Alıntı:
Orijinal Mesaj Sahibi zencefil cicegi
burada cicegin yapraklari dökme olayi galiba dogru seradakiler bile yapraklarini dökmüs kahve rengi kurumus gibi dallari kalmisti
ben yesil olani 3 4 yer gezerek ancak bulabildim simdi bekliyeyimmi ekeyimmi kararsiz kaldim?
|
Sayın zencefil cicegi,
Ekseniz de sorun olacağını sanmıyorum, 5 derecelere düşse bile hava hala donlara vakit var. Sayın Lir'in tarif ettiği şekilde eker ve agaç kabukları, gübre ya da torfla kök kısmına iyi bir yalıtım yaparsanız sorun olmaz.
Ama sayın drhegeli'ye de katılıyorum, eger kışı ılık, aydınlık bir yerde nemli bir saksıda geçirtebilirseniz ve boyunu sürekli 60 cm.'i geçmeyecek şekilde budarsanız, ilkbaharda çok daha güçlü kök yapısına sahip bir Nelly Moser'ınız olur. İlk donlardan hemen sonra da ekersiniz, çünkü en erken açan büyük çiçekli türlerden birisi. Bahçede en büyük çiçekli Clematis'im bu, büyükçe bir yemek tabağı kadar açıyor. Güle güle büyütün.
Saygılar,
Terra