![]() |
|
![]() |
#2703 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-10-2011
|
dünya1, Avrupa Çiçekçilik evime yakın olduğundan iş çıkışı sizin için uğrayayım dedim. Aşağıda resimler var. İsimleri konusunda yardımcı olamıyacağım çünkü etiketleri yok. Onlarda isimlerine tam vakıf değil. Ancak eflatun, beyaz, bordo, mor,pembe, kırmızı v.b. renklerle , ters açan gibi sıfatlarla tarif edebilirsiniz. Geri kalan kısmı Gönül Hanımla konuşmanız gerekir. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2704 |
Ağaç Dostu
|
Diğerleri: |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2707 |
Ağaç Dostu
|
Kokulu olandan ben koku alamadım. Belki geliştikten sonra kokuyordur. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2708 |
Ağaç Dostu
|
Birkaç resim daha kaldı, haksızlık olmasın onlara da ![]() ![]() ![]() Tangutica bulamadım, açmış geçmiş, 1.5 cm boyunda açan başka bir sarı clematis vardı... Gönül hanıma telefon bıraktım, hatta kendisi ilgili herkesin arayıp telefon bırakıp ilglendiği türü yazdırmasını rica etti. Almanya'dan alım yaparken yol göstermesi bakımından... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2710 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2007
|
Alıntı:
Sayın Zeki Yağlı, Sevgili Jineop, Yalnız olmadığımı bilmek beni sevindirdi ama sizin Clematislere de üzülmedim değil. Soruma her ikinizde çok hızlı yanıt verdiğiniz için teşekkürler. Ben de bu çok sevdiğim çiçeklerin dilini çözmek için devamlı çevrilmiş sayfaları tarıyorum. Hemde saatlerce. Arkadaşlardan ricam lütfen hastalık ve ilaçlama deneyimlerini burada paylaşsınlar. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2712 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-06-2010
|
Alıntı:
Benim de bu yıl Nelly Moser'ım açamadan wilt oldu. Bir yıl onluyor, sonraki yıl olmuyor. Çaresi hemen budamak. Bir sonraki yıl hiç bir şey olmamış gibi çıkıyor. Ancak, Jackmanii'de hiç rastlamadım. Bir kez yeni ektiğim bir Jackmanii de olmuştu, sonradan kökünün bir şekilde zarar gördüğünü farketmiştim. Ayrıca tarif ettiğiniz powdery mildew'da (külleme) olabilir. Geçen sene Texensis Spp. ve Ville de Lyon da olmuştu. Bir sonraki yıl ortadan kayboluyor. Saygılar, |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2713 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Jezebel, Integrifolia Rosea'ya benziyor. Elinizdeki tırmanıcı değil, çalı türü mü? Düzenleyen Terra : 29-06-2012 saat 12:06 Neden: Typo |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2715 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Jezebel, her ne kadar sarı renkli zil şekli ile Tangutica çekici görünse de, kalın dalları diğer Clematis'ler kadar zarif değil, yapraklarının yabani bir görüntüsü var. Çiçekleri küçük. Tek tek fotoğrafını çekince çok güzel, ama bitkinin geneli hantal durabiliyor. Çok yayılmacı. Bahçede iyi bir yer bulamazsanız, diğer bitkileri bastıracak kadar yayılabiliyor. Güzel bir uygulamasını bir çiftlik evinin duvarında görmüştüm, sanırım Tangutica Bill McKenzie'ydi, benimkinden farklı ve böyle tek başına kullanıldığında daha hoş görünüyordu, koskoca evin tüm duvarını kaplamıştı. Bu arada geçen sene bazı arkadaşlara fide göndermiştim, tutan hiç olmadı mı? Saygılar, |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2716 |
Ağaç Dostu
|
O zaman daha da güzel, Texensis Duches of Albany ya da Etoile Rose olabilirler. Zaten daha yukarıdaki resimlerdeki pembe küçük çanak şeklinde olanlar da Texensis Rosy Pagoda'ya benziyor. Türkiye'de Texensis bulmak neredeyse imkansız, umarım öyledirler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2717 |
Ağaç Dostu
|
Konu C. Tangutica olunca yazayim dedim. Benimki nin ikinci yazi bu. Gecen sene bahar da kücük bir fide olarak dikmistim. Inanilmaz büyüdü. Ben de yerini yanlis sectigimi düsünüyorum ama bu satten sonra degistirebilirmiyim bilemiyorum. Yesillik olarak begeniyorum, evet cicekler kücük ama yogun ciceklendigin de hos gözüküyor. Kimi tohum yapmaya calisirken, kimi yeni yeni olusuyor. Uzun bir süre cicekli kalacak gibi gözüküyor... Bakalim yan yana diktigim C. Alpina nin acmasina izin verecekmi? ![]() Sistem baska resim yüklememe izin vermedi ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2718 | |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2719 |
Ağaç Dostu
|
dünya1 ve Benol Hanım, Evime yakın olduğundan Avrupa Çiçekçiliğe akşam yine uğrayabilirim. Ben 7, Jesebel 18 resim çekmişiz. Eğer telefonda Gönül Hanıma izah etmekte zoralanırsaız sırasını bildirin ayırtayım sizin için. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2721 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-02-2009
|
Bu da bendeki son güzel. Küçük çiçekli değişik bir renk koyu fuşya gibi. Çok tomurcuklu. Yerini sevdi iştahlı, adını bilen varsa öğrenmek isterim. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2722 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Dokunuşta çiçek sert, plastik misali kaskatı, bunun bir anlamı var mı bilmiyorum. Gövde ince narin diğer Clematislere benzer. Rengi tam pembe sayılmaz , kırmızı/ pembe/ kahve karışımı gibi, açık kiremit rengi denebilir. Umarım söylediğiniz türdendir. Adı her ne olursa olsun , görür görmez "bu benim"dedim ve çok seviyorum. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2723 |
Ağaç Dostu
|
Bizim Prenses Diana da açtı sonunda. Komşusu Jackmani duruma pek sevinmiş görünüyor, onu da paylaşayım dedim. Bir de gün batımında Margaret Hunt silueti. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2724 | |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Alıntı:
Düzenleyen jineop : 02-07-2012 saat 22:35 |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2725 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2726 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 14-02-2009
|
Sn. jineop, çok teşekkür ederim yorumunuz için .çiçeğim Clematis Aromatica. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2727 |
Ağaç Dostu
|
Bizim Tangutica'da aynı tür Hosta'larla birlikte yaşıyor. Gerçekten yakışıyorlar. Tangutica, Avant Garde, Jackmanii, Prenses Diana, Hosta, filbahri, leylak, yabani menekşe, kekik, lilyum, calla, vb. karmakarışık bir ortamda hep birlikteler. Bu da bizimkinin son resmi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2728 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() Benim için bin çiçek açması yeterli olur... Tangutica' nız güzelmiş. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2729 |
Ağaçsever
Giriş Tarihi: 30-01-2011
|
Arkadaşlar, bu bitki çelikle köklendiriliyor mu? En uygun tarih ne zaman? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2730 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 09-09-2008
|
Bayan cholmondoley ilk çiçeğini ben yokken açmış ikinciyi bana saklamış sizinkiler kadar güzel değil ama yine de clematis ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|