agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Sarılıcılar (https://www.agaclar.net/forum/sarilicilar/)
-   -   Pasiflora - Çarkıfelek çiçeği (https://www.agaclar.net/forum/sarilicilar/1313.htm)

aydindeniz 24-02-2014 15:52

tohumlardan ikisi poşet içinde filizlendiler onları içeri aldım ama sonra havaların erken ısınmasından dolayı tekrar sera ortamı da yaparak dışarı çıkardım. hatayda havalar çok sıcak bu nedenle poşetleri 2 hafta önce çıkardım çıkardıktan sonra bir tane daha filizlendi. şu anda tamamı poşetsiz dışarda duruyorlar. toplamda 3 tane filizlenmiş buna da şükür ama hangi türleri filizlendi çok merak ediyorum sanırım bu süreç daha çok uzun.

olcim 24-02-2014 16:07

Ben de tohum istiyorum , lütfen kimde var ?

seröz 26-02-2014 16:25

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi cihan_as (Mesaj 1247458)
sn seröz, size tohum göndermişdim(çarkıfelek) elinize geçtimi?

evet aldım çillenmesini bekliyorum.henüz bi hareketlenme yok.

Kayahann 26-02-2014 16:59

ben de zengarden'dan aldım bakalım umarım başarırım çimlendirmeyi

münevver48 07-03-2014 19:56

değerli arkadaşlar yirmi yıl önce bir sarmaşık gördüm.adını bilmiyorum.sadece pasifloren sarmaşığına çok benziyor. çeliğinden aldım ve tuttu malesef daha sonra ben o çiçeği kaybettim.pasifloren çiçeğinin bir türü olduğunu tahmin ediyorum.internette o kadar aramama rağmen karşılaşmadım tabi adını bilsem iş kolay.sizlere tarif etsem acaba bir tanıyan olurmu?
yaprakları tahminim beş çentikli çiçeğinin büyüklüğü avuç ayası büyüklüğünde taç taprakları beyaz beş altı tane yalın katlı nergiz formunda fakat içinde kırmızı uzun bir tüyü var hani bazen şapka kenarındaki gibi belki eksiklerim olabilir. uzun zaman olduğu için ancak bukadarı aklımda tarifim size tanıdık gelirse bildiklerinizi paylaşırsanız çok sevinirim.bu konuyu buradan açmam doğru olup olmadığını bilmiyorum. hepinizin hoşgörüsüne sığınarak saygı ve sevgilerimle

turkanatalay 08-03-2014 09:09

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi aydindeniz (Mesaj 1253029)
tohumlardan ikisi poşet içinde filizlendiler onları içeri aldım ama sonra havaların erken ısınmasından dolayı tekrar sera ortamı da yaparak dışarı çıkardım. hatayda havalar çok sıcak bu nedenle poşetleri 2 hafta önce çıkardım çıkardıktan sonra bir tane daha filizlendi. şu anda tamamı poşetsiz dışarda duruyorlar. toplamda 3 tane filizlenmiş buna da şükür ama hangi türleri filizlendi çok merak ediyorum sanırım bu süreç daha çok uzun.

Aydın Bey, ne kadar sürede çimlendiler acaba tohumlarınız? Ben Şubatta ektim. Henüz kıpırtı yok. Acaba çıkmayacaklar mı? Mayıs sonuna kadar dışarıda bekletip(şimdilik üstleri streçli şekilde kalorifer üstündeler) çimlenmezlerse haziran tmmuz ağstos aylarında buzdolabında tutup sonra tekrar 3 ay dışarıda tutmayı düşünüyorum. Gene çimlenmezlerse ümidi keseceğim.
Bu tohumların çimlenmeme ihmaline karşı tohum payaşacak arkadaşlar varsa bana bildirebilirler mi acaba? ELimdekiler passiflora Incarnata ve Passiflora Alata tohumları idi.

beyazçiçek 14-03-2014 14:17

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi turkanatalay (Mesaj 1257302)
Aydın Bey, ne kadar sürede çimlendiler acaba tohumlarınız? Ben Şubatta ektim. Henüz kıpırtı yok. Acaba çıkmayacaklar mı? Mayıs sonuna kadar dışarıda bekletip(şimdilik üstleri streçli şekilde kalorifer üstündeler) çimlenmezlerse haziran tmmuz ağstos aylarında buzdolabında tutup sonra tekrar 3 ay dışarıda tutmayı düşünüyorum. Gene çimlenmezlerse ümidi keseceğim.
Bu tohumların çimlenmeme ihmaline karşı tohum payaşacak arkadaşlar varsa bana bildirebilirler mi acaba? ELimdekiler passiflora Incarnata ve Passiflora Alata tohumları idi.

merhaba, ben aralık ortası gibi 5 tohum ekmiştim.artık umudumu tatamen yitirmişken 2 hafta önce 2 tanesi çimlendi,birini kaybettim, diğeri yaşıyor.

seröz 19-03-2014 16:53

5 adet tohum çimlendiler ve ve şuan ana yapraklarını çıkarmaya başladılar.müsait bir zamanda resimlerini eklerim.

vehbi 03-04-2014 10:56

2 Eklenti(ler)
Yaklasık yirmi yirmi beş gün önce passiflora tohumlarını ekmiştim çimlenmeye başlamışlar.
Passiflora coccinea

vehbi 03-04-2014 10:57

2 Eklenti(ler)
Resimlerin devamı passiflora ligularis ve coccinea

vehbi 03-04-2014 11:00

2 Eklenti(ler)
Çimlenen passifloraların devamı passiflora coccinea ve recomosa havalar ısınmaya başlayınca çimlenmeye başladılar.

olcim 04-04-2014 14:36

9 mart da sayın Vehbi beyin gönderdiği 2 çeşit passifloradan 5 er adet tohum ekmiştim , henüz sadece 1 adet tohum çimlendi . Aslında saksıda 5 tane fide de var , fakat ben onların passiflora olduğundan pek emin değilim.
Aslında çimlenmek için biraz geç kaldılar , bekleyip göreceğim :)

münevver48 24-04-2014 00:23

1 Eklenti(ler)
geçtiğimiz yıl tohumdan ürettiğim pasifloren çiçeğim.

mertbeyaz 13-05-2014 13:32

Münevver hanım passifloranız meyve veriyor mu? Cehaletimi maruz görün lütfen. Evimin yakınlarda bir passiflora var. Yaprak uçları sizinkinden daha oval. Çiçek açıyor ama meyve verdiğini görmedim nedense. Türünden kaynaklanıyor olabilir mi? Çelik almayı düşünüyorum meyve veren cinsinden ise.

münevver48 15-05-2014 07:24

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi mertbeyaz (Mesaj 1283249)
Münevver hanım passifloranız meyve veriyor mu? Cehaletimi maruz görün lütfen. Evimin yakınlarda bir passiflora var. Yaprak uçları sizinkinden daha oval. Çiçek açıyor ama meyve verdiğini görmedim nedense. Türünden kaynaklanıyor olabilir mi? Çelik almayı düşünüyorum meyve veren cinsinden ise.

meyve veren tür diye satılıyordu. zengarden den aldım henüz 1 yaşında meyve tutan çiçeği yok olursa ilerki zamanlarda fofoğraflarını paylaşırım.

mertbeyaz 15-05-2014 08:12

Teşekkürler münevver hanım. Benim gördüğüm passiflora büyük ihtimal meyve vermeyen cinsten. Geçen gün üşenmeyip iyice inceledim yaprakları sizinkinden baya farklı. Genede sağolun.

evandevan5 15-05-2014 09:04

Pasiflora edulis tohumu ektim ama birşey olmadı henüz çıkan birşey yok.

Zafer İnandıklı 01-06-2014 20:31

1 Eklenti(ler)
Pasiflora edulis. Rüştünü ispat etti.
Vehbi kardeşime bir kez daha teşekkür ediyorum.

xenkebikec 03-06-2014 20:09

2 Eklenti(ler)
Bizimkilerden iki kare paylaşmak istedim. Bahçeyi çok sevdiler, şu anda üç ayrı yerdeler ve anladığıma göre heryeri ele geçirmek istiyorlar. :p

Türünü bilmiyorum ama çok fazla meyve veriyor. Sanırım yenmesinde bir zarar yoktur.

Rayz 09-06-2014 16:18

4 Eklenti(ler)
Passiflora Grenadillamız
Pollenledikten bir hafta sonra meyve verdi, tutmasını bekliyordum ama bu kadar kısa sürede bu kadar büyümesini beklemiyordum. Bir kavun kadar büyümesini bekliyorum, bal gibi tatlı meyvesi olduğu söyleniyor.

seröz 11-06-2014 07:15

1 Eklenti(ler)
Sayın cihan_as ın gönderdiği pasifloralar.

Eklenti 501331

fleabattery 18-06-2014 18:13

Selamlar. Pasiflorayı terasta demire sardırmak gibi bir fikrim var ama, bitkinin kavrulmasından endişe ediyorum. Teras hep güneş görüyor. Demirler çok ısınıyor. Çok da hızlı büyüyor, biran önce bir şeyler yapmak istiyorum. Ne yapabilirim? Tecrübesi olan arkadaşlar bir yol gösterebilir mi?

fleabattery 18-06-2014 18:20

1 Eklenti(ler)
Bir de cinsini bilemiyorum ben. Alt yapraklarının lobu daha az. Bu tür soğuğa dayanıklı bir tür müdür? Anakara' da kışın dışarıda yaşayabilir mi?

maya 19-06-2014 07:54

1 Eklenti(ler)
Ve huzurlarınızda ilk passiflora çiçeğim :rolleyes: Her gün tüm bu güzelliklerin hayatıma girmesine neden olan agaclar.net üyelerini sevgiyle anıyorum ;)

cicek2000 19-06-2014 15:00

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Rayz (Mesaj 1293920)
Passiflora Grenadillamız
Pollenledikten bir hafta sonra meyve verdi, tutmasını bekliyordum ama bu kadar kısa sürede bu kadar büyümesini beklemiyordum. Bir kavun kadar büyümesini bekliyorum, bal gibi tatlı meyvesi olduğu söyleniyor.

Polenlemeyi nasıl yapıyorsunuz, anlatabilir misiniz? Şimdiden teşekkürler.

seröz 28-06-2014 15:13

3 Eklenti(ler)
Eklenti 505331

Eklenti 505332

Eklenti 505333

münevver48 07-07-2014 17:44

1 Eklenti(ler)
sıcaklardan rengi bile bir garip oldu

Sozsen 12-07-2014 18:55

1 Eklenti(ler)
Herkese merhaba,
Birkaç ay önce Heybeliada' ya taşınınca baharda tabiatın uyanışına daha yakından tanıklık ettim. Anakarada farketmediğim ya da hiç görmediğim bitkileri ve çiçekleri şimdi öğrenmeye çalışıyorum. Bu ilk mesaj vesilesiyle sormak istediğim konu şu:
Ada çevresinde gezinirken Pasifflora' yı farkettim. 3 gün önce olmuş meyvelerinden birkaç tane kopardım; meyvesinin tohumlarını nasıl kurutabilirim ve yetiştirmek için ne önerebilirsiniz? Bitkiden çelik dediğimiz yöntemle bir kaç dal alabilirim ama bu dönem hangi dalları kesmeliyim bunu bilmiyorum. Tohumunu kurutmak ve filizlendirmek içinse tam olarak nasıl bir işlem uygulamalıyım?
Önceki 19 sayfadaki her postu okumuş olmama rağmen kesin bir yöntemde kararsız kaldım. Temmuz ayı için bu işlemler doğru zaman mıdır?

Herkese çiçek kokuları içinde günler dilerim :)

Sozsen 12-07-2014 19:06

1 Eklenti(ler)
Diğer fotoğraflar yüklenmemiş, ekte gönderiyorum.

Sozsen 12-07-2014 19:09

1 Eklenti(ler)
Dosyalar tek tek yüklendiği için (nedeni anlamadım) son olarak meyvesinin fotoğrafını da ekliyorum.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 01:52.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025