![]() |
Zaferinandikli tohumların hepsi çimlendi mi?
|
Alıntı:
|
Arkadaşlar , tüm yazıları ve açıklamaları okudum.KOKULU Passiflora Actinia Çiçekli Meyveli benimki. En nadide türmüş içlerinde. Fakat bu 2. çimlendiremeyişim 2 hafta oldu bu kadar her talimata uydum ama ben de çimlenmiyor:( Lotusu bile çimlendirdim fire vermeden fakat çok üzgünüm. Üretici notunda portakal suyu çimlenmeyi tetikler yazıyordu, perlitle örtüm daha neler neler. Sizce daha erken mi? Lütfen bana en azından bu aşamalarda çimlenmemesi normal mi ya da çimlenecek bir tohum varsa ne olur yollayın :( Kokulu diyor üretici kokusu da harikaymış. Yeniden mi sipariş etsem ne yapsam :) Bu arada mum çiçeği Roa ile 2. minik yaprağını verdi ve 1.5 sene sonra gelişmeye sanırım karar verdi. Şimdi sıra pasiflora da ama çimlenmiyor bile..
|
Arkadaşlar p. incarnata maypop hakkında bilgisi olan var mı en düşük kaç derecede yaşıyor?
|
Arkadaşlar,
Bu pasiflora,çarkıfelek ya da saat çiçeği denen bitkinin meyvesi nasıl,ne tür vitaminleri içeriyor.Asıl ve en önemlisi bu bitkinin en kaliteli meyve vereni 4-5 yaşında olanı nereden güvenerek satınalabailirim.Doğruluğuna nasıl inanabilirim. Teşekkürler. |
merhabe arkadaşlar ( http://www.tohumlar.net/category.php?id_category=25 ) bu sitedeki Pasiflora - Çarkıfelek çiçeklerinin meyvesi yenilen cınsi mi değilmi bilen arkadaşlardan rıcam beni bilgilendirebilirlermi.
|
Sn.Yolac;
Tropik seranın satış listesinde var. Seranın sahibi Sn. Mutlu Kutlu sitemize de üye, bu konu hakkında kendisi ile irtibata geçebilirsiniz.... Sn. MEQAN 42; Verdiğiniz linkteki Pas. edulis ve Pas. ligularis türlerinin meyveleri yenilmektedir. Pas. ligularis "Sweet Granadilla" olarak bilinir, yabancı sitelerde aromatik bir tada sahip olduğunu okumuştum... Sevgiler ;) |
Passiflora edulis maruçya olarak bilinen meyve mi?
|
pasifloranın tohum dan çoğlatmanın en uygun zamanı hangi aydır
|
Alıntı:
|
Elimde bir yığın tohum var (220 kadar) ikinci sene meyve verdiğini öğrenince çok üzüldüm tek senelik olsa en azından meyve alıp dışarıda bırakırdım:(
|
Sn:siniroluyorum elinizdeki tohumlar passiflora edulis mi?.
|
Evet
|
1 Eklenti(ler)
Bu resmi facebookta üyesi olduğum passiflora grubunda buldum ve sizinlede paylaşmak istedim.
Eklenti 122376 Bu bir Passiflora actinia, odunsu gövdeye ulaşınca sanırım soğuklardan çok fazla etkilenmiyor. Facebook görüntüsü... Sevgiler ;) |
Alıntı:
Bende facebook'ta ilgili grubun fotoğraflarını inceledim çok güzel görüntüler mevcut, teşekkürler. |
Soğuğa En Dayanıklı Çarkıfelek Türü Hangisidir
Elimde çimlendirilmiş olan 10 çeşit kadar çarkıfelekten sadece 1 türü Çanakkale ili kazdağları eteklerindeki Bayramiç ilçesindeki çetin kar ve kış olaylarına dayanarak yapraklarını dahi dökmeden ayakta kalabilmiştir.
Tahmini olan var ise yazalım, olmayanları meraklandıralım. Çarşamba günü buraya cevabını yazıp resmini ekleyeceğim. |
200 den fazla passiflora var, tohumlarını bulabileceğiniz
Passiflora incarnata ve passiflora caerulea Kazdağı soğuklarına dayanır. Benim tahminim sizdeki passiflora caerulea dır. |
Sayın Denizakvaryumu, bu bitkinin Ankara'ya uygun bir türü var mı?
|
İncarnata Edirne' deki soğuklara dayanabilir mi gerçi onu da uzun süre önce almıştım çimleneceğini sanmıyorum:((
|
Benim bahçemde P. caerulea ve P. edulis var .
Yaprak dökmek şöyle dursun P. cerulea kış boyu büyümeye devam etti . Granadila pek keyfli değil ama hayatta . |
Sevgili gurbik67 nin gönderdiği pasifloram içerde. Geldiğinde bir iki gün içinde bütün yapraklarını dökmüştü. Şimdi yeniden filizlenmeye başladı. Yapraklar büyüyor günden güne:)
|
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Tohumdan yetiştirdiğim Passiflora incarnata kışa minik bir fide olarak girdiği için kapalı balkonda gelişmesini sürdürdü.. Temmuz ayında çiçeklerini görmeyi umuyorum.
Eklenti 125444 Passiflora Caerulea ise geçen kışı terasta geçirmiş, sorun yaşamamıştı. Bu sene de kapalı balkona almaya gerek duymadım. İyi gözüküyor ama diğeri gibi gelişmedi, dinlendi. Bir miktar yaprak döktü, baharda yeni sürgünler, yapraklar bekliyorum. Ankara'da sorun olmuyor diyebiliriz. Eklenti 125445 |
Geçen sene 3 tohumuna 10 tl verip almıştım ama, maalesef çimlendiremedim. Bu sene yine deneyeceğim. Tavsiyesi olan var mı, ne yapayım? Seram var şimdi eksem çimlenir mi?
|
3 tohum için 10 TL biraz fazla değil mi ?
Bence hazır yetiştirmekte olan arkadaşlardan fide alsanız çok daha mantıklı ya da en kötüsü yapımarketlerde tohum paketleri olarak satılıyor (5TL civar). Tohumlarını çimlendirmek zor diyorlar, bence en iyi seçenek fide olarak almak. |
Alıntı:
|
Hiç bir hasar yok , birisi bir yaşında geldi , diğerini ağustos ayında tohumdan kendim yetiştirdim . İkisi de hayatta .
P.caerulea ' yı ise tohumdan baharda çimlendirdim , yeminle tüm dalların boyu 10 metreyi geçti . Gövde çapı köke yakın kısımda işaret parmağım kadar var . Granadilla yeni filizlenmeye başladı , ona da pet su şişesinden sera yapmıştım. |
Sayın begonya benim tercihim size tohumla uğraşmak yerine ufak boylu bir fide edinin hem daha iyi olur ve tohum maliyetiden daha aza mal edersiniz. Çimlenir mi derdi de yok sonuçta.
|
Alıntı:
Seranız varsa şuan ekebilirsiniz ki ben elimde fazla olan tohumları bir saksının etrafına bırakmıştım buradada çimlenebildiler, sizde çimlendirebilirsiniz. |
Bu gün Passiflora cerulea 'mda tomurcuklar gördüm .
İlk açacağı için çok heyecanlandım , çekirdekten yetiştirdiğim için :) |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 16:07. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025