![]() |
2 Eklenti(ler)
Bizim selluka ların son durumu,
bu aralar inanılmaz boy attılar.. |
Alıntı:
Kasının içerisinde plastik poşetler içerisinde üstü plastik ürtü ile kapalı oldugundan aşırı sıcaklık filizleri yakmış. 10 ad ayrı yerde çimlenen sellukalarım sağlıklı çekilde büyüyorlar. |
3 Eklenti(ler)
Geçen yıl nisan sonu bahçeye diktiğim selluka çiçek açmaya hazırlanıyor.
Eklenti 225667 Eklenti 225668 Eklenti 225669 |
Maşallah Sn. Kalambaklı, selluka çiçeklenme mevsimi ağustos sanıyordum..
|
Sayın feriha, iklim değişikleri yüzünden oluyor, çünkü bu sene uygun zamanda ektiğim yüzlerce tohumdan oldukça az fide yetiştirebildim.
|
1 Eklenti(ler)
Çelikten yetiştirdğim selluka büyüyor.
|
1 Eklenti(ler)
Geçtiğimiz yaz Adana'da batıya bakan bir balkonda sellukayı yaşatmayı başaramamıştım. Bu sene doğu balkonunda yetiştirmeye başladım. Beyaz sinekle mücadele etti, bitki güçlü olduğu için pek etkilenmedi.
Sabırsızlıkla çiçeklerini bekliyorum. Gördüğüm her sürgünü önce çiçek diye düşünüp hayal kırıklığı yaşıyorum tabii :) Sayın kalambaklı'nın fotoğrafında sanki yaprak altından çıkan uzantılar çiçek sapı olabilir gibi duruyor. Hemen balkona koşup inceledim. Bir yaprağın altında bir çıkıntı var, umarım çiçektir. |
inşallah çiçektir ben daha çimlendirme ile uğraşıyorum bakalım hayırlısı
|
2 Eklenti(ler)
Çiçekçime sarmaşık istiyorum dedim ve hemen selluka dedi. Ben bir araştırayım dedim.Sağolsun Ağaçlar net ve mine hnm. Hemen soluğu hisar camiinde aldım ama bulamadım. Camiinin önündeki dükkandan çiçek besini alırken onlara sordum selluka tohumu varmı diye.Var ama adı felluka dedi ben bi tohumu göreyim dedim ve atladım selluka tohumuydu. Altı tane vardı ücretsiz iki tane verdi sadece olsun ben onları Mine hnm sayesinde çimlendiririm. Ama seneyi bekleyemem dedim ve izmir üçyol camiinin sokağındaki çiçekçiden iki tane selluka aldım. Şimdi benim de SELLUKAM var
Eklenti 230588 Pencereye doğru sarılmış sellukalar Eklenti 230589 şimdi benim asıl öğrenmek istediğim. İkigün içinde çardağım bitiyor iki sellukayıda çapraz köşelere şimdi bu ayda dike bilirmiyim.? |
Alıntı:
|
Maki01, gördüğünüz çiçek değil dal sürgünü, çiçek küçük toplar biçiminde olaca konları görünce ayırd edeceksiniz.
|
2 Eklenti(ler)
geçen sene Kalambaklı'nın gönderdiği yedi adet tohumdan hepsi çimlenmiş fakat sadece iki tanesi kışı atlatabilmişti. nihayet açmaya başladılar, üzerlerinde de bir dolu tomurcuk var:)
|
Alıntı:
Aynen anladığınız gibi sayın acemifüsun; Bu tür dikimler veya çelik almaktan hep korkarım ya yanlış bişey yapar da çiçeği kaybederim diye. Yine aynı şeyi düşünüyorum hava çok sıcak toprak daha da sıcak. Kökleri yakarmıyım acaba diye dikimi sezonun da yapsam daha mı sağlıklı olur.Yapsaydım etseydim diye öleceğim bi gün...... |
Saksıyı iki gün sulamayın gölge bir yerde dursun, susuzluktan da yanmasın, sonra olduğu gibi toprağa alıp üzerini bir kaç gün gölgeleyin. Selluka oldukça dirençli, sorunsuz adapte olur.
Zaten eskisi gibi değil artık herkeste tohum oluyor. |
1 Eklenti(ler)
Selluka için yaptığım düzenek.Ayy şimdi fark ettim ipleri ne kadar özensiz yapmışım.rastgele olmuş. Göz zevkinizi berbat ettiğim için özür arkadaşlar..plansız olunca böyle oluyormuş.......
Eklenti 233824 |
2 Eklenti(ler)
Bu yıl tohumdan yetiştirdiğim sellukamın yaprak diplerinden çıkan oluşumları çiçek tomurcukları sanmıştım ancak daha sonra onların sürgün filizi olduğunu öğrendim. Bugün farkettiğim oluşumlar biraz farklı, bu defa çiçekler geliyor gibi :)
Eklenti 234037 Eklenti 234038 |
2 Eklenti(ler)
Tomurcuklar görünmeye başladı çok heyecanlandım hepsi açmayı başarır umarım fotoğrafı çektim ama sabah iki tanesi düşmüştü ama her yeri tomurcuk dolu :)
Eklenti 235129Eklenti 235130 |
1 Eklenti(ler)
Memet Bey,
Sellukamın durumu oldukça iyi görünüyor. Aşağıdaki fotoğraf 2 hafta kadar önce çekilmişti, şimdi boyu üst kat penceresine kadar geldi. Sanırım 3,5-4 metre civarı oldu. Eklenti 236633 Forumda bir arkadaşa çelik için söz vermiştim ama filizleri bu haliyle çeliğe uygun değil sanırım. Yapraktan (yaprak damarları çizilerek) köklendirmeyle ilgili bir çalışmanızı okuduğumu hatırlıyorum (siz olduğunuza çok eminim diyemiyorum). Ben de denemek isterim, ama yazıyı tekrar bulamadım. Bunu deneyen siz miydiniz? yöntemin adı neydi yardımcı olabilirseniz çok mabule geçer.. :) |
Yapraktan köklendirem denemedim. Taze sürgünler dışındaki dallardan kolayca kökleniyor. Herhangi bir dalı budarsanız beş altı çelik almak mümkün.
|
Evet soruyu sordum ya bir kere, hemen buluverdim :) Sn. Todor imiş. Ben yine de çelik almadan birkaç fotoğraf ekleyeyim, çünkü ana dalı bile henüz 3-4 mm kalınlığında. Sadece dibe yakın yerler odunsu veya yarı odunsu halde.
İnşallah çiçeklerini de göreceğiz. Yardımlarınız için tekrar teşekkürler.. |
Arkadaşlar elimde iki fide var tohumdan çimlendirdim ancak yavaş büyüyorlar gibi geliyor bana 15-20 cm boyundalar 1 aydır yarı gölge bir yerde duruyor güneşli yere mi alsam **** saksılar 8-10 cm çaplı falan büyük saksıya mı alsam diyorum alırken sıkıntı olur mu **** böyle kalsın mı zaten 2 adet var zor çimlendirdim nedense şimdilik cesaret edemiyorum
|
Alıntı:
|
merhabalar.... yaklaşık 1 ay önce 20cm olarak hediye gelen sallukayı o zamana kadar hiç tanımamıştım.hatta adını bile ilk defa duymuştum. şu anda küçük bir saksıda olmasına rağmen 1metre kadar uzadı. şimdiii sormak istediğim şu;
ben bu sallukayı büyük bir saksıya alsam ve güneşe koysam olurmu?? yokssa bunun için geçmi kaldım??? |
Alıntı:
|
Alıntı:
bana gönderen arkadaş salluka ve daturayı gönderdi bana. ben ikisinide ilk defa görmüş ve duymuş biri olarak yeni gelen çeliklerimi tutsunlar da ölmesinler diye küçük bardaklara ya da 1-2 çiçeği bir saksıya ekerim.. salluka ve datura 15cm çapında bir saksıya ektim :(( |
Selluka için onbeş santim saksı çok ufak. Yere dikemiyorsanız on litrelik bir saksı gerekir.
Kışa girerken soğan yapacak ufak saksıda bunu yapamıyor. |
öncelikle saksıyı keserek çıkarayım
ikisini büyükçe bir saksıya dikeyim yapacak birşey yok yoksa büyümeyecekler sanırım bir sıkıntı olmaz teşekkürler |
1 Eklenti(ler)
Bilen arkadaşlar, cevap verirlerse memnun olurum. Bu oluşum tomurcuk mu olacak? Teşekkürler...
Eklenti 237562 |
Bu oluşum yeni bir sürgün sevgili SDurul, ben de tomurcuk peşindeyim ama hala bol bol sürgün veriyor.
Bu yaz çiçeğini görebilmemizi diliyorum. |
Güneş görsün toprağı nemli olsun yerde ya da büyük saksıda olsun. Onbeş ağustos gibi çiçeklerini göreceksiniz.
Benim haziranda çeliklediklerim o sene çiçeklenmişti. Gübre vermeyi ihmal etmediğinizi varsayıyorum. |
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 21:26. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025