agaclar.net

Geri Dön   agaclar.net > Bitki Dünyası > Sarılıcılar
(https)

Beğeni Düzeni11463Beğeniler

Bookmark and Share Dış Bağlantılar Konu Araçları Mod Seç
Eski 17-07-2009, 08:18   #421
Ağaç Dostu

Kiraz's Avatar

Giriş Tarihi: 13-02-2008
Galeri: 73
Yaban asmalarının pasiflora ve sarmaşık güllerle beraber dikilmesi genelde öneriliyor. Hanımeliye sarılmışı da çok güzel ama hanımeli kadar arsız ki, yaban asması çiçekleri içinde kaybolur diye korkuyorum.

Bauhause'dan haziran ayında dört kök yaban asması aldım.O kadar kötülerdi ki, kırık, kuru ve hastalıklı. Komşu bana güldü, "Bunları alıp adam edeceğini mi sanıyorsun."dedi ama şu anda boyları oldukça uzadı, yaprakları sağlıklı ve üstelik iki tomurcuk oluştu.

Kiraz Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-07-2009, 18:44   #422
Ağaç Dostu

hüsnüyusuf's Avatar

Giriş Tarihi: 18-10-2007
Galeri: 15
Clematis serüvenim bugün başlamış bulunuyor Kendisiyle yeni tanıştık.Haline üzüldüm biraz. Dalları kararmış gibi, koptu kopacak neredeyse. Dipten yeni sürgünler veriyor olması toparlanacağına dair umutlandırıyor.

Name:  yaban asması.jpg
Views: 899
Size:  46.3 KB
Name:  yaban asması..jpg
Views: 1145
Size:  37.2 KB

hüsnüyusuf Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 25-07-2009, 19:23   #423
Ağaç Dostu

Yılmaz Yalçın's Avatar

Giriş Tarihi: 28-04-2009
Sayın Hüsnüyusuf,
Hayırlı olsun güzel bir seçim renk olarakpeki hangi tür acaba?
kök kısmını serin tutarsanız malçalama yöntemiyle yani yaprak filan koyarsanız daha hızlı gelişir

Yılmaz Yalçın Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 26-07-2009, 10:45   #424
Ağaç Dostu

zappie's Avatar

Giriş Tarihi: 07-09-2007
Arkadaslar Polonya'dan bir Clematis sitesi. Bayiliyorum bu siteye. Bakin bakin kafayi yiyin!
http://www.clematis.com.pl/wms/wmsg.php/349.html

zappie Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-07-2009, 17:36   #425
Ağaç Dostu

Yılmaz Yalçın's Avatar

Arkadaşlar,
Jakmani vino türü clematisim 2 hafta önce birden bire kurumuştu,ben de bugün o kuruyan dalları kestim yeşil kalan kurumayan köke yakın yere kadar ve 15 cm uzunluğunda 2 çelik elde ettim ve bahçemin torflu güneş görmeyen bölümüne yere paralel gelecek şekilde torfa 10 cm derinlikte gömdüm.Sizce doğru mu yaptım? 2.sorum ise;bu çeliklerin kurumadığına emin olmak için özüne baktığımda yeşil renkte olduğunu gördüm sizce kurumamış olduğuna kanıt mıdır bu durum ve clematisim tekrar kökten filizlenir mi?

Eski 27-07-2009, 17:41   #426
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 13-04-2006
Galeri: 25
Clematislerin dallarının kuruması veya yapraklardaki kahverengi oluşumların artması mantara işaret, zamanında önlem alınmazsa bitkiyi götürüyor.

denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-07-2009, 17:45   #427
Kaybettik, Allah rahmet eylesin

jineop's Avatar

Giriş Tarihi: 25-11-2008
Galeri: 94
Sevgili Kubat,
Mutlaka dipten sürgün verecektir.Benim 3.hafta da dibten 3 dallı sürgün verdi. Çeliklerini nemli tutarsan sanırım şansın artacaktır. Son çeliklerimden sanırım hiçbiri tutmadı. Tutan 3 çelikten birtanesi bir günde kurudu,nedenini anlıyabilmiş değilim. Sevgiyle kalın.

jineop Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-07-2009, 18:03   #428
Ağaç Dostu

Yılmaz Yalçın's Avatar

Sayın Denizakvaryumu,
Clematisim çok güzel çiçeklenmişti 3 tane birden çiçek vermişti ama açtıktan bir süre sonra çiçekli gövde bir gün içinde kuruyUverdiYanındaki montana marjuire ye hiçbirşey olmadı hala uzuyor sürekli..Mantar varsa eğer yanındaki montana da kurumaz mıydı?

Sajın Jineop,
Umarım tekrar sürgün verir,sizinki neden kurumuştu?Çeliklerinizi ne zaman almıştınız ve nasıl diktiniz?

Eski 27-07-2009, 18:07   #429
Ağaç Dostu

Giriş Tarihi: 13-04-2006
Galeri: 25
Kırmızı örümcek ve yaprak biti örneklerinde de olduğu gibi her hastalık her bitki de aynı etkiyi yapmıyor.

Kimi bitkiler mantarlara daha dirençli.

Ben clematislere mutlaka bionem/roa uygulaması yapılması tarafıyım ancak başlangıçta dozajı düşük tutun bazı clematisler ters tepki veriyor.

denizakvaryumu Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 27-07-2009, 18:11   #430
Ağaç Dostu

Yılmaz Yalçın's Avatar

Sayın Denizakvaryumu,
Tavsiyenize uyacağım çünkü nice emek verdiğim clematisimin birgünde kuruması beni çok üzdüAntalya'ya gittiğimde bionem alacağım.

Eski 29-07-2009, 22:39   #431
Ağaç Dostu

nevsune's Avatar

Giriş Tarihi: 04-05-2007
Galeri: 215
Sn kubat izmirli, clematisinizi ilaçlayıp sabırla beklemeye başlayın, aman sökmeye falan kalkmayın.

Benim "ville de lyon"um bir tane çiçek açtıktan sonra birden kurumuştu. Benim de aynı sizin gibi çok moralim bozuldu. Genelde kuruyan bitkilerimi fazla beklemeden söküp atarım ama iki clematisimi de aynı yere sardırdığım için saksıda kurusun,bahara diğerini oraya alırım diye ellememiştim. Veeee iki gün önce ilaçlama yaparken bir de ne göreyim dersiniz
Name:  ville.surgun-29.07.2009a.JPG
Views: 818
Size:  47.3 KB
Name:  ville.surgun-29.07.2009b.JPG
Views: 817
Size:  48.5 KB

İki dalda 3 yerde birden sürgün vermiş.

nevsune Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 29-07-2009, 22:44   #432
Ağaç Dostu

Yılmaz Yalçın's Avatar

Sayın Nevsune,
Söylediğiniz şekilde benimki de aniden kurudu gitti,ben de çelik yaptım dallarını,10 cm. kadar ana dal bıraktım bir göz var üstünde umarım dediğiniz gibi benim de gövde sürgün verirPeki hangi ilacı önerirsiniz bana?
Diğer sorum da kuruduktan kaç gün sonra yeniden sürgün verdi?

Eski 29-07-2009, 23:09   #433
Ağaç Dostu

nevsune's Avatar

Sizin bitkinizin neden kuruduğunu bilemediğim için (hoş kendiminkinin neden kuruduğunu da bilemiyorum ya) birşey söyleyemiyorum. Denizakvaryumunun dediği gibi belki mantari bir hastalıktır. Çünkü benimkinin de yaprakları kararıp dökülmüştü.

Kuru dallara bionem yaptım, sulamayı normal bitki yaşıyormuş gibi sürdürdüm ve iki hafta önce sıvı bitki besini verdim. Dün de yanındaki bitkiler hastalandığı için kükürt uyguladım.

Tarihi not etmemişim ama sanırım 1 ay önce falan kurumuştu. Annemin de bir clematisi çok güzel çiçekler verdi ve o da tamamen kurudu. Bu gidişimde bir bakayım o ne durumda.

Yalnız çok güçlü bir bitki olduğu kesin. Umutsuzluğa kapılmayın.

Eski 29-07-2009, 23:20   #434
Ağaç Dostu

Yılmaz Yalçın's Avatar

Sayın Nevsune,
Ben kurumadan bir akşam önce agronom bakır light püskürtmüştüm yapraklarına.Ama bir gün sonra hemen kuruyup gitmesinin o kadar hızlı olacagını sanmam.Çünkü kuruyan clemeaitisimle birlikte diktiğim montana marjaure ye de aynı uygulamayı yapmıştım,üstelik bu 15 günde bir yaptıgım bir uygulamaydı.Bionem ben de alıcampeki bionemi kaç günde bir püskürtüyorsunuz clemeaite ve köklerine de sulama tarzında uyguluyor musunuz bionem?

Eski 30-07-2009, 22:30   #435
Ağaç Dostu

Yılmaz Yalçın's Avatar

Arkadaşlar,
Bugün işten geldiğimde clematisimin yapraklarının buruştuğunu ve soldugunu görünce çok üzüldüm.Hemen neden olabileceğini araştırdım ilk aklıma gelen kuruyan clematisim gibi mantar olabilir mi ihtimali oldu,ancak topragına baktıgımda topragının çatladıgını görünce bol su verdim şimdi kendine geldiSanırım clematısler susuzluğa oldukça hassas bunu öğrenmiş oldum

Emine Akman beğendi.
Eski 31-07-2009, 12:36   #436
Ağaç Dostu

limon's Avatar

Giriş Tarihi: 14-03-2007
Galeri: 637
Dibinin hep nemli kalması gerekiyor. (muş)

Emine Akman beğendi.
limon Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 31-07-2009, 15:32   #437
Ağaç Dostu

Yılmaz Yalçın's Avatar

Haklısınız Limon,
Şimdi clematisim canlandı sulayıncaAma başka bir kaygım var 20 günlük tatile gidicem memleketime o sırada umarım apartmanımızın görevlisi sulamaya özen gösterirdöndüğümde kurumul olarak görmek beni çok üzecek

Eski 31-07-2009, 18:04   #438
Ağaç Dostu

Yılmaz Yalçın's Avatar

Arkadaşlar,
Bugün montana türü clematisimden 15 cmlik 3 çelik aldım bunları şimdi torfa daldırsam tutar mı nasıl yapmalıyım?

Eski 04-08-2009, 10:26   #439
Ağaç Dostu

nevsune's Avatar

Sn. kubat_izmirli, clematisleriniz ne alemde?

Budarken dalı 10 cm ve tek göz bırakmanız biraz az olmuş sanırım. Benimkinin yukarlardaki kurumuş gözlerinde bile sürgünler oluşmaya başladı. Anneminki de sürmeye başlamış ve yapraklar hızla gelişiyor.

Kükürt uygulamam diğer bitkilerimde olduğu gibi clematise de iyi geldi gibi görünüyor. Mantar mı, örümcek mi olduğunu çok iyi anlayamadığım diğer clematisimin gelişimi de iyiye gidiyor gibi.

Gibi kelimesini özellikle kullanıyorum, sonucu daha sonra daha net anlayacağım.

Eski 04-08-2009, 10:34   #440
Ağaç Dostu

Adalet Yağcı's Avatar

Giriş Tarihi: 25-06-2008
Galeri: 260
Clematis severler, biz bu çiçeği şu ay açanlar, bu ay açanlar diye ayırıp duruyoruz ya, aslında sürekli açıyorlar
Sürgün vermeye başladıktan kısa bir süre sonra tomurcuklar görülüyor, onlar da açıp bittikten sonra bitki 15-20 gün dinlenip tekrar sürgün ve tomurcuk oluşturuyor, hem de bolca.
Bahar ayındaki kadar görkemli olmasa da çiçekler büyük ve sağlıklı, uzun süre de kalıyor üzerinde(7-10 gün)

Kök kısmını malçlama yapıp nemli tutun yeter.

Adalet Yağcı Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-08-2009, 19:33   #441
Ağaç Dostu

iris41's Avatar

Giriş Tarihi: 05-02-2009
Selam.
klematisim pek ic acıcı degil filiz veriyor ardından kuruyup yok oluyor bunun sebebi ne ola bilir ? aşırı sıcak istanbul . kökler gölgede topragınıda nemli tutuyorum sabah ilk iş sulamak oluyor cok nazlıymış klamatisler

iris41 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 10-08-2009, 20:29   #442
Ağaç Dostu

limon's Avatar

Bu sıralar benimkilerin de görünüşleri pek sevimli değil, üzülmeyin iris41. Çıkardığı yeni filizler de çok cılız ve açık yeşil renkte, tek tük 4 yapraklı küçük çiçekler açıyor. Yakında kışa doğru tamamen kuru dal haline gelip sizi şaşırtacak. Aman sakın söküp atmaya ya da kesip budamaya kalkmayın. Gelecek bahar, o kupkuru dalların her boğumundan sizi şaşırtarak yeni sürgünler verecek ve inanılmaz büyüklükte, renklerde ve güzellikte çiçekler açacak. Hiç nazlı değildir aslında. Sadece çiçekleri geçtiğinde görünümü pek güzel değildir. Bu yüzden, yaprakları daima yeşil bir sarmaşıkla beraber dikilebilir.

Eski 11-08-2009, 08:42   #443
Ağaç Dostu

Adalet Yağcı's Avatar

Clematisler fazla ısıdan hoşlanmıyorlar anlaşılan, ışığı çok seviyorlar ama çok sıcak havalarda küpe çiçeği gibi özel bakım istiyor olabilirler.
Benim clematislerim çok iyi durumdalar, geceleri 19°C kadar düşüyor ısı, gündüzleri de 28°C geçmiyor, sürekli yeni filizler veriyor ve her yeni filizlerin ucunda tomurcuklar oluşuyor.

Eski 11-08-2009, 20:50   #444
Ağaç Dostu

zerrinsrt's Avatar

Giriş Tarihi: 30-10-2008
Galeri: 4
Bunlarda benim clematislerimin birkaçı. 2. resimdeki, hatmiye sarılmış clematisim. Ağaca sardırmadığım diğer clematislerime göre bu daha sağlıklı, şu an hala çiçekli.

Eklenen Resimler

zerrinsrt Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 21-08-2009, 15:36   #445
Ağaç Dostu

Yılmaz Yalçın's Avatar

Sevgili arkadaşlar,
Bugün tatilden döndüm ve bahçemdeki montana marjuire türü temmuzda katmerli beyaz çiçek açan clematisimin kurumuş olduğunu gördüm üstelik teyzem muntazam şekilde suyunu da vermiş neden kurumuş olabilir tamamen acaba kışa girerken tipik bir kuruması olabilir mi bunu nasıl ayırt edebiliriz?

Eski 22-08-2009, 12:55   #446
Ağaç Dostu

uzman16's Avatar

Giriş Tarihi: 10-10-2007
Galeri: 119
Sevgili zerrinsrt, hepsi muhteşem. Tebrikler.

Sn. kubat izmirli, aynı durum benim clematiste de oldu. Ben de yeterli sulama yapmama rağmen bazı dalların kuruduğunu gördüm. Kuruyan dalları kestim, birkaç hafta sonra alttan yeni sürgünler belirdi.

uzman16 Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-08-2009, 15:40   #447
Ağaç Dostu

fatmadundar's Avatar

Giriş Tarihi: 16-08-2007
Galeri: 82
Sn. Kubat İzmirli, Hiç üzülmeyin. Kurumuş gibi görülüyor ama bir bakıyorsunuız o kuru dallardan yeşil yeşil filizler çıkıvermiş. Sakın kurudu diye koparıp atmayın.Saksısını gölgede tutmaya devam edin, kurudukça sulayın.

fatmadundar Çevrimdışı   Alıntı Yaparak Cevapla Başa Dön
Eski 22-08-2009, 16:16   #448
Ağaç Dostu

Adalet Yağcı's Avatar

Ben clematisleri çözdüm, hangi cins olursa olsun, yerini severse, dinlenip dinlenip açıyor, aynen gül gibi.
Mayıs ayında açan clematislerim 4. tur bazıları da 5. tur açıyorlar, Kasım sonuna dek süreceğini sanıyorum.
Umudunuzu kaybettiğiniz clematislerinizi söküp atmayınız, bırakın üzerinden bir kış geçsin bakarsınız baharda size sürpriz yapar, çok güçlü bir kök sistemi var çünkü.

Eski 22-08-2009, 21:19   #449
Ağaç Dostu

Yılmaz Yalçın's Avatar

Sayın Uzman16,
Sayın Fatmadündar,
Sayın Adalet Yağcı,

Öncelilkle cevaplar vev yorumlar için sağolunClematis sevenleri tanımak çok hoş benim için..Clematisim küçük çiçek açan montana türü ve oldukça uzamış ve bahçemi sarmıştı gövdeleri de oldukça kalınlaşmıştı yaklaşık 4 metre uzayıp sarmıştı yaseminime tam yeniden çiçek açar mı diye beklerken pat diye tüm yaprakları soldu ve kurudu dikkatinizi çekmek istiyorum sadece bir iki dalı değil hepsi kurudu şimdi merak ettiğim bahçeme diktigim yani saksıda olmayan clematisimin dallarını budamam gerekir mi?

Eski 22-08-2009, 22:04   #450
Ağaç Dostu

limon's Avatar

Eğer görüntü sizi çok rahatsız etmiyorsa seneye bahara kadar budamayın derim. Ama rahatsızlık veriyorsa, budayın, eğer köküne bir zarar gelmemişse, dipten yeniden sürgün verecektir.

Adalet Hanım, ben de çözdüm Yaban Asmalarını. Kesinlikle çok sıcağı sevmiyor, bitki gölgede bile olsa hava çok sıcaksa yapraklarının rengi açılıp, sararmaya başlıyor. İstanbul'da havaların bir süredir serince gitmesi sebebiyle benim bitkimin de keyfi yerine gelmeye başladı ancak, ilkbahardaki gibi büyük çiçekler açmıyor, daha ufak çiçekleniyor. Sizin yaylada hava serin olduğu için keyifleri yerinde diye düşünüyorum. Sürgünleri bile çok narin. Ayrıca, koyu mor, pembe ve büyük beyaz çiçekli olanlar açmadı bir daha, sadece mavi tonundaki açıyor, baharda 5 yapraklı açarken şimdi 4 yapraklı ve lale gibi açıyor.

Zerrin Hanım, Clematislerinizin şu anki halleri midir bunlar? Bahar fotoğrafı gibi görünüyorlar. Maşallah, renkleri çok güzel.

Gönderme Kuralları
Yeni konu gönderemezsiniz
Konulara yanıt veremezsiniz
Ek dosya yükleyemezsiniz
Kendi gönderilerinizi düzenleyemezsiniz

BB code Açık
Smilies Açık
[IMG] Kodu Açık
HTML Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık

Forum saati Türkiye saatine göredir. GMT +2. Şu an saat: 19:34.
(Türkiye için GMT +2 seçilmelidir.)

Forum vBulletin Version 3.8.5 Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0
agaclar.net © 2004 - 2025