![]() |
|
|
|
|
|
#1 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-06-2010
|
Alıntı:
Ekseniz de sorun olacağını sanmıyorum, 5 derecelere düşse bile hava hala donlara vakit var. Sayın Lir'in tarif ettiği şekilde eker ve agaç kabukları, gübre ya da torfla kök kısmına iyi bir yalıtım yaparsanız sorun olmaz. Ama sayın drhegeli'ye de katılıyorum, eger kışı ılık, aydınlık bir yerde nemli bir saksıda geçirtebilirseniz ve boyunu sürekli 60 cm.'i geçmeyecek şekilde budarsanız, ilkbaharda çok daha güçlü kök yapısına sahip bir Nelly Moser'ınız olur. İlk donlardan hemen sonra da ekersiniz, çünkü en erken açan büyük çiçekli türlerden birisi. Bahçede en büyük çiçekli Clematis'im bu, büyükçe bir yemek tabağı kadar açıyor. Güle güle büyütün. Saygılar, Terra Düzenleyen Terra : 21-09-2011 saat 16:16 Neden: Resim ekleme |
|
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 03-09-2011
|
Alıntı:
sagolsunlar iki arkadasimizin söyledikleri arasinda gidip geliyordum ekip ekmemek arasinda kararsiz kalmistim ama sizinde tavsiyelerinizle ilk bahara kadar salonumun caminin önünde büyütmeyi düsünüyorum acikcasi riske atmayi istemiyorum cicegimi. Suan cicegin boyu tam 1 metre ama henüz cok yesil ben bunu yariya kadar budamayada kiyamiyorum Simdi yarisina kadar budayayimmi cicegimi? |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Merhaba, ben her zaman saksıda çiçek bakmında zorlanıyorum. Clematis gibi güçlü kök sistemine sahip bitkilerde bile. Sevgili arkadaşlarım haklı olarak en güvenli yolu göstermeye çalışmışlar. Ama burada masaya yatırdığımız bahçede olgun hale gelmiş bir clematisi söküp başka bir yere dikmek değil. Yayınlar saksıdaki clematislerin yılın her zamanında bahçeye ekilebileceği ideal zamanın yaz sonundan kış başlangıçına kadar olduğu , erken baharda yapılan ekimlerde malçlamanın şart olmadığıdır. Bu konuda yakın zamanda okumuştum. Karar sizin tabi ki... Cultivation of Clematis |
|
|
|
![]() |
|
|