![]() |
|
|
![]() |
#2 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2007
|
Komşuma da bu aşkı bulaştırmıştım. On da açan Clematis. Rengi kırmızıya yakın pembe. Jineop olsa ismini söylerdi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Jezebel, artık arama. İstanbul yolcusu. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4 |
Ağaç Dostu
|
Arkadaslar, ekledigim fotograflari dun buradaki bir parkta cektim. Hangi tur Yaban Asmasi olduklarini bilmiyorum ama mutlaka bu konuda uzman olan arkadaslar, bir bakista turunu anlarlar diye dusunuyorum ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Asagiya ekledigim fotograflar da ayni sarmasiga ait. Bu fotograflari da 30-10-2013 tarihinde cektim. Clematisin hangi tùrù bilmiyorum ama ilk ve son cektigim fotograflarin tarihlerine bakilirsa, 5 bucuk ay cicek acti ve hala tek tùk de olsa acmaya devam ediyor. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-04-2012
|
clematis montana |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 |
Ağaç Dostu
|
Sayin s-bilge, Cok tesekkur ederim. Evet Sayin Adalet Yagci da Sizin dediginiz gibi, turunu Clematis Montana olarak aciklamisti. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#10 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 05-04-2012
|
bende de var pembesinden. çok boylanıyor. ilk açanlardan. ama çiçeği çok kısa kalıyor. 1-2 hafta. sonra dökülüyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#13 |
Ağaç Dostu
|
Sayin Adalet Yagci, verdiginiz bilgiler icin cok tesekkur ederim. Yaban Asmasina karsi yeni yeni ilgi ve merak duyuyorum, ne cok turu varmis. Gercektende cok guzeller... ![]() Saygilar... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#14 |
Ağaç Dostu
|
Sioboldii beni tam açınca görün diyor. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#15 |
Ağaç Dostu
|
Josephinenin tam açmış hali. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#16 |
Ağaç Dostu
|
Açmamış hali. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#17 |
Ağaç Dostu
|
Sayın Benol hanım, Clematislerden bu dönemde gölge yerde ve nemini koruyacak şekilde olursa yeni sürgünlerden çelik alınıp köklendirildiğini duydum. Mümkünse katmerli olanlardan veya sürgün büyümesi yeterli olanlardan size zahmet olmayacaksa bizim için deneyebilirmisiniz. Forumda arkadaşımızın birisi Yalova'dan bir firmanın iletişim bilgilerini yazmış telefonla kendilerine ulaştım ne yazıkki kargo ile göndermeyi kabul etmiyorlar. Umarım birgün bizlerde bahçelerimizde bu güzellikleri yetiştirme mutluluğuna erişiriz. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#18 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Sayın smnunal, Ne kadar çok isterim çelik tutturup da sizlere dağıtabilmek. Sürekli deniyorum ama tutmuyor. Martta hepsini budadım kaptana verdim. Kendime de çelik yaptım, pet sera yaptım yok tutmadı hiçbiri. Bu sene çiçekler geçince dal yatıracağım yine. Bir tek onda başarılı oldum. Sevgilerimle. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#19 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-10-2011
|
İki ay önce Clematis Jacmanii 'den aldığım çelikler köklenmiş. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Çelikler rastgele bir daldan alınmıyor. Çatal yapan dallardan bir dal feda edilip, köklenecek dip kısım T şeklinde olduktan sonra dikiliyor. Kalın odunsu gövdenin dallarından daha kolay kökleniyor. Yeşilimsi narin gövdeden tutma şansı az. Köklendirme hormonu olarak 5 TL'ya aldığım bitki gelişim düzenleyiciden bir bardak suya bir damla koymuştum. Toprak olarak %60 perlit, %40 torf karışımı kullandım. Nasıl çelik alınacağını bu videodan öğrenmiştim: Taking Stem Cutting of Clematis - YouTube |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#21 | |
agaclar.net
|
Alıntı:
Yanlış yere yazılan mesajları kaldırdım... |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#22 |
Ağaç Dostu
|
Starlight. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#23 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-10-2011
|
Önümüzdeki hafta başlayacak Chelsea Flower Show'da sergilenecek yeni clematisler, yeni hibritler; Chelsea 2013 Preperation - YouTube ![]() Lemon Dream ve Kaiser ![]() Pink Swing |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#24 |
Yeni Üye
Giriş Tarihi: 19-05-2013
|
çiçeğini dergide görüp sevdim seradan aldım.bu sene uzadı çok güzel açtı bu senede kırmızısını aldım . ilk sene çiçekler küçük açıyor seneye kocaman açacaklar inşaallah.yakında çiçeklerimin resimlerini görürsünüz . |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#25 |
Ağaç Dostu
|
Ashva. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#27 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-03-2011
|
Üçüncü yaşlarını dolduranlar baya iyi durumdalar, ne yazıkki isimlerini bilemiyorum..... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#28 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 23-03-2011
|
Geçen yıl onuncu ayda ekmiştim ilk çiçeklerini gösterdiler.......... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#29 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Adalet hanım, Geçen sene ben HF Young'u kaybetmemek için uzun bir dal yatırdım toprağa şu anda bayağı büyüyen 2 HFYoung daha oldu. Ana gövdede çiçekler bu sene bitti derken, yeni bir çiçek açtı hiç aslına benzemeyen çok koyu mavi. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#30 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Bence sevinin koyu mavi HF Young'ınız var diye ![]() Bendekiler açmaya devam ediyor, bu sene tohum almayacağım, bitkiyi yoruyor, tekrar açmasını da engelliyor tohuma bırakmak. Tohumlarını kestikten sonra Fatih beyin uyguladığı yöntem ile çelik alacağım. Bendeki toz IBA, bir kaç yıllık, yenisini almakta fayda var. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
Konu Araçları | |
Mod Seç | |
|
|