![]() |
mümkünse hemen yap bende değiştim ne kadar büyük saksı okadar çabuk büyüme (ne kadar ekmek o kadar köfte gibi oldu) ve besin takviyesi güvercin,tavuk,yarasa ne bulursan sonrada humik asit bunlarla birlikte coşacaktır.
|
2 Eklenti(ler)
Bu yıl tohumdan yetiştirdiğim sellukaların üçünü evimizin güneye bakan duvarının dibine diktim.
Bu günkü durumları. Çok yakında çiçeğini görüp, kokusunu duyacağız. |
2 Eklenti(ler)
Benim de Ocak toplantısında Sevgili Kirazdan çelik olarak aldığım Selluka, saksısınin minnacık olmasına inat tomurcuk verdi, bu çiçeği ilk kez göreceğim için çok heyecanlıyım :D
|
arkadaşlar ben selluka tohumlarını önce jilet ile kazıdım sonra 24 saat suda beklettim gayet guzel şiştiler sonra da ektim(2 hafta oldu ekeli)..hala bir hareket yok tohumlardan topragı kürdan ile birazcık kaldırdım ektiğimden daha da şişik halde duruyorlar..lütfen yanlış zamanda ektin o tohumlar çıkmaz gibisinden birşey demeyin =) çıkacak ise eğer daha ne kadar beklemem gerekiyor ?
|
Yanlış zamanda ektiniz, umarım sonuç elde edersiniz.
Bu cümleyi ilk selluka tohumunu bulduğumdan beri kaç kere yazdım kimbilir. Sonbahar sizin orada etkisini hissettirmeye başlıyordur. Tohum ekmek için o çok geç/ çok erken. Hiç bir tohumu çıkacak mı diye eşelemeyin. |
1 Eklenti(ler)
Nihayet selukamız çiçek açmaya çalışıyor,boyu yedi sekiz metreyi buldu çok hızlı büyüyor,tohum gönderen(Kalambaklı-Aysiş) arkadaşlara çok teşekkürler.
|
Alıntı:
|
Tohumlar şimdi çıksa bile , bu sarmaşık kışın kuruma eğliminde, sizin tohumlar yeni canlanmış olacak. Kışın canlı tutsanız da bahara yorulmuş olacaklar. Çıkabilir tohumlar da kışın nasıl koruyacaksınız o daha önemli olacak.
|
1 Eklenti(ler)
Sonunda açtı :)
|
1 Eklenti(ler)
Benim sellukalardan bir tanesi limon ağacımı istila etti, sonuç felaket kış sonu dallarını oldukça fazla budayacağım.
|
Alıntı:
|
Tekrar sorusu olabilir, kusura bakmayın lütfen.
Tomurcuk vermesi ile çiçeğin tam olarak açması arasındaki süre kaç günü buluyor ? |
Alıntı:
|
2 Eklenti(ler)
Sevgili Saim Abinin verdiği sellukam nihayet açıyor. Teşekkür ederim.
Kokusunu ve kendisini çok merak ediyorum. |
1 Eklenti(ler)
Sellukalar renklenmeye başladı.
|
sellukam...
5 Eklenti(ler)
selukam nihayet eylül ayında çiçek açtı :)))
|
Alıntı:
Bir sorum olacak; benim çiçekler açılıyor sonra sararıp dökülüyor tohum veren daha hiç olmadı. Tohum vermesi için özel bir uygululama yapmam gerekiyor mu? |
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Alıntı:
|
Tavuk gübresinde bolca azot var. Çiçek tutması ve tohum bağlaması için fosfor ve potasyum alması gerekirdi.
|
1 Eklenti(ler)
Benim tomurcuklar da yarasa ve keçi gübresinden sonra artmaya ve gelişmeye başladı. Çok yakında o muhteşem kokuyu ben de koklayabileceğim :)
Sevgili Saim Ergin'e teşekkürlerimle... |
3 Eklenti(ler)
Sevgili Saim Ergin'e (Ahmeter) binlerce teşekkürler...
Sellukam:D |
1 Eklenti(ler)
Benim Sellukam da bugün açtı tabi kokusunu alamadım, çünkü koklayabilmek için sandalyeye çıkmam gerek :( sabah sabah tepe üstü aşağı uçmayayım diye koklamadım ama akşam üstü mutlaka koklayacağım :D
|
1 Eklenti(ler)
Tomurcuklar büyüdü sıra sıra açıyorlar çiçeğin görüntüsü neden bilmiyorum beni çok etkiliyor resimlerden görüp sevmiştim ama yakın olunca neden sevdiğimi daha iyi anladım... ve koklamaya doyamadım... Sevgili Saim Ergine bu güzelliği paylaştığı için sonsuz teşekkürler...
Eklenti 245863 |
2 Eklenti(ler)
Memet Bey, henüz tam açılmadı. Ama, çok büyük bi aksilik olmazsa çiçeklerini biz de görmüş, koklamış olacağız inşallah. :)
Eklenti 246161 Eklenti 246162 tekrar teşekkürler.. |
2 Eklenti(ler)
Alıntı:
Unutulmaya başlanmışken bir sürü bahçede Ahmeter sayesinde tekrar boy gösteren bu çiçek nasıl sevilmez. |
1 Eklenti(ler)
|
Çok teşekkürler Sn. Lir :)
Sn. sakagun, düşen çiçeklerden birine de ben de aynı şeyi yaptım, "bu nasıl güzel bir kokuya dönüşecek acaba" diye de hayıflanmıştım :) Ama en sonunda açtı çiçeklerimiz. Evdeki herkes hayran kaldı. Hatta özellikle memet bey e teşekkürlerini iletmemi istediler. Ben kokusunu küçükken kullandığım kokulu kalemlere benzettim. Hani kalemtıraşla açtıkça kokan tahta kalemler .. Ankara da tohum yapabilecek mi gerçekten merak ediyorum. Burada havalar hızla serinlemeye başladı. Yağmur da yağarsa bundan sonra çok çabuk buharlaşamaz gibime geliyor. Bu da tohumlar için iyi olmaz sanırım değil mi? |
Daha önce benzeten oldu mu bilmiyorum ama ben akasya çiçeği kokusuna benzettim bir kişi daha direk aynı yorumu yaptı koku hastası bir kişi olarak aralrında çok az bir ton farkı olduğunu düşündüm sanki daha tatlı daha ferah bana öyle geldi.
|
Forum saati Türkiye saatine göredir.
GMT +2. Şu an saat: 05:50. (Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.) |
Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025