![]() |
|
![]() |
#2671 | |
Kaybettik, Allah rahmet eylesin
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2672 | |
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2673 | |
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2674 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 25-06-2010
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2675 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-10-2011
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2677 |
Ağaç Dostu
|
Hastalanan multi blue, arkadaşların tavsiyelerine uyarak budamış ve serin bir köşeye koymuştum . Çok dayanıklı bir bitki olduğunu kanıtladı,sürgün verdiğini görünce çok sevindim. İzmir' in yakıcı sıcağına rağmen , yaşamaya çalışıyor. ![]() ![]() ![]() Yanında görünen kuru dallar, yaşam belirtisi olanları çelikleyip diktiklerim. Onlar kurudu galiba. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2679 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 11-03-2009
|
Clematisler ne kadar güzelse bizim yaban asmalarımızda ondan kalır yeri yok üstelik mis gibi kokusuda cabası,bu gün servis arası köye kaçamak yaptık yaban asmaları sarıldıkları ağaç ları gelin gibi donatmışlardı öğle sıcağında bile misler gibi kokuyorlardı,fidesini zevkle büyütüyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2681 |
|
Ablam hani elma ağacının dibinde bir çelik vardı. O 3. yılında daha dün açtı. O da John Paul2 çıktı. Yani bence hala açma şansı var... |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2682 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 04-06-2007
|
İstanbul' da ne kadar eş, dost, arkadaş, oğul, kız varsa onlara rica edip getirtmek. Veya İzmir' deki Avrupa çiçekçiliğe telefon edip istemek. (Mesela ben dün buraya telefon edip 2 çeşit daha istedim.) Sevgiler. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2683 |
Ağaç Dostu
|
Tohuma bırakmıyorum artık, tekrar çiçeklenmeleri için, zaten tohumdan çimlendirebilen de çıkmadı şimdiye kadar, ama çelik yetiştirebilirim derseniz bir çaresine bakarız. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2684 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
![]() 7 tomurcuk gördüm bu gün, sevincimi anlatamam ![]() ![]() ![]() Bunlar da senin için çeliklediğim Multi Blue ve H.F. Young Jineop'um. Nasıl, gelecek vaadediyor mu? ![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2685 | |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 06-07-2010
|
Alıntı:
![]() ![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2686 |
Ağaç Dostu
|
Adalet abla 3cü resimde sağda böcük var yemesin clematisleri ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2687 |
Ağaç Dostu
Giriş Tarihi: 24-10-2011
|
Çelikleri nasıl hazırlayıp tutması için neler yaptığınızı öğrenmem mümkün mü? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2688 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Benolcum bende izmirden istersem almadan önce resim görebiliyormuyum?linki varmı?2 çeşit aldığınız fiyatları ne kadar tuttu? |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2689 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Çelikten üretmeyi başaran arkadaşlar, Adalet Yağcı, Terra, Jineop, Benol Hazaroğlu fikirlerini söylerler ![]() Ben dipten yeni sürgün vermedikçe hiç başarılı olamadım... Onun için gövdeyi yan yatırıyorum 20-30 cm, dip sürgünü 2-3 ay içinde oluşuyor. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2690 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Çelikleri on gün önce almıştım, uygun bir zamanda fotoğraflayıp anlatırım. Sanırım, yaprak gözlerinin 1-2 cm. altından kesip öyle dikmek sonucu kolaylaştırıyor. Orta kısımda göz olmasına gerek yok gibi geldi bana, uç kısımdan da yaprak gözünün hemen üstünden kestim. Yapraklarını tek yaprak kalıncaya kadar kestim. Bıraktığım tek yaprağın da yarısını kestim. Saksı harcı, %50 perlit ve torf karışımı. Hemen her gün yavaşça sulama yapıp toprağının nemli kalmasını sağladım. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2691 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
02327520104 telefona çıkan kızcağız çok yoğun olduklarını söylüyor. Ağaçlar net üyesi olduğunuzu söyleyin o size isimleri sayıyor ben o anda internetten bakıp ben de olmayanlardan istedim ama pek anlaşamadık. Bu gün tekrar arayacağım. Siz isim söyleyin o var veya yok der. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2692 |
Ağaç Dostu
|
Sevgili Jineop çeliklerde işler yolunda mı ? Sanki gerçek yaprakları çıkmaya başladı. Saksının içinde ne olduğunu bilmediğim çimlenen bitkileride hiç ellemiyorum. Gövdesine ve kök kısmına gölge yapıyorlar. ![]() ![]() |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2694 |
Ağaç Dostu
|
Jakmani yaprakları.
İçim acıdı budarken. Sanırım bir mantar türü bütün yaprakları kavrulmuş hale geldi. En dipten budadım. Beyaz pamukçuk gibi olmuştu sapta sürgün çıkan yerler. Clematiste ilaçlamayı bilmiyorum. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2696 | |
|
Alıntı:
![]() |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2697 | |
|
Alıntı:
|
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2698 |
|
Sevgili Benol, tüm clematislerimde aynı sorun var. Miss Batemanla başladı onu budadım. Ardından yanındaki Jackmaniye gitti. Çiçekler bile açıkken beyazımtrak garip oldu. Mantar olduğunu düşünüyorum. Dallar, yaprakların bazı yerleri beyazlıyor, sonra yapraklar kurumaya başlıyor. Beyaz küf gibi , elle temizlenince alttaki dokunun normal rengi ortaya çıkıyor. 2 Kere küllemeye karşı etkili mantar ilacı yaptım, işe yaramadı. Çoğunun dallarını budadım. Aşırı rüzgar, gündüz- gece ısı farkı hastalığı çok ağırlaştırıyor. Ama kökler sağlam. |
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2699 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
siz yinede çelik alınız bizim gibi bahçesinde veya yakın çevresinde olmayanları sevindiriniz. Belki bakarsınız bizlerde yetiştirir isek sizleri her zaman şükranla ve minnetle hatırlarız. |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2700 | |
Ağaç Dostu
|
Alıntı:
Clematis'e gelen hastalık sanıyorum Clematis Wilt. Clematis solduran da diyebiliriz. Bu seneye kadar, yani onbeş senedir, hiç başıma gelmemiş idi. Ama bu sene Clematis texensis 'Princess Diana' da kuruyan birkaç sürgün gördüm. Kontrol etmedim ama galiba aynı dert. Akşam eve dönünce kontrol edeceğim. Benim bu konularda en güvendiğim kaynak Royal Horticultural Society nin Advice (=Başvuru) sayfalarıdır. Clematis Wilt hakkında da oraya baktım. Özetle şunları söylüyor:
Herhangi bir ilaç tedavisi yok. Öncelikle clematisi kök stresinden kurtarmak için derin, organik madde ile zengin bir toprağa dikmeyi ve malçlamayı öneriyor. Eğer mantardan şüpheleniyorsanız, kararan sürgünleri tam sağlıklı bir yerin üzerinden veya dipten kesin ve mantarın bulaşmaması için yok edin (=Yakın) diye tavsiye ediyor. Genel olarak bitki dipten yeni sağlıklı sürgünler verirmiş. Ayrıca bu hastalığa dayanıklı cinsleri tercih edin de derler. Özellikle hassas olanlar: Clematis ‘Henryi’, ‘Vyvyan Pennell’, ‘Mrs N. Thompson’, ‘Duchess of Edinburgh’, ‘William Kennett’, ‘Marie Boisselot/Madame le Coultre’, ‘Ernest Markham’ Dayanıklı olanlar: Clematis ‘Avant Garde’, ‘Bonanza’, ‘Confetti’, C. alpina, C. montana, C. orientalis, C. viticella (tam dayanıklı değil ama müsamaha edermiş), C. integrifolia, C. macropetala, C. tangutica. Umarım yukarıdaki bilgiler yararlı olur. Selamlar, sevgiler |
|
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
|
|