agaclar.net

agaclar.net (https://www.agaclar.net/forum/)
-   Sarılıcılar (https://www.agaclar.net/forum/sarilicilar/)
-   -   Selluka (Vigna caracalla) (https://www.agaclar.net/forum/sarilicilar/1266.htm)

aukesen 31-08-2011 18:59

mümkünse hemen yap bende değiştim ne kadar büyük saksı okadar çabuk büyüme (ne kadar ekmek o kadar köfte gibi oldu) ve besin takviyesi güvercin,tavuk,yarasa ne bulursan sonrada humik asit bunlarla birlikte coşacaktır.

Zafer İnandıklı 31-08-2011 21:26

2 Eklenti(ler)
Bu yıl tohumdan yetiştirdiğim sellukaların üçünü evimizin güneye bakan duvarının dibine diktim.
Bu günkü durumları. Çok yakında çiçeğini görüp, kokusunu duyacağız.

bettyycim 02-09-2011 11:51

2 Eklenti(ler)
Benim de Ocak toplantısında Sevgili Kirazdan çelik olarak aldığım Selluka, saksısınin minnacık olmasına inat tomurcuk verdi, bu çiçeği ilk kez göreceğim için çok heyecanlıyım :D

royalguard 04-09-2011 15:51

arkadaşlar ben selluka tohumlarını önce jilet ile kazıdım sonra 24 saat suda beklettim gayet guzel şiştiler sonra da ektim(2 hafta oldu ekeli)..hala bir hareket yok tohumlardan topragı kürdan ile birazcık kaldırdım ektiğimden daha da şişik halde duruyorlar..lütfen yanlış zamanda ektin o tohumlar çıkmaz gibisinden birşey demeyin =) çıkacak ise eğer daha ne kadar beklemem gerekiyor ?

memet 04-09-2011 16:16

Yanlış zamanda ektiniz, umarım sonuç elde edersiniz.

Bu cümleyi ilk selluka tohumunu bulduğumdan beri kaç kere yazdım kimbilir. Sonbahar sizin orada etkisini hissettirmeye başlıyordur. Tohum ekmek için o çok geç/ çok erken.

Hiç bir tohumu çıkacak mı diye eşelemeyin.

vehbi 06-09-2011 10:16

1 Eklenti(ler)
Nihayet selukamız çiçek açmaya çalışıyor,boyu yedi sekiz metreyi buldu çok hızlı büyüyor,tohum gönderen(Kalambaklı-Aysiş) arkadaşlara çok teşekkürler.

royalguard 06-09-2011 11:22

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi memet (Mesaj 855335)
Yanlış zamanda ektiniz, umarım sonuç elde edersiniz.

Bu cümleyi ilk selluka tohumunu bulduğumdan beri kaç kere yazdım kimbilir. Sonbahar sizin orada etkisini hissettirmeye başlıyordur. Tohum ekmek için o çok geç/ çok erken.

Hiç bir tohumu çıkacak mı diye eşelemeyin.

teşekkürler. memet açıkcası daha sonbahardan eser yok ankarada hala yaz resmen sadece geceleri serin oluyor onda da tohumları evin icinde tutuyorum. bu yanlış zamanlamaya göre tohumların hala çıkma şansı var mıdır? yoksa eğer uygun zaman nedir?

memet 06-09-2011 17:05

Tohumlar şimdi çıksa bile , bu sarmaşık kışın kuruma eğliminde, sizin tohumlar yeni canlanmış olacak. Kışın canlı tutsanız da bahara yorulmuş olacaklar. Çıkabilir tohumlar da kışın nasıl koruyacaksınız o daha önemli olacak.

oxygene 06-09-2011 18:40

1 Eklenti(ler)
Sonunda açtı :)

kalambaklı 07-09-2011 11:48

1 Eklenti(ler)
Benim sellukalardan bir tanesi limon ağacımı istila etti, sonuç felaket kış sonu dallarını oldukça fazla budayacağım.

royalguard 07-09-2011 14:33

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi memet (Mesaj 856105)
Tohumlar şimdi çıksa bile , bu sarmaşık kışın kuruma eğliminde, sizin tohumlar yeni canlanmış olacak. Kışın canlı tutsanız da bahara yorulmuş olacaklar. Çıkabilir tohumlar da kışın nasıl koruyacaksınız o daha önemli olacak.

ev içinde yapabilirsem mini sera ortamında..kışın muhafaza etmek sorun değil mesele tohumların harekete gecmesi bir an önce bugun ekeli 2 hafta oluyor

maki01 07-09-2011 16:03

Tekrar sorusu olabilir, kusura bakmayın lütfen.

Tomurcuk vermesi ile çiçeğin tam olarak açması arasındaki süre kaç günü buluyor ?

oxygene 07-09-2011 16:16

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi maki01 (Mesaj 856508)
Tekrar sorusu olabilir, kusura bakmayın lütfen.

Tomurcuk vermesi ile çiçeğin tam olarak açması arasındaki süre kaç günü buluyor ?

Tam saymadım adncak 2 haftadan 1-2 gün fazla sanırım. Tomurcuklar epey şişiyor sonra kıvrılıyor ve dışı hafiften mor rengi alıyor ve bir sabah kaltığınızda müthiş kokusu ve görkemiyle karşınıza çıkıveriyor :)

jineop 07-09-2011 19:50

2 Eklenti(ler)
Sevgili Saim Abinin verdiği sellukam nihayet açıyor. Teşekkür ederim.
Kokusunu ve kendisini çok merak ediyorum.

Zafer İnandıklı 09-09-2011 22:21

1 Eklenti(ler)
Sellukalar renklenmeye başladı.

lord6 11-09-2011 16:52

sellukam...

5 Eklenti(ler)
selukam nihayet eylül ayında çiçek açtı :)))

oxygene 13-09-2011 18:37

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi acemifüsun (Mesaj 858799)
Bu yaz başı sitede yaklaşık 10 adet selluka fidesi dağıttım. Sevgili farezya ve oxygene hariç hiç birisinden bilgi alamadım:)

Sn. Acemifüsun yukarıda eklediğim resim sizin vermiş olduğunuz fidenin şimdiki halidir :) fırsat buldukça da kokluyorum ve size teşekkür ediyorum.

Bir sorum olacak; benim çiçekler açılıyor sonra sararıp dökülüyor tohum veren daha hiç olmadı. Tohum vermesi için özel bir uygululama yapmam gerekiyor mu?

memet 13-09-2011 18:39

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi oxygene (Mesaj 858837)

Bir sorum olacak; benim çiçekler açılıyor sonra sararıp dökülüyor tohum veren daha hiç olmadı. Tohum vermesi için özel bir uygululama yapmam gerekiyor mu?

Yaz boyunca nasıl gübre verdiniz?

oxygene 13-09-2011 18:58

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi memet (Mesaj 858842)
Yaz boyunca nasıl gübre verdiniz?

Yavaş yarayışlı gül gübresi ile bir miktar tavuk gübresi verdim bol bol da sulama yaptım.

acemifüsun 13-09-2011 19:40

Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi oxygene (Mesaj 858837)
Sn. Acemifüsun yukarıda eklediğim resim sizin vermiş olduğunuz fidenin şimdiki halidir :) fırsat buldukça da kokluyorum ve size teşekkür ediyorum.

Sevgili oxygene ellerinize sağlık:) Uzun yıllar bol bol çiçeklerini görüp, koklayın:) Tohum bağlaması için kulak temizleme çubuğu ile tozlaştırma yapabilirsiniz.

memet 13-09-2011 20:29

Tavuk gübresinde bolca azot var. Çiçek tutması ve tohum bağlaması için fosfor ve potasyum alması gerekirdi.

maki01 14-09-2011 13:19

1 Eklenti(ler)
Benim tomurcuklar da yarasa ve keçi gübresinden sonra artmaya ve gelişmeye başladı. Çok yakında o muhteşem kokuyu ben de koklayabileceğim :)

Sevgili Saim Ergin'e teşekkürlerimle...

jineop 14-09-2011 16:50

3 Eklenti(ler)
Sevgili Saim Ergin'e (Ahmeter) binlerce teşekkürler...
Sellukam:D

bettyycim 15-09-2011 08:44

1 Eklenti(ler)
Benim Sellukam da bugün açtı tabi kokusunu alamadım, çünkü koklayabilmek için sandalyeye çıkmam gerek :( sabah sabah tepe üstü aşağı uçmayayım diye koklamadım ama akşam üstü mutlaka koklayacağım :D

artemisia10 15-09-2011 20:34

1 Eklenti(ler)
Tomurcuklar büyüdü sıra sıra açıyorlar çiçeğin görüntüsü neden bilmiyorum beni çok etkiliyor resimlerden görüp sevmiştim ama yakın olunca neden sevdiğimi daha iyi anladım... ve koklamaya doyamadım... Sevgili Saim Ergine bu güzelliği paylaştığı için sonsuz teşekkürler...
Eklenti 245863

zeyuna 17-09-2011 09:06

2 Eklenti(ler)
Memet Bey, henüz tam açılmadı. Ama, çok büyük bi aksilik olmazsa çiçeklerini biz de görmüş, koklamış olacağız inşallah. :)
Eklenti 246161
Eklenti 246162
tekrar teşekkürler..

jineop 23-09-2011 11:38

2 Eklenti(ler)
Alıntı:

Orijinal Mesaj Sahibi lir (Mesaj 859252)
Sevgili Saim Ergin'e (Ahmeter) binlerce teşekkürler...
Sellukam:D

Muhteşem koku, muhteşem görüntü ...
Unutulmaya başlanmışken bir sürü bahçede Ahmeter sayesinde tekrar boy gösteren bu çiçek nasıl sevilmez.

Sevgi Durul 23-09-2011 14:11

1 Eklenti(ler)
Bu da benim güzelim.:p Biraz yüksekte ve tek olduğu için kokusunu alamadım.

Eklenti 247484

zeyuna 24-09-2011 08:46

Çok teşekkürler Sn. Lir :)

Sn. sakagun, düşen çiçeklerden birine de ben de aynı şeyi yaptım, "bu nasıl güzel bir kokuya dönüşecek acaba" diye de hayıflanmıştım :)

Ama en sonunda açtı çiçeklerimiz. Evdeki herkes hayran kaldı. Hatta özellikle memet bey e teşekkürlerini iletmemi istediler.

Ben kokusunu küçükken kullandığım kokulu kalemlere benzettim. Hani kalemtıraşla açtıkça kokan tahta kalemler ..

Ankara da tohum yapabilecek mi gerçekten merak ediyorum. Burada havalar hızla serinlemeye başladı. Yağmur da yağarsa bundan sonra çok çabuk buharlaşamaz gibime geliyor. Bu da tohumlar için iyi olmaz sanırım değil mi?

artemisia10 24-09-2011 11:41

Daha önce benzeten oldu mu bilmiyorum ama ben akasya çiçeği kokusuna benzettim bir kişi daha direk aynı yorumu yaptı koku hastası bir kişi olarak aralrında çok az bir ton farkı olduğunu düşündüm sanki daha tatlı daha ferah bana öyle geldi.

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 05:50.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025