![]() |
2 Eklenti(ler)
Benim passiflora fidelerimin yaprak şekilleri birbirinden farklı. Bunlar aynı cins mi yoksa büyüdükçe birbirine benzeyecek mi ?
|
Bizim bahçede var.Daha meyvesini görmedim.Sanırsam bu çiçeği kaynatıp içince ağrı kesici etkisi vardı.İnternetten biraz araştırınca zor bulunan bir çiçek olduğunu anladım.Bu arada bu çiçek ile ilgili bir soru kim 1 milyon isterde çıktı.
|
2 Eklenti(ler)
Normal pasifloramı balkon demirlerine sardırdım.
Eklenti 329700 Bu bebeklerde pasiflora coriacea. Baharda ekmiştim tohumları ama bir ay önce çıktılar.;) Eklenti 329701 |
2 Eklenti(ler)
Merhaba arkadaşlar,
Aşağıda resimleri bulunan pasifloramın cinsini bilmiyorum. Meyveleri yenir mi?Kışın terasta kalsa bir şey olur mu? Eğer cinsini öğrenebilirsem; araştırmamı ona göre yapacağım. http://www.agaclar.net/forum/attachm...tograf0181.jpg |
Geçen sene ben balkonda malesef kış sert geçince kaybettim. meyvelri yeniyo. sevgiler
|
1 Eklenti(ler)
İncarnata üç yaşında. Giderek güçleniyor, seneye belki meyve verebilir..
|
Arkadaşlar Passiflora incarnata türüne ait tohum veya çelik paylaşabilecek bir arkadaş varsa karşılığında doğal kuşkonmaz tohumu ile takas edebilirim. Veya ücret karşılığı da alabilirim.
İnternet üzerinden tohum temin edecektim fakat hem miktar az hem fiyat fazla. :) |
1 Eklenti(ler)
Bugün pasiflora edilüs hasadı yaptım tadı hoşuma gitti.
|
Arkadaşlar ücret karşılığı "Passiflora Incarnata,Passiflora Edulis ya da Passiflora quadrangularis tohumu - çeliği gönderebilecek birileri var mı?
Yardımcı olabilecek kişilere çok minnettar kalacağım Düzeltme:An itibariyle "tradewindsfruitstore.com" adlı siteden 3 çeşit(edulis,quadrangularis ve incarnata) tohum aldım. Bakalım ne zaman gelecek:eek: |
Passiflora Coriacea
1 Eklenti(ler)
Meğer bizimki bir çok çiçek açmış..
Bu kadar minik çiçeği nasıl göreyim.. :p |
Aaaa... Çok şaşırdım, bu büyümeyen dediğin tohumdan yeni çıkan pasiflora mı?
Çiçeğin boyutu bu mudur yani? ;) |
Kontrol et bence seninki de açmış olabilir..
Şaka gibi ama, o kadar da minik :) Boşuna mı uğraştık acaba :p |
Hemen balkona çıkıp benimkini de kontrol ettim, evet tomurcuklar varmış. Büyüteç lazım görmeye. Neyse bu hali de çok sevimli... ;)
|
Umarım meyve de oluştururlar..
Sinirlenince at ağzına bir tane.. ;) |
Bodur passiflora. ;)
Hiç yoktan iyidir. Ve bir gün büyür. |
Merhabalar, daha önce bu sayfaya yüklediğim pasifloramın terasta bakılamayacağını öğrendim. şu an tellere sarılmış ve 3 metre boyu var. Kapalı balkona almak istiyorum fakat nasıl yapacağımı bilmiyorum. Tele dolandığı için ayırırken zarar vermekten korkuyorum. Yardımcı olursanız sevinirim.
|
passiflora çeliklerini köklendirip mi dikmek gerek yoksa nemli toprakta beklemeden mi dikilmeli ?
|
Benim bahçedede var bu.Gayet güzel açıyor fakat renkleri mat.
|
Passiflora coriacea
1 Eklenti(ler)
Tüm tomurcuklar açıldı döküldü.. Son çiçeği riske atmamak için fırça ile tozlaştırdım..
O da meyve tuttu.. Fakat tıpkı bitkisi gibi meyvesi de çok yavaş büyüyor.. Neredeyse 20 gün oldu halen yeşil.. Eklenti 346053 |
Meyvesi de çiçeği gibi çok şekermiş... ;) Benimki de birkaç çiçek açtı ama meyve tutumu olmadı maalesef.
Kışı nerde geçirecek bu güzel? |
Alıntı:
Sen sera yapacaksın sanırım. |
Dermeçatma bir sera yapacağım işte, ne var ne yok içine doldurucam. ;)
|
Alıntı:
14 çeşit toplamda 70 tohum 13,25 € ... Almanya fiyatı.... Passiflora edulis purple giant Passiflora Incense (3 Samen) Passiflora Incarnata Passiflora foetida Passiflora Morifolia Passiflora Capsularis Passiflora Ligularis Passiflora Maliformis Passiflora red Giant Passiflora winterhart Caerula Passiflora Mollissima Passiflora Collinvauxii Passiflora Quadrangularis Passiflora rubra Ben yaklaşık bir ay önce aldım ve her çeşitten ikişer tohum olmak üzere tek tek 28 ayrı küçük plastik bardaklara ektim.. Şu an için sadece Rubra çimlendi.. Ekimden çimlenmeye kadar 3 hafta geçti.... Her ne kadar diğerleri çimlenmiyor diye hırs olmaya başlasada sabredeceğiz.. El mahkum... |
1 Eklenti(ler)
Alıntı:
Diğerlerinden tek bir tanesi olsun çimlenmedi... Eğer bu Rubra da çimlenmeseydi hakikaten büyük hayal kırıklığı olacaktı... Bu arada bu fotoğraf dün çekilmişti... Bu sabah sap kısmına biraz gübre dolgu yaptım. Gün içi son halini tekrar yüklerim... Eklenti 348487 |
Aklıma gelmişken, çimlenmeyi ilk gördüğümde büyük bir hata yapmıştım...
Çimlenmeden sonraki gün çimlenmiş olan tek passiflora bardağını diğerlerinin yanından alıp daha sıcak ve daha ışıklı bir yere koymuştum... Heyhat, daha sonra yine burada okuduklarıma bakarsak, resmen bitkiyi şoka sokmuşum... Allahtan şu an için herşey yolunda görünüyor... Hele hele dün kurmuş olduğum yapay ışıklandırma sisteminden sonra... O fotoğraflarıda gün içi yükleyeceğim foruma.. |
2 Eklenti(ler)
Alıntı:
İkinci resimde ise her bardağa bir tane olacak şekilde çimlendirme denemelerim... Nem oranını muhafaza için Naylon ile devamlı kapalı... Arada havalandırıp fısfıslıyorum tabii... Toplamda 28 bardak olmak üzere iki farklı saksı... Birini iki gündür kalorifer üzerinde tutuyorum ama banamısın demediler... İyi peki..... |
1 Eklenti(ler)
Dört gün önce %50 oksijenli su %50 yağmur suyuna ıslattığım passiflora çelikleri....
İtiraf, bilmediğim çok şey var... Bilmediğim ve birebir yardım alamadığım konularda deneme yanılma yoluna gider, aklıma gelen herşeyi denerim... Şu an için bu üç çeliği bir ya da iki hafta şişede tuttuktan sonra kum + çiçek gübresi ortamına dikmeyi düşünüyorum... Öneri ya da tavsiyeler olursa mutlaka değerlendiririm... ''Köklenmelerini bekle, köklenme gözlemlemedikçe suda kalsın'' diyen olursa dikkate alacağım... |
Türü (ya da türleri) nedir?
|
Alıntı:
|
Alıntı:
Ki, saksının içindeki kartta sadece Passiflora yazıyordu cinsi yazmıyordu... Çiçek resmi ise caerulea veya incarnata resmine benziyor... |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 23:15. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025