![]() |
Çok sağol Adacığım,
Alıntı:
|
Selluka tohumlarının sahiplerine doğru yolculukları bugün başlıyor ;)
|
papatyam kum gülü olan paket benim sellukalarla birlikte
|
Memet zarfın üzerine yazmış adını ;)
Alıntı:
|
oLEYYYYYY
|
aahhhh.. Nasıl olur Elfolgi'nin paketini yollamayı mı unutmuşsun, tüh aksiliğe bakın.:dilli:
|
Yaaa vah vah...
|
Nayır Olamazzz.
Offfffffffffffffff. Olmaz böyle şey çıldıracağım. Sellukaya nezaman kavuşacağım.. |
Ay evet ya,
Neyse Pazartesi günü gönderirim artık :D Alıntı:
|
Benim tohumlarım geldiiiiiiiiiii!!!! Çok mutluyum! memet ve papatyam çok teşekkürler!!!:D
|
Aaa ciddimisin ne çabuk geldi :)
|
Ekme işlemine başladınız mı?
Sera gibi yaparsanız daha çabuk çimlendiğini göreceksiniz. Benimki inanılmaz şekilde hızlı büyüdü.Fotoğrafını öğlen koyacağım. |
Alıntı:
Ben de şaşırdım. Çok çabuk geldi. En uzak ben miyim onu da bilmiyorum gerçi ama, Ankara'ya ulaştı sellukalar. Tekrar teşekkürler. Henüz ekemedim. Hala işyerindeyim çünkü;) Önümüzdeki hafta da iş seyahatine çıkacağım. 1Nisan'a kadar evde yokum. O yüzden dönünce ekmeye karar verdim. Sellukalarımı evde yapayalnız bırakmak istemiyorum. Ankara'dan haberler şimdilik bu kadar. Söz İstanbul'da :D |
Merhaba Karabük ten haberler...
Sellukalar şu an elimde .Çok mutluyum.Bazı arkadaşlar biraz uğraştılar.Ama yinede artık güç bende...:)Sellukalar benim.Sayın Memet ve Papatyam 'a teşekkür ederim.Saygılar Selamlar... :))))):D |
Ankara 2, Bursa 1, Aydın 1, Kocaeli 1, Afyon 1, İstanbul 9, Bir tane daha var ama söylemem ;)
İlk İstanbullu lar alır diye düşündüm ama Ankara bizden hızlı çıktı :) |
Tüh yalanımız çıktı meydana :)
Güzel günlerde büyütün Sellukalarınızı ;) |
Alıntı:
|
İşte bu !teşekkürler papatyam:)
|
Sellukalarınız hayırlı olsun.
|
Daha alamadım yola çıktığına sevincim:)
|
Mutlu olak istiyorsan mutlu etmeyi bileceksin,
Mutlu ettiğim için mutluyum, |
Ben tohumlarımı eve götürmeyi unuttum,
|
şey gibi oldu ,şükr edebildiğin için şükr et!
|
Eh artık onyedi martı bayram olarak ilan edebiliriz.
Daha sonra ilk çiçek açınca bir bayram daha ilan ederiz. |
Memet abi seninkinde daha hareketlenme yok mu?
|
bir sürgün var. Yedek ayırdığım üç taneyi dikeceğim yarın.
|
E hani nerede bu kargolar kuryeler, şehirdışına daha bile çabuk varmışlar iyi mi?
İstanbul'un göbeğinde halen daha merak ve sabırsızlıkla bekleşiyoruz. Yoksa benim zarflarda mı bir sorun var Papatyam? :) |
1 Eklenti(ler)
Buda benim ki:p
|
Eh bu İstanbul'a başlı başına bir ayrı ülke diye boşuna demiyorlar.
Trafikten yetişemedi demek kargo size daha. |
Caploonba sellukan çok güzel büyümüş.
|
Tüh, hevesim kursaüımda kalmaz umarım :(
|
Fotoğrafını koyduğum sellukamı ne zaman saksıya almam lazım?
|
Biraz daha bekle bence. Hava da tam düzelsin.
|
Bana ayrılan tohumlar da geldi.
Bu tohumların alındığı bitkiyi yetiştirenden başlayarak, bizlere ulaşmasına kadar eli değen herkesten Allah razı olsun. İnşallah her yerde, hepimizin evinde ya da bahçesinde, bu tohumlar çimlenip, sellukalar çiçeklenir de herkes kendi adına , kaybolmaya yüz tutan bir değerimizi ihya etmenin sevincini yaşar. Hepinize teşekkürler. Acaba tohumları nasıl, ne zaman, hangi şartlarda ekeceğimizi bir daha topluca belirtsek mi? Sert kabuklu görünüyor, hani biraz sıcak suda, bir gece ılık suda bekletmek gibi. Vs.vs. |
Caploonba, balıkçının mesajı bence sana, baştan bir anlat nasıl çimlendirdin. Forumun başında Mine hanımın bilgileri de var oksijenli su, ılık suda bekletme gibi.
Bir toparlama yapıp anlatırmısın? |
Eve şimdi geldim,sürpriiiiiiiz!
Tohumlarım elimde. papatyam çok incesin,praecoxları da unutmamışsın. Memet'e ve Papatyama tekrar tekrar teşekkürler,bizleri sevindirdiniz. |
Ben nasıl çimlendirdiğimi anlatayım.
1-Tohumları ılık suya 2 damla oksijenli su damlattım ve 15 saat beklettim 2-Tam 15 saat sonra bardaktan aldığım tohumları,içinde torf bulunan altı delik pet bardaklara tohum görünecek şekilde ektim. 3-Pet bardağın üstüne altını kestiğim pet su şişesini kapattım(Günde 1 saat havalandırdım). 4-Her akşam 3-4 damla su damlattım. Bu aşamaları uyguladıktan 4-5 gün sonra tohum çatladı ve 2 gün içinde uzayıp yaprakları açıldı. |
Memet bey Papatyam teşekkürler 17 mart saat 11 civarı geldi selluka tohumlarım birde kum güllerim umarım başarırım dua edin arkadaşlar seneye bir sürü sellukamız olacak allahın izniyle:)ben dua etmeye başladım bile AMİN:)
|
Fethiye'den selamlar
Çok mu geç kaldım acaba, bende isteyebilir miyim selluka tohumu. Fethiye'nin iklimine uyarsa ve halen elinizde varsa. Şimdiden teşekkürler. |
Alıntı:
İnşallah inşallah. Biz de o zaman tohum dağıtırız, nasip olursa. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 12:03. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025