![]() |
4 Eklenti(ler)
Dört yıl önce tohumdan yetiştirdim. Şimdi bu durumda.
|
Alıntı:
Sn. Zafer İnandıklı, harika gözüküyorlar. |
Alıntı:
|
1 Eklenti(ler)
Pasiflora ilk meyveler.
|
Sevgili Zafer Bey,
Elinize sağlık yine çok iyi bakmışsınız passifloranıza:)Yavrusu da bahçemdeki yasemini çok sevdi sürekli düğüm atıp tırmanıyor:) |
Hepinize teşekkür ederim. Beş yıl önce tohumları ektiğimde, böyle muhteşem bir şey olacağını tahmin etmemiştim. Şu anda on metrelik bir alanı kaplamış durumda, müsait bulduğu her yeri kaplıyor.
Sevgili Yılmaz Yalçın, yaseminler gayet iyi durumdalar. Şimdilik saksıdalar, Sürgün vermeye başladıklarında müsait bir yere dikeceğim. |
Zafer bey sizin passifloranız ne kadar büyükmüş...bana gönderdiğiniz fidenin atası galiba..benimki son iki haftadır çok hızlı gelişmeye başladı..ne dersiniz bu sene çiçek açma ihtimali var mı?
|
Alıntı:
|
Bu sene tohumdan yetiştirdiğim edulisim 1 metreyi geçti sanırım.Üzerinde minik minik tomurcuk benzeri şeyler var acaba açmaya ne zaman başlar?
|
Tomurcuk olduğuna emin misiniz? Tohumdan yetiştirilen passiflora edulisler iki yıl sonra çiçek açmaya başlıyorlar. Fotoğraf çekme imkanınız varsa Sn. siniroluyorum görmek isteriz tomurcukları...
Sevgiler ;) |
2 Eklenti(ler)
Arkadaşlar,
İşyerimin bahçesindeki passiflorayı fotoğraflama imkanım oldu..Üzerinde onlarca çiçek varken bir günde hepsi gitmiş ne yazıkki çiçeklerini yakalayamadım:(İş değişikliği nedeniyle artık göremeyeceğim her sabah günaydın dediğim passiflorayı:( |
P. caerulea
4 Eklenti(ler)
Bu cins meyve vermez sanıyordum ...
Eklenti 150164 ama ... Eklenti 150165 ve... Eklenti 150166 ayrıca ... Eklenti 150167 ;) Tadı güzel olmaz belki ama renklenince hoş bir görüntü olacak . |
Sevgili Jezebel,
Maşallah çok güzel..Meyvesi güzel oluyor sizin türün sevgili Zafer İnandıklı'nınki de sizin türdendi ve ağrılara iyi geliyormuş:)Sizinki kaç yaşında? |
2 Eklenti(ler)
|
Sayın Jezebel, maaşallah bütün çiçekler meyveye dömüş. Hoş bir tadı var. içindeki kırmızı jelimsi kısım dil ve damak arasında sıkıştırıp, çiğnemeden yutuluyor. Ben geçen yaz günde iki adet olmak kaydıyla bolca yedim. Sakinleştirici etkisi hissediliyor.
|
Sn. Jezebel sizin pasiflora bir hayli coşmuş. Meyvelerini tadıp ilk izlenimlerinizi paylaşırsanız sevinirim.
Bende bu yıl bir paket tohum ektim. Fakat pek umutlu değilim. Marketlerden alınan tohumların yetişmediği söyleniyor genelde. Yinede beklemedeyim. Olmazsa çelik bulmaya çalışacağım. Çevrede rastlasam bir iki dal (ödünç :p ) alacaktım fakat hiç göremedim malesef. |
Alıntı:
Nasıl oldu da kışa dayabildi? |
ben bu kadar hızlı büyüyp sağa sola dolanmak için kendini paralayan bir bitkiyi ilk kez yetiştiriyorum. bu baharda yan komşum bir karış boyunda bir çelik verdi, şu an boyu bir metreye yakın. uzun bir sırık diktim dibine, inatla sarmaşılara dolanmak için çırpınıyor. duvarın dibinden çekmek zorunda kaldım ki sırığa dolansın,dikeceğim yere henüz karar veremedim,oratada kaldı. yanına da yaklaşmaya gelmiyor,maazallah eşe dosta dolanacak.yaratık gibi birşey ama enfes çiçeklerinin hayaliyle bekliyoruz bakalım...
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Bu bitkim de Vilmorin tohumundan .Bir paket ektim 2 adet çimlendi . Biri salyangozlara kurban gitti , diğeri de ortada . |
Sevgili Jezebel, tohumu nasıl çimlendirdiniz ben 4 defa denedim birşey çıkaramadım.
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
gövde ve yapraklar direk güneş ışığı istiyor,benimki devamlı güneş görüyor.resimleri paylaşacagım en kısa zamanda
|
1 Eklenti(ler)
bunlarda benim pasifloralarım koruması da yanında
|
Sevgili athena, hangi renk maşallah çok güzel gelişmişler.
|
Alıntı:
Ben onları gelişi güzel bazı saksılara ekmiştim . Şimdi bir çok farklı bitkinin saksısından Passiflora bitkileri çıkıyor . Yanlış anşaşılmasın , kolay bir tohum değil ;) Daha önce 15-20 lira verip aldığım tohumların hiç biri çimlenmedi;) Tohumun taze olması önemli . Şu an Buca ' nın Dumlupınar mahallesi 23 NİSAN İlköğretim okulunun arka sokağında olgun meyveleri olan bir bitki keşfettim . Fırsat bulursam resim çekeyim ;) |
Adını yeni mi öğreneceksiniz? Biran önce resimleyinde merakta bırakmayın, bilinense adını yazsanız da kafi.
|
Sn . nariçi başka bir sebeple o bölgedeydim , turuncu rengi görünce hemen Passiflora olduğunu düşündüm .
Netekim öyleydi , ancak aynı bölgede oturmama rağmen benim meyveler henüz olgunlaşmadı . Farklı cins olduğunu düşünüyorum . Bu gün akşam üzeri tekrar gideceğim , uygun olursa resimler , hatta meyve alabilirim ;) |
3 Eklenti(ler)
Büyükada daki, çiçeklerini ve meyvasını gösterdi:
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 16:10. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025