![]() |
|
|
![]() |
#1 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-10-2011
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2 |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Ben hep okurken ani solğunluk hastalığı olarak adlandırmıştım. Palmiye botanikle görüştüm. Clematis cartmanii joe istedim. 10 Tane getirecekler . Ve şöyle bir açık kapı bıraktılar. Eğer 10 tane istersek istediğimiz türü getirebileceklerini söylediler. 5 taneye kafamda sahip buldum. Satıcı en az 5 tane olursa diğer 5 taneyi kendilerinin satabileceklerini ifade etti. Fiyat konusunda fikrim yok. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Anlaşılır gibi değil! Bauhaus'tan Rouge Cardinal diye, birde etiketindeki fotoya bakarak aldım. Zaten Ruj denince aklıma hep kırmızı gelir. ![]() Çıka çıka bu çıktı. Ya fotoğraf yanlış, yadaaa... ![]() Bu arada Negritjanka'mdan bir çiçek koparıp, yan yana fotoğraflarını çektim. Renk olarak, yanyana koymasam ayırdedemem. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Negritjanka bu yılki gelişimini tamamladı. Artık çiçeklenmeye başladı. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-10-2011
|
Aslında kırmızı daha güzelmiş. Dikeni olmasa kırmızı sarmaşık gülleri de çok güzel. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#5 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Tam soldan üçüncü destek kazığına sarılıyor. Güller arasında farkedilmeyebilirdi. Gerçekten bunu hiç düşünmemiştim. ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 | ||
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Alıntı:
![]() ![]() Olsun, ama bu da güzel.... |
||
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Uzun süre(Nisan-Haziran)çiçekleniyormuş. Şu fotoğrafını çok beğendim. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
|
Herdem yeşil,bol çiçekli ve kokulu olarak bu clematis de ilgimi çekti. Clematis fragnant oberon. Bir cartmanii türüymüş.. Clematis Fragrant Oberon - Taylors Clematis ![]() Bir de kışın hiçbir çiçek açmazken açan clematisleri mi alsak listeye ?? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-04-2009
|
Bu clematisimi geçen yıl kayıp ediyordum hemen bakıma alındı şimdi çiçek açtı ilk çiçeği. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 27-12-2006
|
Yeni açanlar, açmaya çalışanlar... 'Temptation' İlk çiçeği katmerliydi, ne yazık ki salyangoz maması oldu... ![]() 'Rouge Cardinal' Bendekinin de rengi beklenenden koyu, sanki bordo... ![]() 'Shin-Shigyoku' Bu sene tırmanmadı. Çalı gibi, neredeyse yer örtücü gibi davranıyor. Çiçeği taklit eden yapraklar (bract ?) belirmeye başladı... ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Ağaç Dostu
|
Rouge gerçekten çok iri çiçekli imiş. ![]() Piilu ise söylendiği gibi küçük sayılır. O da bugün açtı. ![]() Negrinjanka bayağı çiçeklendi. ![]() Geçen yıl ikinci çiçeklenmesi temmuzda imiş. O zaman Madam Baron Veillard ile birlikte çok güzel bir kombinasyonları vardı. ![]() Bu senede olur umarım. Gelecek yıl duvarımda oluşacak renk armonisini görmek için şimdiden sabırsızlanıyorum. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 | |
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Kargonun elinize ulaşması nasıl oluyor, kolay mı? Siz mi gidip paketten teslim alıyorsunuz yoksa adrese kadar getiriliyor mu, herhangi bir "gümrükten çekme" işlemi var mı?? Biraz aydınlatabilirseniz belki ben de cesaretlenirim bu işe ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#20 | |
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Merakla bekliyorum ben de... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
|
Kargo elime ulaştı. Sadece 3 mini plant. Yani 3 parmak büyüklüğünde bir paket. Meğer diğerlerini satıcı farklı zamanlarda gönderecekmiş. Clematisler sapsarı, küflenmiş biraz. Her biri ayrı kargo gelirse ve her bir pakate 50 lira kargo veriliyorsa bu işten vaz geçilir. Adı belli olmayan muhtemelen aynı tür 3 tane mini plant 100 liraya malolmuş olacak. Bitkileri yaşatabilirsem hiç üzülmeyeceğim. Her birini torfla karışık bahçe toprağına ektim ve yarı gölgeye koydum. Gelişmeleri paylaşırım. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-06-2010
|
Alıntı:
Gecen sene ben de benzer bir deneyim yasamistim, ancak tez canli davranisim 4 tane saglikli bitkiyi kaybetmeme neden olmustu. Ciplak kok ya da cok korpe bitkilerde, gunduzleri yari golge ortamda, geceleri ise kapali korunakli bir yerde bir sure sertlesmeleri saglanmali demislerdi. Ben bir sure iceride bakim yaptim, hizla gelistiler, sonra disari cikardim. Gelismeleri bir sure durdu. Sonra tekrar boylanmaya basladiklarini gorunce hemen bahcedeki yerlerine topraga ektim. 9 bitkiden 5'i tuttu ama digerleri birden soldu ve kurudular. Umarim siz 3'unu de yasatmayi basarirsiniz. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|