![]() |
|
![]() |
#2431 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Tam soldan üçüncü destek kazığına sarılıyor. Güller arasında farkedilmeyebilirdi. Gerçekten bunu hiç düşünmemiştim. ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2432 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-10-2011
|
Pazar günü bahçemizdeki Clematis ve diğer bitkileri kapsayan bir çekim yapmıştım. Yaza kadar işlerimden dolayı sadece hafta sonları gidebiliyorum. Yer :Urla-İtokent Bahçe : ev ve otopark hariç 1.000 m2 720p hd kalitesine ayarlayarak izlemenizi tavsiye ederim. İtokent 20.05.2012 - YouTube |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2433 |
Ağaç Dostu
|
Orhan bey, Rouge Cardinalin renginin değişebileceğini düşünüyorum. Benim bahçemde açan R.C. tam bu renkte açtı, etiketinden eminim. Bir de Ville de Lyon var onun da tam rengi böyle. Gölge, güneş, toprağın PH değeri, kullanılan besinler renkte ufak değişiklikler yaratabilir mi bilmiyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2435 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Uzun süre(Nisan-Haziran)çiçekleniyormuş. Şu fotoğrafını çok beğendim. ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2437 | ||
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Alıntı:
![]() ![]() Olsun, ama bu da güzel.... |
||
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2438 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Olsun, bahçemde olmayan bir tür. Ya elimde olan bir taneden olsaydı.... O zaman üzülürdüm. Şimdi pek şikayet edemem. Üstelik oldukça büyük açıyor ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2441 |
Ağaç Dostu
|
Herdem yeşil,bol çiçekli ve kokulu olarak bu clematis de ilgimi çekti. Clematis fragnant oberon. Bir cartmanii türüymüş.. Clematis Fragrant Oberon - Taylors Clematis ![]() Bir de kışın hiçbir çiçek açmazken açan clematisleri mi alsak listeye ?? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2444 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-09-2011
|
masallah bu ne güzellik allahim bak bak doyamadim seneye benimde cogaltmam sart oldu artik ![]() benimde güzelim acti sonunda cok mutluyum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2445 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 17-04-2009
|
Bu clematisimi geçen yıl kayıp ediyordum hemen bakıma alındı şimdi çiçek açtı ilk çiçeği. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2448 |
Ağaç Dostu
|
Clematis'in çiçeği döküldüğünde kalan tomurcuğu budama iyi midir? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2449 |
Ağaç Dostu
|
Ben de yaşatabilirsem diyerek Karşıyaka çiçek festivali nden gelen bitkileri ağaç gövdesi dibine dikmeye karar verdim. Bilmiyorum ne derece şansım yaver gider ama heveslenmiyorum fazla. Geldiklerinde saksılarındaki durumlarını beğenmemiştim zira. Ben olsam belki bu sunumdaki clematisleri satın almazdım. Fakat yaşatmak adına elimden geleni deneyeceğim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2450 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
Jineop'cuğum muhteşem renkler muhteşem clematisler. Harikalar gerçekten ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2451 |
Ağaç Dostu
|
Kelebek Çalısı ben de sizinle aynı fikirdeydim.. Hattâ bu pazartesi gününe kadar bitki saksıdaydı. Sıcaktan korktuğumdan bitkinin kökü hederaların altında, üzerinde de böğürtlen var.. 4 günde nohut kadar bir sürgün vermiş.. Dediğiniz gibi denemekte fayda var.. Umarım başarılı oluruz.. Düzenleyen selis : 23-05-2012 saat 20:14 |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2452 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
siz bahçeye alırken saksıdan çıkararak diktiniz sanırım. Bitkinizin kök gelişimi nasıldı acaba? Saksıyı sarmış mıydı? Benim saksıdakiler pek bir cansızlar, bu sebeple saksıdan çıkarıp toprağını dağıtmaktan korktuğumdan henüz toprağa almadım. Saksı tabanını biraz açarak, olduğu gibi saksı ile dikmeyi düşünmekteyim. İklim yönünden dezavantajlı bir konumda göründüğümün farkındayım ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2453 |
Ağaç Dostu
|
Kelebek Çalısı bitkinin toprağına baktınız mı hiç? Direk torfa dikmişler o nedenle çok yumuşak ve saksıdan çıkarırken dağılıyor.. Zor toparladım.. Siz dediğiniz gibi dikin, ya da dikkatli olun.. İyi de siz yeterince deneyimlisiniz ben niye konuşuyorum ki ![]() Sizin bahçenizde çok kuytu köşeler var.. Ucundan azıcık da olsa görüyoruz ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2455 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Toprak demeye dilim varmıyor zaten bu saksı içindeki karışıma. Daha önce milli yani kum gibi toprağa dikilmiş Hibiscus rosa chinensis, Wisteria chinensis gibi bitkileri saksılarından çıkarıp bahçeye dikerken, kum gibi akıp giden topraktan sadece çıplak kökü dikerek yaşatmışlığım var ![]() İltifat ediyorsunuz, beni yüreklendirdiğiniz için de teşekkür ederim ![]() Size de, kendime de bol şanslar diliyorum, sizin bitkinizin fotoğraflarınızı daha erken görmeyeceğimizi kim söylemiş ki ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2456 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Kelebek Çalısı, Aşağıdaki videoda Clematis'in nasıl dikildiği anlatılıyor. İngilizce bilmeseniz bile görsel olarak saksıdan nasıl çıkardığına dikkat edin. Ben de aynen bu videodan esinlenerek dikmiştim. Sizle aynı yerden aldığımı sanıyorum. Saksı toprağım dağılmadı. How To: Plant a Clematis - YouTube |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2458 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
faydalı bir video olduğunu düşünüyorum. İzledim ve kendi adıma birşeyler aldım açıkçası. Teşekkür ederim. Şansınıza mı desem bilemedim, toprağınız dağılmamış, ben de hepinizden fikirler almış oluyorum. Ben de bitkilerimizi aynı yerden aldığımıza inanıyorum. Selis de toprak yönünden benim gibi şanssız olduğunu belirtti. Ama zaten bitki güçlü ise tutunacaktır hayata bir şekilde, buna inanıyorum. Küçük bir not, ingilizcem fena sayılmaz ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2459 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 19-09-2008
|
Alıntı:
Saksıdan nasıl çıkarıldığını çok merak ettim ,var ise fotoğraflarını paylaşabilirmisiniz rica etsem. ( Youtube'dan yüklenen videoları açamıyorum ) |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2460 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili nurcan dikim çukurunu hazırlarken kompost ilave ediyor, saksıyı ters çevirip, Clematisi toprağı ile birlikte çıkartıp, gövdenin yaklaşık 10cm. kısmını da toprak altında kalacak şekilde derin dikiyor. Clematislerin derin dikileceği geçen yıllarda bu başlıkta sanıyorum epey üstünde duruldu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|