Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi jineop
Sevgili Terra, hava sıcaklığının -23 lerin altına düştüğünü sanmıyorum. Clematis armandilerin aşağı yukarı hepsinde aynı problemi yaşadığımızı düşünürsek bir yerde yanlış birşey yapıyor olmalıyız. Bu konuyu biraz araştırmak lazım. Vile de lyon çok güzel.
|
Sizlerde de aynı sorun mu oldu? Armandii'nin diğerlerine göre soğuğa daha dayanıksız olduğu söyleniyordu ama limitinin -23 derece olduğunu bilmiyordum. Dediğiniz gibi -23 hiç olmadı resmi olarak, ama hissedilen sıcaklığın belki de bu derecelere düştüğü olmuş olabilir. Ayrıca Istanbul'da böyle bir sıkıntı olmamalı. Bir şeyleri gerçekten yanlış yapıyoruz galiba. Bu bahçede denediğim üçüncü armandii ve üçüncü cephe. Bu sefer çok korunaklı, bol malçlı ve derin bir ekim yapmıştım. Yerini de çok sevmiş olmalı ki, kışa girmeden üç dört yeni uzun sürgün vermişti. Ama ne yazıkki kış sonu kurumuştu.
Bu arada aşağıdaki arkadaşlar da diğer yeni 2012 mahsulleri, türlerinin bahçede ilk açanları (bu bitkiyi tanımayanlar görünce çok şaşırıyor, bu yıl boyutları neredeyse yemek tabağı büyüklüğünde)