![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 15-04-2008
|
Haklısın Sevili Adalethanım.Bende yazı bahçede geçirsinde sonbaharda saksıya alayım diyordum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2008
|
Sundavilla |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Perihan hanım, benimde sundavillam eskisi gibi keyifli değil, onlarca çiçeği vardı şimdi birkaç tane sanırım sıcaklardan etkilendi, sonbaharda kendine gelir diye tahmin ediyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#12 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 05-04-2009
|
6 sayfayı okudum ve yinede sizlere sormak istediğim 1-2 soru var. Bende bu çiçeği bu sene aldım. Aldığım çiçekçi toprağı kurudukça su ver dedi ve ayrıca başka bir arkadaşım bu çiçeğin çok fazla su istemediğini söyledi. Bunu duyduktan sonra açıkçası çok fazla su vermedim ve şimdi çok yaprak dökmeye başladı ama çiçek açması yerinde. Bu arada durduğu yer sabah güneşini alan bir yer. En geç 8 gibi balkonun tentesini açtığım için gölgede kalıyor. Şimdi sormak istediğim bu çiçek sizlerden okuduğuma göre hergün su isteyen bir bitki mi? Açıkçası bozulmasını istemiyorum çünkü hakikaten çok çok güzel bir çiçek ve bendeki de kırmızı açanından. Cevaplarınızı bekliyorum. İpek |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-02-2009
|
sundavilayı cok begenmeme ragmen bir türlü cesaret edip alamıyorum evde gölgede olurmu diye soracagım yetiştiren arkadaşlar olurmu sizce |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
|
Birkaç fotoğraf da ben ekleyeyim. Kırmızı, beyaz ve pembe renkli sundavillerim. 15 günde bir sıvı vitamin veriyorum. Balkonumda en çok sevdiğim tür bu çiçekler. Kırmızının boyu 1,30 cm. civarı ve dolgun görüntülü. ![]() Beyazda çiçek sayısı daha az. ![]() Pembe kırmızı kadar gelişmiş ve bol çiçekli. ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaç Dostu
|
Galiba İzmir güneşi fazla geldi , sabah 11 e kadar güneş alan balkonumda olmasına rağmen hafif sarsılmıştı bu gün . Gölgeye aldım , hava sıcaklığı da iyice arttı . Üzeri çiçek dolu , her gün kol atıyor . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
sevgili Uzman16 3renkte çok güzel görünüyorlar Fatoş ablacığım görmeyeli sundavilin ne kadar büyümüş maşallah ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
Senin elinden olduktan sonra elbette tutar ablacığım çok teşekkür ederim ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaç Dostu
|
Teşekkürler Adalet Hanım. 15 günde bir güney marka (çiçekli bitkiler için) sıvı gübre veriyorum. İlk aldığımda da toprağına yanmış koyun gübresi eklemiştim. Ancak aynı uygulamayı yaptığım diğer ikisinden pembe olanın çiçekleri çok büyük, son derece canlı iken beyaz olan zar zor çiçek açıyor, üstelik gelişimi de çok yavaş. Pembenin çiçekleri kırmızınınkinden çok daha büyük. Saksısı da öyle. Saksının çiçek büyüklüğüne etkisi olabilir mi? Fırsat bulunca onları da fotoğraflarım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu
|
Bu sene de saksıda su kalınca ikici sundavillem de öldü. Durumu kötü olduğu için öleceğini anladığımdan, saksısını boşaltırken uç dallardan üç adet kırıp toprağa batırdım. Üstte iki yarım yaprak bıraktım, bir boğumu toprağın içine, diğerini hemen toprağın üstüne değecek şekilde diktim. Tutacaklarından pek ümidim yoktu ama bir tanesi tuttu, boyu bir karış oldu. Geçen sene sonbaharda tutturmak için çok uğraşmıştım ama tutmamıştı, temmuz ayında denemek gerekiyormuş. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#26 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Bana sundavilla yetiştirmek yani köklendirmek isteyen iyi yürekli bir arkadaş var mı? ![]() Tek uğrayabildiğim yer bauhause orada da malesef bulamadım .Cuma günü yine uğrayacağım .Umarım bulabilirim . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Eğer tutarlarsa birisini size gönderirim seve seve. Burası hâlâ 31-35 °C görüyor gündüzleri, inşallah sizi de sundaville sahibi yaparız ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 | |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Alıntı:
![]() Dün şans eseri bir serada 160 boyunda pembe sundavilla buldum .Pazarlık pazarlık hiçte bilmem pazarlık yapmasını ![]() Sonunda benim de bir sundavillam oldu .Şu anda üzeri bol çiçekli ,balkonda yer olmadığı için sabah güneşi alan pencere yakın aydınlık bir yere koydum .Sayfaları okuyup bilgi sahibi olayım dedim ama ezberlemişim ben bu sayfaları ve şuna çok inandım .Eğer gerçekten istiyorsan mutlaka kavuşuyorsun .Şimdi çelik yapıp olmayan arkadaşlarıma yollayacağım .Bana da kırmızı ve beyaz yollayacak arkadaşlarım olursa çok sevinirim . Düzenleyen Hhatice : 20-10-2010 saat 21:09 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-02-2008
|
Sundavilla |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |