 1-3 ay arasında gerçekleştiğinden umutsuzluğa kapılmak için tohum ekiminden itibaren en az 3 ay beklenmelidir.Tohum ekmek için başka saksı kullanın içine torfla karışık toprak koyup ısının 20 derece civarında olduğu gölge bir yerde saklayın ve jelatin ile saksının üzerini hava almayacak şekilde kapatın toprağını ise üzerine nemli olacak şekilde fıs fıs ile hafiften ıslatın ama asla çok ıslatmayın..Yoksa çürüyebilir tohumlar..Tohumları ekmeden önce bir gece portakal suyunda bekletin..Tohum ekmek için geç kalmadınız..Ama size tavsiyem tohumdan üretilmesi çok zor oldugundan fide temin edin. |
Alıntı:
Tam anlamadığım yer saksının üstünün örtülmesi. Şimdi ektikten sonra üstünü biraz ıslatıp jelatin ile kapatacağım. Işık ve hava almayacak. Her gün kaldırıp üzerini yeniden biraz ıslatacağım ve bu şekilde çimlenene kadar devam edeceğim. 1-3 ay arası. Sabrım var fakat cahillikten olsa gerek yanlış yapmaktan çekiniyorum. Yaklaşık bir ay önce Bozcaada'dan 3 dal getirmiştim. Onları ektim fakat tutmadılar zaten aldığımda da çok sağlıklı değillerdi Ya da ben beceremedim :). Şimdi tohumdan çimlendirmeyi deneyeceğim. Teşekkür ve saygılarımla. |
merhaba,çarkıfelek tohumdan elde etmek isteyenler passion flora caerulea(meyve rengi turuncu ve yumurta büyüklüğünde) şimdi şuan koçtaşda johnson-seeds tohum standında var.ve çoook ta hesaplı,3,10 tl,paketde 40-50 arası tohum var.meraklılara duyrululur..başarılar sizlere..
|
ayrıca bu passion flora tohumların çok çeşitlerini zengarden izmir'den de temin edebilirsiniz.ama ben uğraşmam hazır fidan olarak düşünüyorum derseniz,size tavsiyem /tropiksera.com/ dan mutlu abiden de temin edebilirsiniz..ben ondan hazırda ikitane aldım.panama red olanından ve çok hızlıda gelişiyor.sevgilerimle..
|
Yılmaz Bey;
Köklenene kadar gölge bir alanda nemli olarak tutulması Passifloranız için daha sağlıklı olacaktır. Sevgiler ;) |
Havalar pek soğuk değil, ortamıda nemli ama çamurlu olmamak kaydı ile tuttuğunuzda köklenme oranı yüksek oluyor :) Yapraklarının fotoğraflarının yayınlayabilirseniz türünüde belirlemiş oluruz. Umarım olumlu sonuç alırsınız...
Sevgiler ;) |
4 Eklenti(ler)
Sayın Sebahattin Bey,
İşte passifloramın fotoğrafları. |
Sayın Athena bitkileriniz son derece sağlıklı görünüyor, çiçeklerini açtığında yine görmek isteriz.
|
Yılmaz Bey çok büyük ihtimalle bu bir Passiflora incarnata. Soğuğa en dayanıklı Passiflora türlerinden biri. Umarım başarılı olursunuz...
Sevgiler ;) |
Passiflora caruela sanmıştım ama değil mi?
|
Caerula genelde beş loblu oluyor bazı yerlerde üç loblu türlerinede rastlamıştım, ancak ben bu incarnataya benzettim. Son fotoğrafta beş loblu bir yaprak var, Pas. caerulada olabilir ;)
|
Yarın bahçedeki ana bitkinin fotoğrafını çekerim:)Tomurcukları vardı üzerinde ozaman daha net olur:)
|
Evet daha iyi olur, internetteki fotoğraflara biraz daha bakınca kararım Pas. caerulaya doğru kaymaya başladı. Yarın genel fotoğraf ile kesin karara varmış oluruz...
Sevgiler ;) |
Bazı yapakları 3 loblu bazıları da 5 loblu..Acaba yaprakları büyüdükçe 5 loba mı dönüyor böyle birşey olabilir mi?
|
Alıntı:
sayın h. eraslan ; çiçekleri açtığında fotoğraflarını görürsünüz. |
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
P.caerula'nın tohumdan yeni gelişme aşamasında ilk yaprakları 1, sonrakiler 3, en son çıkmaya başlayanlar ise 5 loblu oluyor.
Bizim gariban bu yıl coştu, açtıkça açtı, artık tomurcukları azaldı. Çiçeklenmesi bittiğinde saksısını büyütmeyi ve yeni toprak koymayı düşünüyorum. |
Arkadaşlar,
İşyerimin bahçesindeki passifloranın türü carouela çıktı..Bugün inceledim 5-6 loblu yaprakları vardı..Bahçıvanda türünü onayladı.Merak ettiğim mesela gülleri çıplak köklü olarak Nisan sonuna kadar en geç bahçeye dikebiliyoruz ancak Mayıs gibi dikersek tutmuyor bunu bizzat denemiştim..Passiflorayı çıplak köklü dikmek için geç mi kaldık?Bahçenin nispeten gölgelik bölümüne diktiğim passifloralar tutar mı,şansım nedir? |
Sevgili Yılmaz bence İstanbul için geç sayılmaz bu hafta havalar da serin, gerçi deneyimli arkadaşlar ne der bilmiyorum? Sonradan aklıma geldi köklendirme hormonu elinizde varsa bir de o şekilde yeni aldığınız köklenmiş, körpe bir dalı deneyin:)
|
Alıntı:
|
Sevgili Nariel çok güzel çiçeklenmiş Pasiflora. Çiçek açtıktan sonra yaklaşık ne kadar kalıyor üzerinde?
|
Sevgili limon, çiçeklerçok kısa ömürlü, 1 gün açık kalıyorlar.
|
Meyve tutuyor mu (meyveli mi)? Sadece çiçek mi açıyor?
|
Malesef hiç meyve tutmadı. Teorik olarak tutması gerekiyor çünkü tutmazsa nereden tohum verecek? Bu zamana kadar 20'ye yakın çiçek açtı ama..
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 01:50. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025