![]() |
1 Eklenti(ler)
|
400 kadar türünün olduğunu okumuştum. Panama Red ise en hoşuma giden renkerden birisi ayrıca çiçek yapılarında da çok çeşitleri var.
|
1 Eklenti(ler)
Benim passiflora caerula'm da iki yılın sonunda tomurcuk verdi iki adet. Çok sevinçli ve heyecanlıyım;)
http://www.agaclar.net/forum/attachm...6&d=1268423638 |
Alıntı:
pasifloraya dış mekanda hiç bir şey olmaz. bu kış -5 leri gördü hiç problem yok bunun yanında avakodam,mayer limon,kamkatlarım yer sorunu yüzünden dondular. merak etmeyin pasiflora batıda dondan etkilenmez. |
Passiflora cerulea .
2 Eklenti(ler)
Geçen sene bu vakitler o bir tohumdu .
Şimdi tomurcukları üzerinde . Eklenti 131569 Gövde kalınlığı da resimde belli oluyor . Eklenti 131568 |
1 Eklenti(ler)
Direkt olarak bahçeye ekerseniz maalesef olmaz .
Torfa ekip aylarca beklemek gerekiyor . Sn . sebnem 34 sakın pes etmeyin , bazen çimlenmesi aylar sürüyor . Bakın ekip de vazgeçtiğim Passiflora kaktüse komşu oldu ;) |
Şubat ortalarında tohumunu ektiğim Passiflora mollisimadan üç adet çimlendirdim.
Bu cinsin çiçekleri pembe, meyvesi de muz şeklinde oluyormuş, dilerim yaşatmayı da başarırım. |
Arkadaşlar,
Passiflora tohumunu bahçeye ekme zamanı nedir?Dİrek bahçemde torflu olan bölüme ekeceğim..Sıcaklık şartları oluştu mu yoksa belli bir zaman daha mı beklemeliyim? |
1 Eklenti(ler)
Passiflora edulis, kışı evde geçirdi . Bu hafta dışarıya almayı düşünüyorum.
|
Alıntı:
Passiflora geç çimlenebilen ve ilgi isteyen bir tür. O yüzden evde saksıda torf içerisinde uygun sıcaklığı sağlayarak çimlendirmeyi deneyin. Uygun boya gelince bahçenize alırsınız, böylesi daha sağlıklı olabilir. Zira dışarıya ektiğiniz tohum için gerekli nem ve sıcaklığı kontrol edemeyebilirsiniz.... Sevgiler ;) |
Ben tohumları aspirin erittiğim suda bekletip ektim ,bu sefer çimlencekmi marak ediyorum .Daha öncede portakak suyunda beletip ektim ama ektiğim ortam yumurta viyolüydü onda nemi ayarlamakta zorluk çektim malesef başarılı olamadım .
|
Passiflora tohumunda yaptıklarınızdan çok tohumun taze olması önemli .
Tohum taptazecik olmalı , veya vakumlu ambalajda size gelmiş olmalı . Benim başarıyla çimlendirdiklerim taze meyveden çıkarıp ektiklerim . Diğerleri büyük paralar sayıp 3 tohum aldıklarım , optimal koşullar sağladıklarım , malesef yaşatmayı başaramadıklarım veya hiç çimlenmeyenler . |
1 Eklenti(ler)
Ve bekleyişin sonu..
|
Gözün aydın sn.Nariel , çok güzelmiş ;)
Darısı başıma , ben hala bekliyorum ... |
Alıntı:
|
P.caerulea
1 Eklenti(ler)
P.caerulea 'm açtı nihayet .
|
Arkadaşlar,
P.caerulea tohumlarım 10 gün geçmesine rağmen henüz çimlenmedi neden acaba? |
On gün passiflora tohumlarının çimlenmesi için geç bir süre değil :)
Passifloralar geç çimlenebiliyor. Tohumun tazeliği, ortamdaki nem ve ısı miktarı çimlenme süresini etkiler... Özellikle tohumun tazeliği çok etkiler, şayet bayat tohum ise bir ay veya daha uzun bir sürede çimlenebilir... Sevgiler ;) |
P.caerulea
1 Eklenti(ler)
P.caerulea yakın plan .
|
Merhabalar,
Tohum Sepetin'den aldığım iki çeşit pasiflora tohumlarının sanırım tamamı çimlendi :) Henüz 2 yapraklar. Onların herbirini ayrı saksılara dikmem mi gerekir? Maalesef bu çiçek hakkında hiçbir bilgim yok. Yoksa birkaç kökü bir arada diksem olur mu? Bir de tohum paketinin üzerinde dona dayanıklı yazıyordu, Ankara'da bahçede olur mu? Elimdekilerinin bir kısmını en azından apartmanın bahçesine dikebilirim. Teşekkürler |
Peki ama ben onları çimlensinler diye dondurma kutusuna ekmiştim. Yani biraz daha büyüyünce mutlaka değiştirmem gerekiyor saksılarını. Ne kadar beklemeliyim acaba?
|
O zaman keserek alın kökü hava almasın.
|
Yani toprağıyla birlikte alın demek istiyorsunuz sanırım değil mi?Kökünü toprak dışına çıkarmadan değiştirebilirim yerini?
|
Evet bende öyle yaptım ama siz bilirsiniz toprağını oynatmadan alın.
|
Teşekkürler Sevim hanım. Biraz daha bekleyip 1-2 tanesinde deneyim önce. Bakalım ne olacak
|
Alıntı:
Acele etmeyin, yazdığınızı okuyun. Noktasını virgülünü koyun, imla hatalarını düzeltin. Ne siz üzülün, ne de bizi üzün... |
Sayın malina, kusura bakmayın tamam daha dikkatli olurum.
|
Çok çok ama çok mutluyum.Belkide ektiğim 50 tohum arasından bir edulis çıktı.Emin olamamıştım ama civcivlerin gazabından koruyup büyüttüm sülüklerini çıkarınca anladım.Bahçeye diktim ama en kısa zamanda yeniden saksıya almam gerekiyor sanırım kışın bir çelik alırım dedim işimi sağlama almak daha iyi olur herhalde saksının boyutları nasıl olmalı acaba?Bir de çiçekçiden aldım bir tür var soğuğa dayanıyor sanırım ama meyve vermiyor büyük ihtimal, acaba cinsi nedir?
|
Dün bir yapı marketten çeşitli çiçek tohumlarının arasında görünce hemen aldık iki paket. 23 Nisan da bozca adadan getirdiğim üç parçadan hiç birisi tutmadı, solup gittiler.
Şimdi bu tohumları ekmek istiyorum. Zaman olarak biraz geç mi kaldık? En azından bir paketini denemek istiyorum. Dikkat etmem gereken noktalar nelerdir. Evde saksı içine ekmeyi düşünüyorum. Aspirin içinde bekletmek **** su içinde bekletmek gerekir mi? Adım adım yazarsanız çok sevinirim. Bitkileri çok sevmeme rağmen yetiştirme konusunda çok az bilgim var. Saygılarımla. |
Benim ektiklerim den haber yok. Başarısız bir ekim uygulamışım. Tohum olunca yeniden deneyeceğim.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 16:08. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025