![]() |
|
|
![]() |
#1 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Clematis'e gelen hastalık sanıyorum Clematis Wilt. Clematis solduran da diyebiliriz. Bu seneye kadar, yani onbeş senedir, hiç başıma gelmemiş idi. Ama bu sene Clematis texensis 'Princess Diana' da kuruyan birkaç sürgün gördüm. Kontrol etmedim ama galiba aynı dert. Akşam eve dönünce kontrol edeceğim. Benim bu konularda en güvendiğim kaynak Royal Horticultural Society nin Advice (=Başvuru) sayfalarıdır. Clematis Wilt hakkında da oraya baktım. Özetle şunları söylüyor:
Herhangi bir ilaç tedavisi yok. Öncelikle clematisi kök stresinden kurtarmak için derin, organik madde ile zengin bir toprağa dikmeyi ve malçlamayı öneriyor. Eğer mantardan şüpheleniyorsanız, kararan sürgünleri tam sağlıklı bir yerin üzerinden veya dipten kesin ve mantarın bulaşmaması için yok edin (=Yakın) diye tavsiye ediyor. Genel olarak bitki dipten yeni sağlıklı sürgünler verirmiş. Ayrıca bu hastalığa dayanıklı cinsleri tercih edin de derler. Özellikle hassas olanlar: Clematis ‘Henryi’, ‘Vyvyan Pennell’, ‘Mrs N. Thompson’, ‘Duchess of Edinburgh’, ‘William Kennett’, ‘Marie Boisselot/Madame le Coultre’, ‘Ernest Markham’ Dayanıklı olanlar: Clematis ‘Avant Garde’, ‘Bonanza’, ‘Confetti’, C. alpina, C. montana, C. orientalis, C. viticella (tam dayanıklı değil ama müsamaha edermiş), C. integrifolia, C. macropetala, C. tangutica. Umarım yukarıdaki bilgiler yararlı olur. Selamlar, sevgiler |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#7 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-06-2010
|
Sayın Jezebel, Integrifolia Rosea'ya benziyor. Elinizdeki tırmanıcı değil, çalı türü mü? Düzenleyen Terra : 29-06-2012 saat 12:06 Neden: Typo |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#8 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2007
|
Alıntı:
Sayın Zeki Yağlı, Sevgili Jineop, Yalnız olmadığımı bilmek beni sevindirdi ama sizin Clematislere de üzülmedim değil. Soruma her ikinizde çok hızlı yanıt verdiğiniz için teşekkürler. Ben de bu çok sevdiğim çiçeklerin dilini çözmek için devamlı çevrilmiş sayfaları tarıyorum. Hemde saatlerce. Arkadaşlardan ricam lütfen hastalık ve ilaçlama deneyimlerini burada paylaşsınlar. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#9 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-06-2010
|
Alıntı:
Benim de bu yıl Nelly Moser'ım açamadan wilt oldu. Bir yıl onluyor, sonraki yıl olmuyor. Çaresi hemen budamak. Bir sonraki yıl hiç bir şey olmamış gibi çıkıyor. Ancak, Jackmanii'de hiç rastlamadım. Bir kez yeni ektiğim bir Jackmanii de olmuştu, sonradan kökünün bir şekilde zarar gördüğünü farketmiştim. Ayrıca tarif ettiğiniz powdery mildew'da (külleme) olabilir. Geçen sene Texensis Spp. ve Ville de Lyon da olmuştu. Bir sonraki yıl ortadan kayboluyor. Saygılar, |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|