Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi Terra
Sayın zencefil cicegi,
Ekseniz de sorun olacağını sanmıyorum, 5 derecelere düşse bile hava hala donlara vakit var. Sayın Lir'in tarif ettiği şekilde eker ve agaç kabukları, gübre ya da torfla kök kısmına iyi bir yalıtım yaparsanız sorun olmaz.
Ama sayın drhegeli'ye de katılıyorum, eger kışı ılık, aydınlık bir yerde nemli bir saksıda geçirtebilirseniz ve boyunu sürekli 60 cm.'i geçmeyecek şekilde budarsanız, ilkbaharda çok daha güçlü kök yapısına sahip bir Nelly Moser'ınız olur. İlk donlardan hemen sonra da ekersiniz, çünkü en erken açan büyük çiçekli türlerden birisi. Bahçede en büyük çiçekli Clematis'im bu, büyükçe bir yemek tabağı kadar açıyor. Güle güle büyütün.
Saygılar,
Terra
|
Sayin Terra öncelikle ilginiz ve verdiginiz bilgiler icin tesekkür ederim.
sagolsunlar iki arkadasimizin söyledikleri arasinda gidip geliyordum ekip ekmemek arasinda kararsiz kalmistim ama sizinde tavsiyelerinizle ilk bahara kadar salonumun caminin önünde büyütmeyi düsünüyorum acikcasi riske atmayi istemiyorum cicegimi.
Suan cicegin boyu tam 1 metre ama henüz cok yesil ben bunu yariya kadar budamayada kiyamiyorum
Simdi yarisina kadar budayayimmi cicegimi?