![]() |
|
|
|
|
|
#1 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-02-2009
|
Sayın terra yüklediginiz resimdekinden farklıydı sanırım sanırım diyorum cünkü öbek öbek okadar cok acmış haldelerki sanki farklı gibi onların yanına köye başka renk ve cins clamatis diksem normal yolla tohum baglasa acaba farklı cinsler cıkarmı iklimi uygun tohum baglama süper |
|
|
|
|
|
#2 | |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-06-2010
|
Alıntı:
Yakınlardaki başka clematis'lerle tozlanıp bambaşka türler ortaya çıkma ihtimali her zaman var tabi. Aynı kromozom yapısına sahip bitkilerde böyle melezleşmeler olabiliyor. Flammula ile Viticella arasında böyle hibritler var mesela. Ama bu biraz bilet almadan bekleyip belki bir piyango bileti bulurum ikramiye de bana çıkar demek gibi birşey. Ama olmuyor değil, bir çok tür böyle tesadüfler ve şansın sonucu bulunmuş. Öte yandan yapay tozlama ile yeni türler araştırmak çok zor ve sabır isteyen bir iş. Labaratuvar koşularında hibrit çalışmaları yapan bir çiçekçi her yıl 20.000 hibrit tohum ektiklerini, bunların içinden 10 yıl sonunda sadece 1 veya 2 tane pazara yeni Clematis türü sürebildiklerini söylüyor. Saygılar, Terra Düzenleyen Terra : 09-09-2011 saat 16:16 Neden: typo |
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-02-2009
|
Sayın terra keşke resim cekseydim cepten cekimde istedigim ve gördügüm güzelligi yansıtmıyor . bayramda mezar ziyaretine gittik o yüzden fazla kalamadık . zaten köyde yaşıyan 3 hane var onlarda oldukca yaşlılar ![]() tarlalar boş insanın ici acıyor boş ve bakımsız görünce terk edilmiş sanki . aklıma şu gelmişti büyük marketlerde zamanı gecmiş klamatisleri uygun veriyorlar 5 ,10 degişik renk eksem cok hoş büyür |
|
|
|
|
|
#6 |
|
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2011
|
Sevgili dostlar Bu çiçek yaz-kış ev ortamında yetiştirilebilir mi? Balkonumuz yok, evde de bir çiçeksiz sarmaşığımız var. Sarmaşığımıza eski bir çamaşırlıktan sarılması için düzenek yaptık ancak ben bu düzeneğe çiçek açan bir sarmaşık türü de dolamak istiyorum. Bu konuda bir tavsiyeniz olabilir mi, sizce hangi çiçek uygundur? |
|
|
|
![]() |
|
|