agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Sarılıcılar (https://www.agaclar.net/forum/sarilicilar/)
-   -   Selluka (Vigna caracalla) (https://www.agaclar.net/forum/sarilicilar/1266.htm)

sadiyeyavuz 10-04-2007 11:55

bir tohumda bana gönderin lütfennnnn.kargo ücreti neyse karşılarmben arkadaşlarrrr...çok güzel çiçekler bunlar

sadiyeyavuz 10-04-2007 12:03

:( memet bey bir tohumcukta bana lütfen :o

papatyam 10-04-2007 12:09

Sn. Sadiyeyavuz,
Selluka ile ilgili tüm yazıları baştan sona kadar okumanızı tavsiye ederim,
Biz bu tohumları çok bekledik, zor bulduk (memet arkadaşımızın o kadar çok emeği var ki bulunması hakkında) ve dağıtımımız da bitti elimizde tohum kalmadı siz forum'u okuyun bir sene de ben beklerim derseniz bizler buradayız :)

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sadiyeyavuz (Mesaj 93655)
bir tohumda bana gönderin lütfennnnn.kargo ücreti neyse karşılarmben arkadaşlarrrr...çok güzel çiçekler bunlar

Todor 10-04-2007 13:02

Alıntı:

bir tohumda bana gönderin lütfen.kargo ücreti neyse karşılarmben arkadaşlar...çok güzel çiçekler bunlar

Sevgili Sadiyeyavuz, anladığım kadarı ile yurt dışından tohum getirtme şansınız var. Biz ülkemizde uzun zamandır arıyoruz. Bazı arkadaşlarımız, özellikle Memet bu konuda çok çaba sarf etti. Belki siz yurt dışından getirtip bize bu konuda yardımcı olmak istersiniz.

BenBen1967 10-04-2007 13:35

Alıntı:

İkinci parti bulsak hemen ama hepsi bitti kimsenin elinde de kaldığını sanmıyorum.Biz elimizdekileri bile hala çimlendirmeyi başaramadık:(

BenBen1967 10-04-2007 13:39

Karşılarına geçip ağlasam bana acırda çimlenirler mi acaba?Ama ağlamak istiyorum artık .Tüm tohumlarım çimlendi Selluka da hareket yok:(

Oğuzhan 10-04-2007 13:44

Son çare olarak elimde bir çay bardağı kadar zemzem suyu var.Onla suluyacam.Belki ozaman çimlenmeye karar verebilir.Bu kadar değer verdimizi anlayınca açı verir kabuklarını ....:)

memet 10-04-2007 14:02

Belirli aralarla oksijenli su veriliyor değil mi?

BenBen1967 10-04-2007 17:02

Oksijenli su mu verecektik?Ne kadar verilecek okadar da okudum tüm yazılanları nasıl da kaçırmışım?Öf ki öffff

Oğuzhan 10-04-2007 17:06

Yok ya ben sadece dikerken verdim.Tüh bizim kiler oksijensizlikten çimlenmiyor.VAllahi iyiki yazdınız.Nasipse İstanbul'a gitmeden bu gün oksijenli su vereyim.İnşallah çimlenirler.
Teşekkürler Memet Bey...

Todor 10-04-2007 18:42

Son durum 3

lerdemir 10-04-2007 20:11

Bizde henüz GOL YOK... :(

Ferda Ülkümen 10-04-2007 20:23

Arkadaşlar;nereden çıkardınız bu kürdanla karıştırma işini ?Senelerdir tohum ekerim,hiç aklıma gelmemişti,bana da bulaştırdınız!!!!

arb73 10-04-2007 20:26

Memet bey henüz benim tohumlarda da bir gelişme yok.
İlk ektiğim iki tohum malasef çürümüş. Bu yüzden yeniden bir tohumu, ama bu sefer daha az suda bekleterek ve daha az sulayarak mini seraya ektim. Birde böyle deneyeceğim bakalım.Bendeki gelişmeler şimdilik bu kadar, inşallah bu denememde başarılı olurum.Tohumları çimlendiren arkadaşları da kutluyorum güle güle büyütsünler,daha henüz çimlendiremeyen arkadaşlarada başta kendim olmak üzere :) sabırlar diliyorum.....

arb73 10-04-2007 20:27

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Ferda Ülkümen (Mesaj 93863)
Arkadaşlar;nereden çıkardınız bu kürdanla karıştırma işini ?Senelerdir tohum ekerim,hiç aklıma gelmemişti,bana da bulaştırdınız!!!!

:D Aramıza Hoşgeldiniiiz:D

BenBen1967 10-04-2007 23:14

Kürdanla kalsak iyi ben siyah saç tokasıyla karıştırıyorum hepsinin yanına toka taktım bir tane bulması kolay olsun diye;)

habibe 10-04-2007 23:30

Alıntı:

Bana papatyam bulaştırdı :))

habibe 10-04-2007 23:33

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi BENBEN1967 (Mesaj 93952)
Kürdanla kalsak iyi ben siyah saç tokasıyla karıştırıyorum hepsinin yanına toka taktım bir tane bulması kolay olsun diye;)

:))) çok şekersiniz

papatyam 11-04-2007 07:35

Valla ben vazgeçemiyorum :D

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi habibe (Mesaj 93964)
Bana papatyam bulaştırdı :))

papatyam 11-04-2007 07:36

Benim bir tohumum filizlenmiş akşam gördüm :) sevinçten çığlık attım ;)

habibe 11-04-2007 07:43

Ver elini papatyam gel bir de beraber zıplayalım
SELLUKA
SELLUKA SELLUKA :p

Selahattin Yılmaz 11-04-2007 08:08

Tohum ilk çimlendiğinde emriyodan önce kökçük dediğimiz (radikula) kısım toprağın altına doğru uzar, bu kısım topraya iyice yerleştiğinde üst taraftan yani tohumdan çıktığı noktadan toprak üstü kısmını oluşturan çim kını veya bazen cücükte denilen denilen kısım çıkar. İşte bu cücük toprak üstüne kendisini atınca artık toprak altındaki kısımlar yani kökcük kılcal köklenmeye doğru gelişir ve toprak üstünde kotiledon dediğimiz ilk yapcakcıklar belirir.

Tam bütün bunlar gerçekleşirken yani tohum toprağa adapte olmuş durumdayken veya kendi kendini yırtınıp fiziksel, kimyasal ve biyolojik değişimleri müthiş bir mücadeleyle verirken meraklının birisi tohumu bulunduğu ortamda rahatsız eder o yana bu yana döndürür, karıştırır meraklıdır çünkü. Tohum ne oldum delisi olur. Genelde bu durumda tohum artık aşağı mı ilerleyecek yoksa yukarı mı gelişecek şaşırır. Çünki bütün algılama mekanizmaları fiziği, kimyayı, biyolojisini alt üst eden bir dış etkiye maruz kalmıştır. Karıştırma işlemi bitince eğer çim kendini toprarlayabilirse tekrar durup düşünür ve aşağı mı yukarı mı gidecek ona karar verir bu süre bazen 3-5 gün olabilir veya daha fazla veya hiç yani çimlenme sekteye uğrar. Çim eğer bütün bu engelleri aşarsa çimlenme engellerini aşabilir. ;)

habibe 11-04-2007 08:18

Söz veriyorum hocam..
Bir daha ektiğim tohumu rahatsız etmiyeceğim. Üzüldüm şimdi.
*Yazık tohum dediğinin eti ne butu ne. Bir de mızrap gibi kürdanla ... söz söz.

papatyam 11-04-2007 08:23

Şey :( ben çok mu kötü birşey yapıyormuşum,
ama valla niyetim o tohumlara köklere filizlere zarar vermek değil sadece çimlenmeyi görmek büyümelerine şahit olmak,
Habibe de topu bana atmış :(

papatyam 11-04-2007 08:25

Bende ellemeyeceğim, karıştırmayacağım,
Aşk olsun Selahattin Bey sürpriz bumuydu çok üzüldüm ama ben :(

habibe 11-04-2007 08:29

Papicim ver topumu :)

papatyam 11-04-2007 10:06

Vermem :)

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi habibe (Mesaj 94020)
Papicim ver topumu :)

BenBen1967 11-04-2007 11:01

birisi tohumu bulunduğu ortamda rahatsız eder o yana bu yana döndürür, karıştırır meraklıdır çünkü. Tohum ne oldum delisi olur. Genelde bu durumda tohum artık aşağı mı ilerleyecek yoksa yukarı mı gelişecek şaşırır.

Demek ondan bizim tohumlar birazcık kafayı yedi çıkmıyorum işte diyor hımmmmmm!!!!!

hfz 11-04-2007 11:24

Alıntı:

Bundan sonrasında koptum!..:D Bir sınıf dolusu yaramaz ve onlara yaptıklarını farklı bir gözle anlatmaya çalışan bir öğretmen belirdi gözümün önünde..:D Kürdanlar, saç tokaları havalarda uçuşuyor minicik tohumların çevresinde.. Tohumlar büzüşmüş korkudan, birbirlerine bakıyorlar nereye kaçsak diye..:D

Sayenizde yine güne inanılmaz güzel başladım.. Allah da sizleri güldürsün..:p

Selahattin Yılmaz 11-04-2007 14:21

****** kimse üzülsün diye yapmadım eğer üzüldüyseniz özür dilerim. Hatta birazda espri tarzında açıklamaya çalıştım ama becerememişim demek ki. Fakat gerçek şu ki eğer vazgeçecekseniz mesajımı değiştirmeyeyim :D. Fakat bunun yerine bulabildiğiniz en büyük fasulye tohumunu suya atın, suda an be an gözlemleyebilirsiniz veya cam şişeye koyun ve içine sadece nemli tutacak kadar su koyun ve kapağı kapatın arada da havalandırın rahatlıkla gözlemlersiniz çimlenmeyi.

Bitkilerde insanlar gibidir öncelikle onlara saygı duyulmaz değer verilmez ama tanıyınca bilinince gerçekten saygıya ve değere layık oldukları anlaşılır sizin kadar bende burada saygı göstermeyi ve bir çok şeyi öğreniyorum tıpkı sizlerden benim çok şeyi öğrendiğim gibi ama bilmemek değil bence de öğrenmemek ayıp ;).

Mesela ben yere düşen bir üzüm tanesini atamam atamıyorum, yere düşen bir çileği düştü diye atamam biliyorum ki çilek bitkisi, asma bitkisi bir fabrika gibi çalışır bir taneside aynı olan bin taneside aynı olan bir fabrikadan çıkar. O fabrika ki toprağı kurak sulak demeden çeker, emer, sömürür kendisi çamur yer bize tatlı yedirir bir tarzda hizmet verir.

papatyam 11-04-2007 14:37

Çok güzel yazmışsınız,
diğer yazıyı da lütfen silmeyin ;)

o fasulye kokmaz mı? buğday gibi olmaz mı yani olmaz derseniz deneyeceğim de ;)

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi Selahattin YILMAZ (Mesaj 94125)
****** kimse üzülsün diye yapmadım eğer üzüldüyseniz özür dilerim. Hatta birazda espri tarzında açıklamaya çalıştım ama becerememişim demek ki. Fakat gerçek şu ki eğer vazgeçecekseniz mesajımı değiştirmeyeyim :D. Fakat bunun yerine bulabildiğiniz en büyük fasulye tohumunu suya atın, suda an be an gözlemleyebilirsiniz veya cam şişeye koyun ve içine sadece nemli tutacak kadar su koyun ve kapağı kapatın arada da havalandırın rahatlıkla gözlemlersiniz çimlenmeyi.

Bitkilerde insanlar gibidir öncelikle onlara saygı duyulmaz değer verilmez ama tanıyınca bilinince gerçekten saygıya ve değere layık oldukları anlaşılır sizin kadar bende burada saygı göstermeyi ve bir çok şeyi öğreniyorum tıpkı sizlerden benim çok şeyi öğrendiğim gibi ama bilmemek değil bence de öğrenmemek ayıp ;).

Mesela ben yere düşen bir üzüm tanesini atamam atamıyorum, yere düşen bir çileği düştü diye atamam biliyorum ki çilek bitkisi, asma bitkisi bir fabrika gibi çalışır bir taneside aynı olan bin taneside aynı olan bir fabrikadan çıkar. O fabrika ki toprağı kurak sulak demeden çeker, emer, sömürür kendisi çamur yer bize tatlı yedirir bir tarzda hizmet verir.

albay 11-04-2007 18:04

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi sadiyeyavuz (Mesaj 93658)
:( memet bey bir tohumcukta bana lütfen :o

Benim o kadar sabrım yok, bana fide gönderin. İştahlı olsun.

Lütfen.

memet 11-04-2007 18:09

Sabrı olmayanların, sellukası da olmuyor.

BenBen1967 11-04-2007 22:42

Biz aylarca tOhumları bekledik .Şimdide neredeyse 20 gün oldu tohumun çimlenmesini bekliyoruz .SABIR SABIR sabredip sellukaya ulaşacağız ;)

lerdemir 11-04-2007 22:51

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi hfz (Mesaj 94063)
...Kürdanlar, saç tokaları havalarda uçuşuyor minicik tohumların çevresinde.. Tohumlar büzüşmüş korkudan, birbirlerine bakıyorlar nereye kaçsak diye..:D

Sanırım, benim "çorba kaşığı sapı" arada güme gitmiş.:D
;)

BenBen1967 12-04-2007 00:15

Ama merakta ediyoruz yani,acaba kök verdiler mi?Ne haldeler belki canları sıkılıyordur .Zira şehir değiştirdiler yabancı ellerdeler canlarım sıkılmasınlar diye habire ilgileniyoruz ;)
LERDEMİR senin çorba kaşığının sapını nasıl atladılar anlayamadım benim zavallı tokalarım fark edildi de;)

habibe 12-04-2007 07:40

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi lerdemir (Mesaj 94325)
Sanırım, benim "çorba kaşığı sapı" arada güme gitmiş.:D
;)

lerdemir piştt sakla,sakla ;)

habibe 12-04-2007 07:45

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi defnen (Mesaj 94350)
gökgürültüsünün tohumları çatlattığını okumuştum. kaşık sapları, tokalar, kürdanlar yerine saksılarınızı sarsıp gürültüler çıkartın eminim daha çabuk yeşereceklerdir. :)

Selahattin hocam, gör gör bak daha ne işkenceler ve işkenceciler varmış :)))
(ödü çıtladı bu olsa gerek) :dilli:
Benim bile ödüm koparken, minnacık tohumun ödü patlamaz mı? :o :o

defnen, sende saklan hemen :p

Selahattin Yılmaz 12-04-2007 08:23

:D

O kudretten bir sestir, korkmuyor gibi görünsekte yürek hop hop hoplar vallahi... Ama şimşeğin, yıldırımın havanın serbest azotunu toprağa kazandırdığı yönüğnde bir bilgi kalmış aklımın bir köşesinde...

papatyam 12-04-2007 08:53

İkinci tohumum da çimlenmiş :)

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 14:10.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025